_Chloe_ 05.02.2014 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Tylko do łazienek , bo nie wzięliśmy z ościeżnicą regulowaną ( czyli z obu stron drewniane wykończenia ) a normalną . Od korytarza będa wyglądały tak samo wszystkie drzwi ,ale w wc i łazience będą dojechane płytki do samych drzwi. Uff, bo już się przestraszyłam, że trzeba będzie drzwi szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.02.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 relax ! take it easy Nam tak doradzono , ale w sumie mogliśmy kupić z ościeżnicą regulowaną. No nic, trudno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.02.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe jaka masz pow dachu do ocieplenia??ja mam docelowo 30cm uni mata w dwóch warstwach pow dachu 140m wełna wyszła 3600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe jaka masz pow dachu do ocieplenia?? ja mam docelowo 30cm uni mata w dwóch warstwach pow dachu 140m wełna wyszła 3600zł Nie mam przy sobie dokładnych danych ale dachu będzie ok 160 m. Kori, a docieplacie sami, czy zlecacie firmie? Bo mnie właśnie chodzi o koszt z robocizną - czytam, że 40 zł/m2 przy wełnie to standard. A ja chcę pianę kanadyjską i dobrze byłoby wiedzieć, ile za tę przyjemność przepłacam;). Oczywiście parametry cieplne itd. będą inne, dlatego rozważam plusy piany (izolacyjność) oraz minusy - cena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.02.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 ja w cenie nie pomogę... a jeśli chodzi o drzwi, to mój Ł dziś oświadczył że jak się gipsowanie skończy to można by drzwi wstawić no i bym coś poszukała... byłam więc w komforcie i drzwi bez klamki 1200zł dużo ja myślałam, że drzwi to będzie ostatni punkt, już po zrobieniu pomieszczeń praktycznie na gotowo - a ten mi wyskoczył z takim pomysłem... ale go odwiodę od tego zamysłu bo się zastanawiam czy nie dać ciemnych drzwi jednak a to będę wiedziała dopiero jak już cokolwiek wnętrza będą zaczęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.02.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 No to Cie załatwił mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Karolina ale mówisz o drzwiach wewnętrznych? Bo to drogo raczej- moja siostra kupowała ostatnio w Casto za coś koło 400 zł szt plus klamka plus ościeżnica (u niej nieregulowana) ok 180 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.02.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 no właśnie muszę mu to raz a porządnie wybić z głowy drzwi na końcu! tak, mówię o wewnętrznych - skrzydło ok 500zł, ościeżnice regulowane 600-700 i wychodzi kurna a to zwykłe proste drzwi były bez żadnych ozdobników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Czy pisałam, że przymierzamy się do kominka? Od jakiegoś czasu zawracam głowę różnym sprzedawcom i wychodzi mi tak - jeśli chcę mieć drzwiczki typu gilotyna, to powinnam wybrać kominek z wyższej półki cenowej. Już któryś raz słyszę, że jeśli drzwiczki mają być na bok, to mogę spokojnie kupić dajmy na to Arysto ale jeśli wezmę z Arysto gilotynę, to czeka mnie wielokrotne smarowanie i zacinanie się szyby:( http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/822/k62k.jpg Mam obawy, że jeśli przesunę odrobinę kominek w stronę okna (coby się siedzący na sofie nie przegrzali), to będzie on słabo widoczny, dlatego wciąż rozważamy kominek narożny:http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/h9vd.jpg A zauroczyło nas (wbrew moim wszelkim wyobrażeniom) to: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/585/ob5r.jpgNajchętniej w takim wydaniu, grafitowym wydaniu (z tym że zabudowa do sufitu):http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/da3u.jpg i wersja biała:http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/32/6xdf.jpg Karolina, te ościeżnice to jakieś szaleństwo - droższe niż drzwi:mad: Przejdźcie się gdzieś jeszcze, może będzie taniej? I nie teraz najlepiej;) Edytowane 5 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.02.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe to mamy podobny dylemat kominkowy:-)ja nie wiem czy z gilotyną czy otwierany na boki też kombinuje z ciemną zabudowa kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe, pomysł z kominkiem fajowy, tylko czy jest sens płacić za bajer, ktory w sumie niewiele wnosi ? Ja bym brała coś maksymalnie najprostszego co by uniknąc późniejszych usterek. Co z tego, ze kominek masz.....w reklamacji Co do wygladu absolutnie się nie wypowiadam. Rzecz gustu. Mówię tylko o techniczno obsługowych niuansach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Chloe to mamy podobny dylemat kominkowy:-) ja nie wiem czy z gilotyną czy otwierany na bok i też kombinuje z ciemną zabudowa kominka Pokrewna dusza, hihi;) Chloe, pomysł z kominkiem fajowy, tylko czy jest sens płacić za bajer, ktory w sumie niewiele wnosi ? Ja bym brała coś maksymalnie najprostszego co by uniknąc późniejszych usterek. Co z tego, ze kominek masz.....w reklamacji Co do wygladu absolutnie się nie wypowiadam. Rzecz gustu. Mówię tylko o techniczno obsługowych niuansach Mari, u mnie właśnie ta trzecia szyba coś by wniosła - kominek mam w takim sobie miejscu i gdybym zrobiła trójstronny, to widać by było ogień również, kiedy zasiądziemy do stołu.. Cena holender prawie taka sama jak dwustronnego, bo wkład droższy ale o połowę mniej kamienia. Mam wyliczone ceny i to kwestia 1500 zł, może nawet mniej. Mari, właśnie nie myślę o bajerze, tylko o względach praktycznych - jeśli dam kominek z 1 szybko, będzie musiał być możliwie blisko sofy, a wiadomo że trochę ciepła da i komuś może nie być przyjemnie;), natomiast dwustronny mogę kawałek odsunąć - będzie lepiej widoczny niż jednostronny, a nie będzie tak grzał w plecy;) Fanaberią może być co najwyżej ten trójstronny ale rożnica w cenie (biorąc pod uwagę montaż, rozprowadzenie DGP i obudowę) wręcz kosmetyczna.. Aaa.. dziewczyny, które użytkują kominek dłużej niż sezon - czy nie macie robali przy składziku na drewno? Już któraś osoba odradza mi trzymanie większej il. drewna przy kominku, bo to może ładnie wygląda, a od wiosny zaczynają się robale:jawdrop: Edytowane 5 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe piekna brama i nie ukrywam, ze kolor rowniez mi sie podoba co do okien to wyglada na to, ze beda ciut wieksze dobrze ze sie dalo podciac otwory w dol, ale wina lezy w tych co brali pomiar okien.. nie czarujmy, ale oni tez potrafia sie pomylic... murarze zrobili wg projektu, a ci mieli gotowe otwory.. ich blad. Kominek... wow piekny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Chloe piekna brama i nie ukrywam, ze kolor rowniez mi sie podoba co do okien to wyglada na to, ze beda ciut wieksze dobrze ze sie dalo podciac otwory w dol, ale wina lezy w tych co brali pomiar okien.. nie czarujmy, ale oni tez potrafia sie pomylic... murarze zrobili wg projektu, a ci mieli gotowe otwory.. ich blad. Kominek... wow piekny:yes: Melisko, murarze zrobili na 94 cm, a powinno być 90:/ Jednak panowie od okien mogli się trzeci raz przejechać, także co - lejemy podupkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Melisko, murarze zrobili na 94 cm, a powinno być 90:/ Jednak panowie od okien mogli się trzeci raz przejechać, także co - lejemy podupkach? jesli dupki maja fajne.. to czemu nie nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 jesli dupki maja fajne.. to czemu nie nie zaszkodzi Obawiam się, że lepiej nie ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Obawiam się, że lepiej nie ruszać hmm skoro tak to zostawmy ich w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 05.02.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 A zauroczyło nas (wbrew moim wszelkim wyobrażeniom) to: Najchętniej w takim wydaniu, grafitowym wydaniu (z tym że zabudowa do sufitu): http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/da3u.jpg i wersja biała: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/32/6xdf.jpg Piekny nie dziwie sie, ze Cie zauroczyl jesli masz tak, jak ja, to juz kazdy inny to nie bedzie ten pamietam moje poszukiwania kominka ....... nie pałam miloscia do zwyklego wkladu obudowanego nidą ...... Kominek musi miec to cos kiedys zachwycil mnie dwustronny u Rasi, ale u mnie na taki nie bylo miejsca ...... i jak znalazlam moja koze to wiedzialam, ze tylko ta i nie inna za jakosc i design sie placi ...... jestes bardzo przekonana do tej gilotyny ? nie lepiej zainwestowac w ten powyzej ? zwroc tylko uwage na szybe, by latwo sie czyscila, bo sie pozniej zameczysz ale jesli zbierasz glosy, to z przyjemnoscia glosuje z tym ze zdjec powyzej odnosnie ocieplenia nie pomoge, bo nam robila jedna ekipa wiele rzeczy i trudno mi teraz odszukac ile bylo za ocieplenie dachu Sprawdz co bejmuje ta cena, czy tez przybijanie folii, plyt itp, kazdy robi inaczej dobrze, ze okna w kuchni beda pasowaly jak to trzeba wciaz trzymac reke na pulsie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Ale mnie siem rozchodzi i te gilotyny i szubienice a nie o ilośc szyb. Bierz ile fabryka dała... Jak ma być piknie to co nam do tego... Robaków sie nie bój...przecież to nie szarańcza. Palisz mu chałupę to co się dziwić, ze gośc wychodzi na ostatni spacer skazańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.02.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 hej ja za ocieplenie jakies chyba 140 m sufity/ skosy zaplacilam za material jakieś 11200 + 6400 robota. w tym wszystko regipsy, profile, osb na podloge na strychu, tasmy gipsy, grunty,wkręty, akryle, folia welna super mata 25 cm i z 40 innych pozycji na fakturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts