Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

Karolina, dobra mama z Ciebie. Jeśli uda Ci się doprowadzić do sytuacji, że na lodówce zwiśnie karteczka „nie zjadać z 3-ciej półki i nie grzebać w zamrażarce” i będzie respektowana przez młodocianych gości, będzie super. Grunt to nie wchodzić dzieciakom z butami, a nadzór sprawować tak, żeby ich nie płoszyć, żeby nabrali zaufania.

...

Jaką będziesz mieć oczyszczalnię? U mnie na pagórku na rozsączaniem rosną trawy ozdobne, liliowce, łubiny, maki wschodnie... A płot tuż obok jest właśnie z wierzby.

...

[ATTACH=CONFIG]244149[/ATTACH]

...

jak dla mnie to mogą i goście wyżreć wszystko z lodówki - byle tylko moje panny w domu siedziały nocami ;) hihi

ja też jestem tak wychowana, że w zasadzie wszystko mi wolno było... na dyskoteki też wcześnie chadzałam - ale warunek był że o 4tej stoi mama/tata pod dyskoteką i mam wyjść i jedziemy do domu... no i wyłaziłam i zawsze jeszcze ktoś :D do odwiezienia... najpierw uważałam że to straszny obciach ze rodzice po mnie przyjeżdżają, ale - o dziwo - każdy mi zazdrościł bo nie musiałam kombinować z kim tu wrócić i mój kierowca był trzeźwy zawsze

a to na oczyszczalni coś może być?? ja myślałam że tam tylko trawka i koniec... nie miałam żadnego planu na ten kawałek - on by był takim przejściem do właśnie tej dziecięcej części ogrodu :)

nie wiem jaka to oczyszczalnia :( - jakieś zbiorniki wkopali w ziemię, rurki porozkładali, bo ma to rozsączać się w ziemi, bo żwirek nawozili...

oooooo takie właśnie coś (zdjęcie co wkleiłaś) chcę dla dzieci jak podrosną i jeszcze huśtawki dookoła ogniska :)

coś jak tu: stylowi_pl_design_how-to-make-swings-around-a-fire-pit-handimania_8408351.jpg

:rotfl:

Melisa ja już nic nie powiem:no::no:

A ja wiem co chciałaś powiedziec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha

:lol2::rotfl::rotfl:

Karolina to Ty masz super rodziców, mi nie wolno było chodzić na dyskoteki do 18 stki :( tzn chodziłam ale do 22-23 a przed 18stka dostałam pozwolenie, że niby mogłam wracać o której chcę.hehe

Edytowane przez aniqa1982

jak dla mnie to mogą i goście wyżreć wszystko z lodówki - byle tylko moje panny w domu siedziały nocami ;) hihi

ja też jestem tak wychowana, że w zasadzie wszystko mi wolno było... na dyskoteki też wcześnie chadzałam - ale warunek był że o 4tej stoi mama/tata pod dyskoteką i mam wyjść i jedziemy do domu... no i wyłaziłam i zawsze jeszcze ktoś :D do odwiezienia... najpierw uważałam że to straszny obciach ze rodzice po mnie przyjeżdżają, ale - o dziwo - każdy mi zazdrościł bo nie musiałam kombinować z kim tu wrócić i mój kierowca był trzeźwy zawsze

a to na oczyszczalni coś może być?? ja myślałam że tam tylko trawka i koniec... nie miałam żadnego planu na ten kawałek - on by był takim przejściem do właśnie tej dziecięcej części ogrodu :)

nie wiem jaka to oczyszczalnia :( - jakieś zbiorniki wkopali w ziemię, rurki porozkładali, bo ma to rozsączać się w ziemi, bo żwirek nawozili...

oooooo takie właśnie coś (zdjęcie co wkleiłaś) chcę dla dzieci jak podrosną i jeszcze huśtawki dookoła ogniska :)

coś jak tu:

Popieram podejście do dzieci. Sporo nerwów wprawdzie początkowo kosztuje, zanim wyrobi się wzajemne zaufanie. Moja córka też początkowo narzekała, a potem jak kilka razy usłyszała od koleżanek, że ma fajnie. To zmieniła front. Odkąd miała komórkę umawiałyśmy się na telefon i mamcia pomykała kurcgalopkiem odebrać balowiczkę.

Oczyszczalnię masz taką jak ja – 3 zbiorniki i z ostatniego rozsączanie. Super jest. Raz na 2 lata przyjeżdża szambiarz i czyści do imentu zbiorniki i płucze. Reszta właściwie bezobsługowa. Tylko trzeba pamiętać o regularnym wpuszczaniu bakterii dobrej firmy. Wtedy w 3-cim zbiorniku już jest taka woda, że można rośliny w ogrodzie podlewać.

Jest sporo roślin, które mogą rosnąć nad rozsączalnikiem. Ale jeśli będziecie mogli wydać trochę kasy, to nadsypcie tam ziemi. Zrobi się fajny pagórek i może powstać interesująca rabata. U mnie jest nadsypane, ale myślę o dosypaniu wyżej, bo się uleżało. Tym bardziej, że właśnie przyszedł termin na rozsadzanie roślin z tej rabaty, bo strasznie mi zarosło.

A ja wiem co chciałaś powiedziec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha

:lol2::rotfl::rotfl:

Karolina to Ty masz super rodziców, mi nie wolno było chodzić na dyskoteki do 18 stki :( tzn chodziłam ale do 22-23 a przed 18stka dostałam pozwolenie, że niby mogłam wracać o której chcę.hehe

Aniqa, moja mama miała taki stosunek do wychowywania dzieci, że jak byłam na 2-gim roku studiów wypadła za mną na klatkę schodową i wrzasnęła – a ja już była 3 pietra niżej - „tylko nie przechodź przez jezdnię na czerwonym świetle”.

Z zabawami w liceum, a wtedy były raczej tylko z towarzystwem klasowym, miałam jak Ty. Wszyscy się dopiero rozkręcają, godz 22, a ja do domciu. To był koszmar.

Cześć dziewuszki, nie krępujcie się, że mnie nie ma;)

Po prostu doba za krotka jest - kto ją tak głupio wymyślił?:rotfl:

Dziubiemy z siostrą ogród - jakiś tam wstępny zamysł jest - mam nadzieję, że wyjdzie fajnie.

Męczy mnie za to sprawa głównej łazienki - czy nie będzie zbyt nudna? Zamysł jest szaro-betonowy (znaczy płytki wyglądające podobnie jak beton)

Dla przypomnienia :

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/812/ghgc.jpg

A może y tak zmienić na odcień jaśniejszy i dać ciemną ścianę za wanną?

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/34/7qy3.jpg

A wtedy jeśli ciemna ściana, to jaka? Nie chcę być aż tak nudna i kolejny raz przemycać grafit. Co innego by pasowało? Chodzi za mną ściana bez kafli - sama farba. Wanna jest wolnostojąca, odsunięta od ściany.

Obecna wizka łazienki (nie patrzymy na grafikę, bo mi już do reszty obrzydła):

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/203/liws.jpg

Próbka z ciemną ścianą:

kafle do wysokości okna (tak jak na reszcie ścian):

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/836/djab.jpg

ściana bez kafli - kolor pod sufit:

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/199/jy4n.jpg

Coś czuję, że temat jest grubszy i szybko mnie nie oświeci..

Edytowane przez _Chloe_

Zdecydowanie ciemna ściana :yes::yes::yes:, a kolor możesz wziąć jaki Ci się podoba, – burgund, malachit, morska zieleń, antracyt. Wszystko pasuje. Tylko raczej całą do sufitu i żaluzje w kole ściany. Jako powtórzenie koloru drzwiczki w szafce pod umywalką zrób w kolorze ściany.

Chloe-lazienka-01-4.jpg

Chloe-lazienka-01-3.jpg

Chloe-lazienka-01-2.jpg

Chloe-lazienka-01-1.jpg

Zrobiłabym ciemny granat, albo malachit :)

Dzięki Pesteczko, jesteś niezawodna!

Aniu - właśnie to samo chodziło mi po głowie - biała wanna lepiej wygląda na ciemnym tle.

Miałam rano wstawić wizkę z podciągniętymi do góry kafelkami ale nie zdążyłam- ekspres Pestka czuwa:D

I teraz tak - na ścianach są kafle o wielkości 100x33,3, na podłodze 59,7x59,7 - zastanawiam się, czy ta ciemna ściana musi być w kaflach 100x33,3, czy może być w takich, jakna podłodze. Kolejna sprawa - może bez kafli? Po prostu ściana w kolorze? Nie ukrywam, że byłoby to najłatwiejsze rozwiązanie jeśli chodzi o zmiany - przemaluję, wymienię front szafki i łazienka jak nowa. Co sądzicie?

Super, że zdążyłam :)

Jeśli chodzi o kafle, proponuję, żebyś sprawdziła, które lepiej rozłożą się na ścianie.

Ściana malowana będzie też super.

Możesz zamówić tapetę na ścianę np. tu

http://www.dekorujmy.com.pl/main/order/crop/material-id/1/page/10/words/morze/image-id/61108136

lub tu

http://www.poligraf.com.pl/index.php

Na nadruk na płytkach świetnie nadawałby się Brooklyn Bridge. Jak się to robi i jak się sprawuje wie forumowa Natalia Stanko http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206011-Wsp%C3%B3%C5%82czesnie-i-na-bia%C5%82o Ma w łazience.

Chloe, zrobiłam jeszcze eksperyment z Twoją łazienką. Doskonale się do tego nadaje.

Pozwolę sobie wkleić,. Oczywiście jeśli śmiecę, usuń, bo trochę poszalałam :wiggle: Jak poszalałam, stwierdziłam, że mi się podoba, szczególnie wersja z ciemnym sufitem. Nadaje tajemniczości i ciepła łazience. Trochę jakby nocne niebo tworzyło się nad głową.

Chloe-lazienka-02-malachit.jpg

Chloe-lazienka-02_roza.jpg

Chloe-lazienka-02_roza(light).jpg

Chloe-lazienka-02_sunset.jpg

Chloe-lazienka-02_sunset(light).jpg

Edytowane przez pestka56

:rotfl::lol2: Ale SUPER!

Pesteczko, poszalałaś ale powiem Ci, że podoba mi się zarówno sufit, jak i fototapeta:yes:

Ten jest dla mnie numerem 1:

[ATTACH=CONFIG]244395[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]244396[/ATTACH]

Muszę tylko znaleźć coś, co nie zajdzie na okno, bo kawałek obrazka mi ucieknie.

O, widzicie?

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/809/fwb5.jpg

Jakiś niższy most, czy coś:p

Jedno jest pewne - łazienka ożyła - coś i w niej nie pasowało, nie było w niej życia, a taki ciemny sufit już zdziałał cuda. Zobaczymy jak będzie z fototapetą.. A może coś dziecięcego? Nie wiem, czy to nie przegięcie ale pamiętam, że gdy byłam dzieckiem i wprowadziliśmy się do domu, mama namalowała nam na jednej ścianie rybki i tak chyba z 10 lat sobie pływały;)

Edytowane przez _Chloe_

Chloe, a to okno chcesz mieć otwierane, tzn. często otwierane?

Chciałaś je zasłaniać żaluzją albo czymś?

Napisz coś, bo może mam rozwiązanie, żeby wilk był syty i owca cała. :)

Cieszę się, że trafiłam. Projekt fajny, a cały czas czegoś mi brakowało :yes:

Ostatnio chodzą za mną ciemne sufity. Nie wszędzie, ale świetnie robią w pomieszczeniach.