_Chloe_ 20.02.2014 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Wariatki:lol2: Meliska, Ty to jesteś świnka - jakby powiedziało moje dziecko "lubię takie":p Fotki ogrodów tak mnie nastroiły do życia, że najchętniej już jutro siałabym trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.02.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Owcaania .. nie krepuj sie.. to ja juz wiecej nic nie napisze Chloe... fajny tekst twojego dziecka ogladam fajny film na tvn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.02.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 ... Karolina, dobra mama z Ciebie. Jeśli uda Ci się doprowadzić do sytuacji, że na lodówce zwiśnie karteczka „nie zjadać z 3-ciej półki i nie grzebać w zamrażarce” i będzie respektowana przez młodocianych gości, będzie super. Grunt to nie wchodzić dzieciakom z butami, a nadzór sprawować tak, żeby ich nie płoszyć, żeby nabrali zaufania. ... Jaką będziesz mieć oczyszczalnię? U mnie na pagórku na rozsączaniem rosną trawy ozdobne, liliowce, łubiny, maki wschodnie... A płot tuż obok jest właśnie z wierzby. ... [ATTACH=CONFIG]244149[/ATTACH] ... jak dla mnie to mogą i goście wyżreć wszystko z lodówki - byle tylko moje panny w domu siedziały nocami hihi ja też jestem tak wychowana, że w zasadzie wszystko mi wolno było... na dyskoteki też wcześnie chadzałam - ale warunek był że o 4tej stoi mama/tata pod dyskoteką i mam wyjść i jedziemy do domu... no i wyłaziłam i zawsze jeszcze ktoś do odwiezienia... najpierw uważałam że to straszny obciach ze rodzice po mnie przyjeżdżają, ale - o dziwo - każdy mi zazdrościł bo nie musiałam kombinować z kim tu wrócić i mój kierowca był trzeźwy zawsze a to na oczyszczalni coś może być?? ja myślałam że tam tylko trawka i koniec... nie miałam żadnego planu na ten kawałek - on by był takim przejściem do właśnie tej dziecięcej części ogrodu nie wiem jaka to oczyszczalnia - jakieś zbiorniki wkopali w ziemię, rurki porozkładali, bo ma to rozsączać się w ziemi, bo żwirek nawozili... oooooo takie właśnie coś (zdjęcie co wkleiłaś) chcę dla dzieci jak podrosną i jeszcze huśtawki dookoła ogniska coś jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.02.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Melisa ja już nic nie powiem:no: A ja wiem co chciałaś powiedziec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha :rotfl: Karolina to Ty masz super rodziców, mi nie wolno było chodzić na dyskoteki do 18 stki tzn chodziłam ale do 22-23 a przed 18stka dostałam pozwolenie, że niby mogłam wracać o której chcę.hehe Edytowane 21 Lutego 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 jak dla mnie to mogą i goście wyżreć wszystko z lodówki - byle tylko moje panny w domu siedziały nocami hihi ja też jestem tak wychowana, że w zasadzie wszystko mi wolno było... na dyskoteki też wcześnie chadzałam - ale warunek był że o 4tej stoi mama/tata pod dyskoteką i mam wyjść i jedziemy do domu... no i wyłaziłam i zawsze jeszcze ktoś do odwiezienia... najpierw uważałam że to straszny obciach ze rodzice po mnie przyjeżdżają, ale - o dziwo - każdy mi zazdrościł bo nie musiałam kombinować z kim tu wrócić i mój kierowca był trzeźwy zawsze a to na oczyszczalni coś może być?? ja myślałam że tam tylko trawka i koniec... nie miałam żadnego planu na ten kawałek - on by był takim przejściem do właśnie tej dziecięcej części ogrodu nie wiem jaka to oczyszczalnia - jakieś zbiorniki wkopali w ziemię, rurki porozkładali, bo ma to rozsączać się w ziemi, bo żwirek nawozili... oooooo takie właśnie coś (zdjęcie co wkleiłaś) chcę dla dzieci jak podrosną i jeszcze huśtawki dookoła ogniska coś jak tu: Popieram podejście do dzieci. Sporo nerwów wprawdzie początkowo kosztuje, zanim wyrobi się wzajemne zaufanie. Moja córka też początkowo narzekała, a potem jak kilka razy usłyszała od koleżanek, że ma fajnie. To zmieniła front. Odkąd miała komórkę umawiałyśmy się na telefon i mamcia pomykała kurcgalopkiem odebrać balowiczkę. Oczyszczalnię masz taką jak ja – 3 zbiorniki i z ostatniego rozsączanie. Super jest. Raz na 2 lata przyjeżdża szambiarz i czyści do imentu zbiorniki i płucze. Reszta właściwie bezobsługowa. Tylko trzeba pamiętać o regularnym wpuszczaniu bakterii dobrej firmy. Wtedy w 3-cim zbiorniku już jest taka woda, że można rośliny w ogrodzie podlewać. Jest sporo roślin, które mogą rosnąć nad rozsączalnikiem. Ale jeśli będziecie mogli wydać trochę kasy, to nadsypcie tam ziemi. Zrobi się fajny pagórek i może powstać interesująca rabata. U mnie jest nadsypane, ale myślę o dosypaniu wyżej, bo się uleżało. Tym bardziej, że właśnie przyszedł termin na rozsadzanie roślin z tej rabaty, bo strasznie mi zarosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 A ja wiem co chciałaś powiedziec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha :rotfl: Karolina to Ty masz super rodziców, mi nie wolno było chodzić na dyskoteki do 18 stki tzn chodziłam ale do 22-23 a przed 18stka dostałam pozwolenie, że niby mogłam wracać o której chcę.hehe Aniqa, moja mama miała taki stosunek do wychowywania dzieci, że jak byłam na 2-gim roku studiów wypadła za mną na klatkę schodową i wrzasnęła – a ja już była 3 pietra niżej - „tylko nie przechodź przez jezdnię na czerwonym świetle”. Z zabawami w liceum, a wtedy były raczej tylko z towarzystwem klasowym, miałam jak Ty. Wszyscy się dopiero rozkręcają, godz 22, a ja do domciu. To był koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.02.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 hahaha no niestety ! ! Ale w sumie nie narzekałam, jestem najstarsza w rodzeństwie i brat kiedyś powiedział mi , że jestem gorsza niż mama. niestety jak rodzice pracowali to ja musiałam się nim opiekować . Zostało mi to matkowanie do dziś Ale jak problem do siostry pierwsze goni ;)hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.02.2014 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Cześć dziewuszki, nie krępujcie się, że mnie nie ma;) Po prostu doba za krotka jest - kto ją tak głupio wymyślił? Dziubiemy z siostrą ogród - jakiś tam wstępny zamysł jest - mam nadzieję, że wyjdzie fajnie. Męczy mnie za to sprawa głównej łazienki - czy nie będzie zbyt nudna? Zamysł jest szaro-betonowy (znaczy płytki wyglądające podobnie jak beton) Dla przypomnienia : http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/812/ghgc.jpg A może y tak zmienić na odcień jaśniejszy i dać ciemną ścianę za wanną? http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/34/7qy3.jpg A wtedy jeśli ciemna ściana, to jaka? Nie chcę być aż tak nudna i kolejny raz przemycać grafit. Co innego by pasowało? Chodzi za mną ściana bez kafli - sama farba. Wanna jest wolnostojąca, odsunięta od ściany. Obecna wizka łazienki (nie patrzymy na grafikę, bo mi już do reszty obrzydła): http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/203/liws.jpg Próbka z ciemną ścianą: kafle do wysokości okna (tak jak na reszcie ścian): http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/836/djab.jpg ściana bez kafli - kolor pod sufit: http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/199/jy4n.jpg Coś czuję, że temat jest grubszy i szybko mnie nie oświeci.. Edytowane 21 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2014 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Zdecydowanie ciemna ściana :yes:, a kolor możesz wziąć jaki Ci się podoba, – burgund, malachit, morska zieleń, antracyt. Wszystko pasuje. Tylko raczej całą do sufitu i żaluzje w kole ściany. Jako powtórzenie koloru drzwiczki w szafce pod umywalką zrób w kolorze ściany. Zrobiłabym ciemny granat, albo malachit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.02.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Dzięki Pesteczko, jesteś niezawodna! Aniu - właśnie to samo chodziło mi po głowie - biała wanna lepiej wygląda na ciemnym tle. Miałam rano wstawić wizkę z podciągniętymi do góry kafelkami ale nie zdążyłam- ekspres Pestka czuwa:D I teraz tak - na ścianach są kafle o wielkości 100x33,3, na podłodze 59,7x59,7 - zastanawiam się, czy ta ciemna ściana musi być w kaflach 100x33,3, czy może być w takich, jakna podłodze. Kolejna sprawa - może bez kafli? Po prostu ściana w kolorze? Nie ukrywam, że byłoby to najłatwiejsze rozwiązanie jeśli chodzi o zmiany - przemaluję, wymienię front szafki i łazienka jak nowa. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 22.02.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ja też jestem zdecydowanie za ciemną ścianą za wanną. Dziubiemy z siostrą ogród - jakiś tam wstępny zamysł jest - mam nadzieję, że wyjdzie fajnie. Mam nadzieję, że się pochwalisz tym co "urodziłyście" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.02.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Super, że zdążyłam Jeśli chodzi o kafle, proponuję, żebyś sprawdziła, które lepiej rozłożą się na ścianie. Ściana malowana będzie też super. Możesz zamówić tapetę na ścianę np. tu http://www.dekorujmy.com.pl/main/order/crop/material-id/1/page/10/words/morze/image-id/61108136 lub tu http://www.poligraf.com.pl/index.php Na nadruk na płytkach świetnie nadawałby się Brooklyn Bridge. Jak się to robi i jak się sprawuje wie forumowa Natalia Stanko http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206011-Wsp%C3%B3%C5%82czesnie-i-na-bia%C5%82o Ma w łazience. Chloe, zrobiłam jeszcze eksperyment z Twoją łazienką. Doskonale się do tego nadaje. Pozwolę sobie wkleić,. Oczywiście jeśli śmiecę, usuń, bo trochę poszalałam Jak poszalałam, stwierdziłam, że mi się podoba, szczególnie wersja z ciemnym sufitem. Nadaje tajemniczości i ciepła łazience. Trochę jakby nocne niebo tworzyło się nad głową. Edytowane 22 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.02.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Edytowane 22 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.02.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.02.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Most świetnie się nadaje do zrobienia nadruku na płytkach. Jest też wystarczająco neutralny by nie groził znudzeniem. Ogród Moneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.02.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 kurka, tylko kolor na suficie i jakie inne od razu pomieszczenie jest!! to wg mnie jakoś pasuje do Ciebie [ATTACH=CONFIG]244393[/ATTACH] jest takie elegancki ten wzór jak ta łazienka, ale ma pazura trochę dzięki sufitowi - jako że przecież młoda dupa jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.02.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 To ja za Karolina ide dalej mam odmienne zdanie... ten most! wielki most ! wow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.02.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Ale SUPER! Pesteczko, poszalałaś ale powiem Ci, że podoba mi się zarówno sufit, jak i fototapeta:yes: Ten jest dla mnie numerem 1: [ATTACH=CONFIG]244395[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]244396[/ATTACH] Muszę tylko znaleźć coś, co nie zajdzie na okno, bo kawałek obrazka mi ucieknie. O, widzicie? http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/809/fwb5.jpg Jakiś niższy most, czy coś Jedno jest pewne - łazienka ożyła - coś i w niej nie pasowało, nie było w niej życia, a taki ciemny sufit już zdziałał cuda. Zobaczymy jak będzie z fototapetą.. A może coś dziecięcego? Nie wiem, czy to nie przegięcie ale pamiętam, że gdy byłam dzieckiem i wprowadziliśmy się do domu, mama namalowała nam na jednej ścianie rybki i tak chyba z 10 lat sobie pływały;) Edytowane 22 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.02.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Chloe, a to okno chcesz mieć otwierane, tzn. często otwierane? Chciałaś je zasłaniać żaluzją albo czymś? Napisz coś, bo może mam rozwiązanie, żeby wilk był syty i owca cała. Cieszę się, że trafiłam. Projekt fajny, a cały czas czegoś mi brakowało Ostatnio chodzą za mną ciemne sufity. Nie wszędzie, ale świetnie robią w pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.02.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 ja byl rolete z odcinkiem brakujacego mostu zrobila ze jak sie ja opusci na dol to bedzie widac polaczenie ze sciana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts