_Chloe_ 03.02.2014 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja tylko na szybko - Pesteczko - właśnie od dawna myślę o tym, żeby rozparcelować jakąś lampę Te kule, które mi wysłałaś mają ciemną oprawkę - połączenie z kloszem - to szczyt moich marzeń - czerń albo antracyt nawiązywałyby nienachalnie do okien albo/i obudowy kominka. Jeśli nie uda mi się takich dostać, do może kupię chociaż czarny kabel? Muszę popatrzeć na realizację Wojgoca:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Dzisiaj montaż bramy garażowej - jestem zachwycona odcieniem - jeśli okna będą identyczne, będę na nie patrzeć urzeczona:) Dzwoniłam dzisiaj do polecanego kafelkarza - pierwszy wolny termin LIPIEC:mad: Kuźwa - nie chcę tak długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Im później tym lepiej. Budynek porządnie osiądzie, wyschnie i montaz czegokolwiek będzie bezpieczny. Nie wiadomo jeszcze, jaka będzie wiosna....także luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Adin, dwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Mari, wiesz że ja z tych, co nie lubią czekać Miałam namiary jeszcze na dwóch panów- z jednym umówiłam się jutro, z drugim spotkam się najdalej w sobotę - i mają czas w okolicach drugiej połowy maja i w czerwcu. Plan prac budowlanych: 3-8 02 okna i brama garażowa w międzyczasie ekipa alarmowa, na którą się jeszcze nie zdecydowaliśmy 10.02 elektryk 3-4 tygodnie 12-14 02 planowany montaż konstrukcji schodów 3. 03 (lub wcześniej, jeśli się da) tynki 2-2,5 tygodnia 24.03 układanie ocieplenia na podłodze (3 dni) 27.03 -1.04 rurki od c.o. 2.04- wylewki (kilka dni) schnięcie 2-3 tygodnie może dałoby się tu wcisnąć firmę od reku, co, klimy i odkurzacza tuż przed lub po świętach (załóżmy że po 24.04 wkracza piana od poddasza) - 2-3 dni plus 1-2 dni na opadnięcie pyłu. G-k - nie mam jeszcze ekipy - chciałabym, żeby zaczęli od razu, jak skończy piana, czyli pod koniec kwietnia- na początku maja - nie wiem, ile potrwa zabudowa ale pewnie 1-2 miesiące. Wychodzi na to, że jeśli wykończeniówka może wkroczyć jeszcze w trakcie zabudów g-k, to kafelkowanie może się zacząć w drugiej połowie maja. Na dniach trzeba wybrać firmę, która zrobi kominek, bo musi sobie zrobić przepusty do GWC przed tynkami Co dalej? Wczesną wiosną chciałabym zrobić elewację i wyprostować ogród. Mam namiary na dobrego stolarza od zabudowy kuchni, szafek, garderób itd. Zostaną parapety, podłoga taras (nie wiem, czy w tym roku zdążymy) Co jeszcze? Pewnie o czymś zapomniałam. Edytowane 3 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 03.02.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 nie zauwazylam drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 nie zauwazylam drzwi Bo zapomniałam o nich - pewnie dlatego, że mamy się nie spieszyć, bo zalecają montaż po elewacji. Tak czy siak trzeba będzie w tym miesiącu zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Matko, ale szeroko zakrojona akcja. Brakuje mi tylko, szczegółowego grafika godzinowego Mam pytanko...schody przed tynkami ????????????????? Wylewki - schnięcie 2 - 3 tygodnie ????????????????????? Z kim to konsultowałaś ? Dzwoniłam do gościa od wylewek i tynków. Powiedział, ze zanim wejdę z robieniem podłóg, trzeba odczekać ze 3 MIESIĄCE i to też, jesli wiosna będzie ciepła i słoneczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 03.02.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 hm u mnie wylewka 6/7 luty ,tynki 13 luty i za okolo 2 tyg ruszamy z plytkami ,z tym ze moj M mowil ze u nas robia bardziej na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Matko, ale szeroko zakrojona akcja. Brakuje mi tylko, szczegółowego grafika godzinowego Mam pytanko...schody przed tynkami ????????????????? Wylewki - schnięcie 2 - 3 tygodnie ????????????????????? Z kim to konsultowałaś ? Dzwoniłam do gościa od wylewek i tynków. Powiedział, ze zanim wejdę z robieniem podłóg, trzeba odczekać ze 3 MIESIĄCE i to też, jesli wiosna będzie ciepła i słoneczna. Tydzień - dwa schnięcie, żeby można było chodzić, 2-3 tygodnie, żeby można było wejść z ekpią od piany (piana nie wejdzie, kiedy jest zbyt wilgotno). Kafelki można kłaść znacznie szybciej, niż panele, czy dechy - do tych trzeba całego procesu wygrzewania podłogówki, trzeba zrobić odkrywkę w kilku miejscach, bo bez tego żadna ceniąca się ekipa nie zacznie pracy. Ja liczę, że dechy będą się kładły w okolicy lipca - na samym końcu - po łazienkach, a być może w trakcie montażu szaf. Jeśli wylewka nie wyschnie dostatecznie, żeby mogła wejść wykończeniówka, wpuszczę najpierw panów od reku, pieca itd. Zawsze konsultuję takie sprawy z fachowcami (przeważnie z trzema, zanim podejmę decyzję ) A schody koniecznie przed tynkami, bo stopnie będą wystawać ze ścian i panowie zrobią tam wielkie AŁA - dlatego konstrukcja przed tynkami, a docelowe stopnie dopiero po podłogach:yes: Tak już mam Mari, że lubię, jak dużo się dzieje - terminy ustaliłam z zapasem (ok 1 tydzień na każdą ekipę), bo przeważnie coś się obsuwa;) Edytowane 3 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.02.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Matko, ale szeroko zakrojona akcja. Brakuje mi tylko, szczegółowego grafika godzinowego Mam pytanko...schody przed tynkami ????????????????? Wylewki - schnięcie 2 - 3 tygodnie ????????????????????? Z kim to konsultowałaś ? Dzwoniłam do gościa od wylewek i tynków. Powiedział, ze zanim wejdę z robieniem podłóg, trzeba odczekać ze 3 MIESIĄCE i to też, jesli wiosna będzie ciepła i słoneczna. zależy jakie wylewki- zwykła czy anhydryt ? czy wygrzewane przez podłogówkę czy "same" itp ... Edytowane 3 Lutego 2014 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Podziwiam podzielnośc uwagi i duże zapasy wkurwu, tak, zeby starczyło dla każdego fochofca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pralinko, nie martw się - problem jest, gdy chcesz kłaść dechy - z nimi nie wolno się spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Pralinko, nie martw się - problem jest, gdy chcesz kłaść dechy - z nimi nie wolno się spieszyć. Moje zapasy wkurwu są niewyczerpalne - na co dzień pracuję z kilkoma takimi ekipami i od nich nauczyłam się przekląć, kiedy trzeba (jak nie ja ale tak właśnie robię) - sami faceci - także muszę być konkretna i zorganizowana, bo inaczej puściliby mnie z torbami ale lubię to;) Edytowane 3 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 03.02.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Chloe piękne tempo pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Chloe piękne tempo pozazdrościć Jak się rypnie to przynajmniej będzie piękna katastrofa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.02.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ... u nas robia bardziej na sucho może robią tak: ?? to jest na mega sucho i już następnego dnia można śmiało chodzić fotka wylewki u mnie chloe pokaż fotkę bramy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 może robią tak: [ATTACH=CONFIG]240426[/ATTACH] ?? to jest na mega sucho i już następnego dnia można śmiało chodzić fotka wylewki u mnie ylko małego kawałka, bo byłam na budowie rano i panowie dopiero zaczynali puzzle chloe pokaż fotkę bramy!! Pewnie tak - u mnie będzie na zwykło:P Nie mam fotki bramy, tylko małego kawałka, bo byłam na budowie rano i panowie dopiero zaczynali puzzle. Ale obiecuję, że jutro cyknę, bo jestem umówiona z kafelkarzem, czyli zaliczę budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 03.02.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 wlasnie tak ,tylko innym sprzetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja tylko na szybko - Pesteczko - właśnie od dawna myślę o tym, żeby rozparcelować jakąś lampę Te kule, które mi wysłałaś mają ciemną oprawkę - połączenie z kloszem - to szczyt moich marzeń - czerń albo antracyt nawiązywałyby nienachalnie do okien albo/i obudowy kominka. Jeśli nie uda mi się takich dostać, do może kupię chociaż czarny kabel? Muszę popatrzeć na realizację Wojgoca:yes: Wojgoc nie ma wątku. Ja wrzucałam mu wizuale na wątku Tatarak. Napisz mu priva. Myślę, że Ci pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.02.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Bo zapomniałam o nich - pewnie dlatego, że mamy się nie spieszyć, bo zalecają montaż po elewacji. Tak czy siak trzeba będzie w tym miesiącu zamówić My tez mielismy drzwi montowane po elewacji.... ale musielismy dookola drzwi zrobic opaske... i dopiero teraz na wiosne ta zostawiona opaske pokryjemy tynkiem.,.. p.s. w zaleznosci od firmy wykonujacej zamowienie na drzwi czeka sie w granicach 5tygodni.. radze zamawiac czym predzej ps,2 jezeli drzwi beda wstawione przed robieniem tynkow itp... polecam czuwanie i rzucenie hasla-bedzie rysa, odkupujecie nowe moje zostaly obite przez tynkarzy.. gdzie drzwi specjalnie zamknelismy na klucz i kazalismy im chodzic drzwiami tarasowymi (tansza ich wymiana niz drzwi frontowych w naszym przypadku) jednak zrobili swoje gdy zniknelismy z pola widzenia...a pozniej zgonili wine na inna ekipe, ktorej tego dnia nie bylo opiernicz z grubsza przez mojego meza.. ale coz.. drzwi obite o tynk Hejka w poniedzialkowy wieczor :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts