_Chloe_ 03.02.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 My tez mielismy drzwi montowane po elewacji.... ale musielismy dookola drzwi zrobic opaske... i dopiero teraz na wiosne ta zostawiona opaske pokryjemy tynkiem.,.. p.s. w zaleznosci od firmy wykonujacej zamowienie na drzwi czeka sie w granicach 5tygodni.. radze zamawiac czym predzej ps,2 jezeli drzwi beda wstawione przed robieniem tynkow itp... polecam czuwanie i rzucenie hasla-bedzie rysa, odkupujecie nowe moje zostaly obite przez tynkarzy.. gdzie drzwi specjalnie zamknelismy na klucz i kazalismy im chodzic drzwiami tarasowymi (tansza ich wymiana niz drzwi frontowych w naszym przypadku) jednak zrobili swoje gdy zniknelismy z pola widzenia...a pozniej zgonili wine na inna ekipe, ktorej tego dnia nie bylo opiernicz z grubsza przez mojego meza.. ale coz.. drzwi obite o tynk Hejka w poniedzialkowy wieczor :bye: Ten sam powód Meliska, co podałaś - drzwi jak najpóźniej, żeby nie pouszkadzali. Tynki na pewno będą przed drzwiami - zamówimy pod koniec lutego, a przyjadą pewnie w kwietniu - będziemy i po tynkach i po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 03.02.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pilnowac trzeba wszystkiegoBo jaka super ekipa by nie przyszla to dla wszystkich to nie jest dom tylko PLAC BUDOWY:mad: i nic nie szanuja i maja to gdzies ze cos niszcza.Ja przeszlam pieklo wiec wiem co mowie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pamiętam Gosiu:mad: Aż mam ciary, jak sobie przypomnę, przez co przeszliście:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 a Ja mam pytanko do wszystkich tu klepiących.Dziewczynki, jak Wasm wyceniali schody ?Na allegro, znalazłam sporo ofert dotyczących sprzedaży schodów, usług w postaci kladzenia podłóg i robienia schodów, desek itp.Jakiś gościu napisał, że bierze 60 zł za 1 schodek.To duzo czy mało ?Jak myslicie to materiał z robocizną czy tak słono wyliczył swoja łaskę ?Nic tam nie pisze, a dzwonić nie będę, zeby nie robić z siebie wariata.Na razie robię rekonesans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.02.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Kurcze Mari, nie wiem czy to drogo, czy tanio:/U mnie jest wycena za całość, poza tym jest kupa szkła i stelaż w ścianie, także nie ma jak porównać. Dzisiaj na budowie ciężko- niedawno wróciłam, bo mieliśmy zonka z otworami okiennymi - wszystko rozbiegało się o nieścisłość w projekcie - wszędzie została podana wysokość h o, co budowlańcy zinterpretowali jako wysokość otworu, a okniarze jako wysokość okna:bash: Co tu robić - okien nie podetną, więc trzeba podciąć ścianę, a tam w narożnikach betonowe słupy:mad: Wypożyczalnie sprzętu mają małe fleksy -sama mam mały, więc na nic mi się zda. Kierownik poczarował, wykopał spod ziemi ekipę z innej budowy i tną. Będą wstawiać dalej:) Tymczasem obiecana brama garażowa: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/36/65v5.JPG Edytowane 4 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.02.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 fotki nie widać no ale w czym problem z tymi oknami??? bo ja nie zakumałam nic z tego opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.02.2014 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) fotki nie widać no ale w czym problem z tymi oknami??? bo ja nie zakumałam nic z tego opisu Już poprawiłam:yes: Problem był taki, że otwór był za mały na okna:sick: Niby drobiazg, a jednak ważne - myślę że to błąd w interpretacji, głównie błąd projektowy - nieścisłość pociągnęła za sobą komplikacje. Na szczęście na dole mamy tylko 3 okna na tej wysokości, także wszystko powinno już być ok. Cisnienie mi się jednak podniosło, żeby nie było;) Przycinanie: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/802/gxl1.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/853/ykof.jpg Edytowane 4 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.02.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) aaa czyli brakowało tych kilku cm na piankę montażową??? a to zamawialiście okna z wymiarów projektu?? do nas przyjechali i sami każdą dziurę mierzyli sobie sami przed zamówieniem okien edit piękna brama! fajne te przetłoczenia ma kurna, że moja takich nie ma ale u mnie Ł wybierał Edytowane 4 Lutego 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.02.2014 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) aaa czyli brakowało tych kilku cm na piankę montażową??? a to zamawialiście okna z wymiarów projektu?? do nas przyjechali i sami każdą dziurę mierzyli sobie sami przed zamówieniem okien edit piękna brama! fajne te przetłoczenia ma kurna, że moja takich nie ma ale u mnie Ł wybierał Pomiary były robione dwa razy, z tym że u nas otwory miały jeszcze dostać podmurówkę - niektóre ekipy robią otwór na ileś tam wysokości pustaków, a wymiar podciągają na sam koniec no i podciągnęli -na h otworu, a nie okna:lol2: I nie dojdziesz, kto ma rację - oczywiście nie ma racji projektant, bo zrobił błąd ale teraz nie ma co płakać, tylko ciąć Dzięki - fajnie że Ci się podoba - mnie się właśnie to nietypowe segmentowanie spodobało ale najbardziej podoba mi się teraz kolor:rotfl: Właśnie się zozientowałam,że na górze nie mam podwieszanych sufitów:lol2: Dobrze, że coś mnie tknęło, żeby obejrzeć przekroje -wszystko to, ponieważ zaczęłam kastingi z wykonawcami od wykończeniówki. Dzisiaj jeden, w sobotę drugi i chyba na tym poprzestanę - mam jeszcze jednego z polecenia ale nie mogę czekać do lipca:sick: Edytowane 4 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.02.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 kolor to taki wiesz... bez szału hehehe kolorek BOSKI!! NAJPIĘKNIEJSZY!! mój jest mega brudny ale i tak zachwycam się jaka szeroka ta brama?? wygląda na taką coś jak mojego Ł - 4m, bo moja ma tylko 2,7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.02.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 :lol2:no super jest - i to dzięki Wam, bo mnie przekonałyście:yes:Wymiary bramy to 5x 2,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.02.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Brama kapitalna ! w kolorze oczywiście jedynym słusznym Zonk z oknami...lepiej późno niż później... Sufitów nie masz ? Chloe, Ty jeszcze nic nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.02.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 a Ja mam pytanko do wszystkich tu klepiących. Dziewczynki, jak Wasm wyceniali schody ? Na allegro, znalazłam sporo ofert dotyczących sprzedaży schodów, usług w postaci kladzenia podłóg i robienia schodów, desek itp. Jakiś gościu napisał, że bierze 60 zł za 1 schodek. To duzo czy mało ? Jak myslicie to materiał z robocizną czy tak słono wyliczył swoja łaskę ? Nic tam nie pisze, a dzwonić nie będę, zeby nie robić z siebie wariata. Na razie robię rekonesans. hmmm ciezko powiedzic za co ta cena , chyba lepoej zadzwonić i zapytać pytanie tez jalich schodow dotyczy-szerokosc itp Chloe brama super okna...niestety tak czasem bywa , dobrze ze dalo sie jakos szczęśliwie małym kosztem poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.02.2014 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Brama kapitalna ! w kolorze oczywiście jedynym słusznym Zonk z oknami...lepiej późno niż później... Sufitów nie masz ? Chloe, Ty jeszcze nic nie masz :rotfl: hmmm ciezko powiedzic za co ta cena , chyba lepoej zadzwonić i zapytać pytanie tez jalich schodow dotyczy-szerokosc itp Chloe brama super okna...niestety tak czasem bywa , dobrze ze dalo sie jakos szczęśliwie małym kosztem poprawić Oby kolejne okna były już bezzonkowe, bo osłabnę Jutro podjadę na budowę i zobaczę, jak panom idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 04.02.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 HAHAHA widze ze nie tylko u mnie byly przeboje z oknami kochana u mnie pan od okien sam mierzyl i zle zamowil jedno okno mialam podcinane, jedno domurowane a na balkonowe czekalam dodatkowy miesiac bo musial poprawic - zrobil o 10 cm za niskie..... tego juz nie podarowalam luzuj taki lajf :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.02.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Chloe sliczna brama moje kolory wspolczuje stresu z oknami dobrze, ze dalo sie podciac ...... sprawdzalas czy w kuchni nie bedzie za nisko wzgledem blatow ??? super, ze masz taki szczegolowy plan !!!! a do lipca czekac na plytkarza, to za dlugo ...... a moze ma klienta, ktoremu sie nie spieszy i moglby zamienic ??? Dzwoniłam do gościa od wylewek i tynków. Powiedział, ze zanim wejdę z robieniem podłóg, trzeba odczekać ze 3 MIESIĄCE i to też, jesli wiosna będzie ciepła i słoneczna. Marimag a Ty nie masz wylewek ? wiesz czas schniecie zalezy od rodzaju wylewki ...... my mamy anhydrytowa i juz nastepnego dnia mozna bylo chodzic, a w krotkim czasie mozna bylo klasc plytki - także muszę być konkretna i zorganizowana, bo inaczej puściliby mnie z torbami ale lubię to;) no dokladnie jakbym o sobie czytala (bez przeklinania ) ...... ale tez na wszystkim musialam sie znac, bo inaczej rozne rzeczy panowie byliby w stanie mi wcisnac ale na poczatku, pozniej nauczyli sie, ze chodze z miarka i rysunkami i wszystko mam od A do Z obmyslone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) HAHAHA widze ze nie tylko u mnie byly przeboje z oknami kochana u mnie pan od okien sam mierzyl i zle zamowil jedno okno mialam podcinane, jedno domurowane a na balkonowe czekalam dodatkowy miesiac bo musial poprawic - zrobil o 10 cm za niskie..... tego juz nie podarowalam luzuj taki lajf :wiggle: A już myślałam, że tylko umnie tak - z tym że akurat uważam to za błąd w projekcie. Tutaj na pewno jest plus gotowych projektów - takie problemy są wyłapywane i kolejni nabywcy mają już wszystko ok. U nas było więcej takich drobiazgów ale wybaczam wszystko, bo bryła i układ są takie, jak chciałam:) Chloe sliczna brama moje kolory wspolczuje stresu z oknami dobrze, ze dalo sie podciac ...... sprawdzalas czy w kuchni nie bedzie za nisko wzgledem blatow ??? Dziękuję Dlatego właśnie okniarze dzwonili, bo wiedzieli, że tam mam kuchnię i to może być ważne:yes: Słoneczko - chodziło właśnie o okna kuchenne - chciałam,żeby blat był na gotowo na 90 cm (żeby nie robić parapetu, tylko mieć blat do samego okna, a przy tym wymiarze wychodziło 94 cm, super, ze masz taki szczegolowy plan !!!! a do lipca czekac na plytkarza, to za dlugo ...... a moze ma klienta, ktoremu sie nie spieszy i moglby zamienic ??? Pan niestety ma budowę domu zięcia, także raczej nic nie poprzesuwa - zaproponował mi, że może przyjechać na początku maja izrobić, co zdąży, a resztę skończyć w lipcu, jednak sam stwierdził, że to nie będzie dla mnie komfortowe, dlatego umówiłam się na spotkanie z innymi polecanymi panami. Ten pierwszy robi również zabudowy g-k, może się na niego zdecyduję - robi pozytywne wrażenie i jest konkretny, jak ja:p no dokladnie jakbym o sobie czytala (bez przeklinania ) ...... ale tez na wszystkim musialam sie znac, bo inaczej rozne rzeczy panowie byliby w stanie mi wcisnac ale na poczatku, pozniej nauczyli sie, ze chodze z miarka i rysunkami i wszystko mam od A do Z obmyslone A wiecie, że jest coraz więcej kobiet budujących? Uważam, że świetnie się do tego nadajemy:yes: Pomyślicie, że jestem szalona ale ostatnio nawijam z kierownikiem po 40 minut dziennie na telefonie:sick: Rozkminiamy ocieplenie poddasza, wentylację pomiędzy folią a pianą, porównujemy lambdy, nasiąkliwość, palność itp. Mówie Wam - choroba psychiczna;) Nadmieniam, że dwie godziny spędziliśmy na budowie ale widać nie wystarczyło.. Nie mogłabym mieć takiego kierownika tylko od podpisywania - umarłabym z ciekawości i głodu wiedzy:lol2: U mnie okna też drażliwy temat... były niby od znajomego z polecenia ....:mad:.. okazało się, że na dzień dobry 3 szyby miały mocne szramy i oczywiście do wymiany.... Nie mówiąc już, że co drugie okno ma małe ryski, których nie uznał. Ale przynajmniej mnie popamięta, bo takiej jazdy nikomu nie zrobiłam( aż byłam pod własnym wrażeniem:D:D). Nawet byłam u adwokata bo chciałam to inaczej rozwiązać... dla zasady... U nas murarze zostawili za duże otwory, nawet o 20 cm , więc trzeba było domurować. Mnie też by szlag trafił - zawsze coś może się zdarzyć - pęknie szyba albo coś się nie zgadza ale jeśli to staje się regułą, to krew człowieka zalewa - tym bardziej, że okna to ak duży wydatek:mad: Edytowane 5 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.02.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe boska brama Wy miałyście problemy z oknami, a ja mam teraz problem z drzwiami , bo muszę nadrabiać wszystkie drzwi w domu:( Okazało się jesienią , że otwory są po ok 10-20 cm za wysokie Przed płytkarzem musimy wstawić do łazienek drzwi i będzie zabawa z tym ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Chloe boska brama Wy miałyście problemy z oknami, a ja mam teraz problem z drzwiami , bo muszę nadrabiać wszystkie drzwi w domu:( Okazało się jesienią , że otwory są po ok 10-20 cm za wysokie Przed płytkarzem musimy wstawić do łazienek drzwi i będzie zabawa z tym ehh Buu.. to ból.. Aniqa, czy ja dobrze rozumiem, że najpierw musisz mieć drzwi, a potem kafelki?? A czemu tak? A nie mogą być drzwi na końcu - już po podłogach? Dziewczynki, chciałam zapytać ile Was kosztowało plus minus ocieplenie poddasza? Na dniach będziemy się decydować i przydałoby się mieć rozeznanie w różnych materiałach - możecie na privka dać znać, jeśli to tajemnieca;) Edytowane 5 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.02.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Tylko do łazienek , bo nie wzięliśmy z ościeżnicą regulowaną ( czyli z obu stron drewniane wykończenia ) a normalną . Od korytarza będa wyglądały tak samo wszystkie drzwi ,ale w wc i łazience będą dojechane płytki do samych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts