pestka56 02.03.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 A co sądzisz o Ravaku? http://www.ravak.pl/pl/katalogi Zapomniałam napisać, że gwarantuję jakość ich wyrobów z akrylu. Mam brodzik i wannę. Są białe-białe i od kilku lat niezmiennie łatwe w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruszczynka 02.03.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Chloe a czy nie wolałabyś kanciastej ceramiki. Bardziej prosto i minimalistycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.03.2014 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Dziewczynki, mam 3 łazienki i milion koncepcji;) W tej dużej chcę owal - co prawda według projektu są bardziej okrągłe ale ja nie lubię takich kulkowatych kibelków. cdn, bo usypiam młode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.03.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 fajne fajne ale czy do opływowych owalnych kształtow nie powinnas szukac bateri w podobnych kształtach? a pokazywalas ze podobaja Ci sie kwadratowe :) Podobają mi się różniaste - kwadratowe też i powiem Ci Gosia, że na homebooku widziałam dzisiaj takie połączenia (o dziwo ciekawie wyglądało). Najbardziej podoba mi się Grohe Allure, a to ani okrągłe ani kanciaste. A co sądzisz o Ravaku? http://www.ravak.pl/pl/katalogi [ATTACH=CONFIG]245733[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]245732[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]245730[/ATTACH] Zapomniałam napisać, że gwarantuję jakość ich wyrobów z akrylu. Mam brodzik i wannę. Są białe-białe i od kilku lat niezmiennie łatwe w utrzymaniu. Podoba mi się Pesteczko - kształt ma idealny - umywalki też mają fajne - chciałabym tylko odrobinę grubszy gzyms - najlepiej niezbyt kanciasty - myślę o zmniejszeniu ryzyka wystąpienia guzów i dziecia, bo to on głównie będzie się w tej wannie chlapał. Poza tym łatwiej czyści się, to, co nie ma ostrych zakamarków;) Chloe a czy nie wolałabyś kanciastej ceramiki. Bardziej prosto i minimalistycznie? Bardziej kanciasto chciałabym w łazience przy sypialni - nie hołduję (jeszcze) zasadzie, że wszystkie kibelki w domu mają być identyczne. Projektantka też nie siliła się na utrzymanie serii w całym domu. Gruszczynko, myślisz o jakichś konkretnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 02.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Chloe, ja osobiście nie lubię mieszania w obrębie jednej łazienki, ale czasem ciężko tego uniknąć. Kupiliśmy bidet i wc subway 2.0 jest super wykonany, nic nie wystaje, żadnych mocowań na wierzchu i linia która pasuje do prawie każdego stylu. Cena podobna (nieco droższe od roca meridian). Do tego umywalki v&b. Ja akurat dopasowałam loop&friends, ale z poprzedniej serii (te nowsze są bardziej płaskie). Zależało mi na owalnych bo też będę mieć wannę wolnostojącą. Tu już będzie inna firma, ale i tak myślę, że udało mi się uniknąć miszmaszu. Wklejam fotki z dzisiejszej przymiarki na budowie: Teraz szukam ładnej wanny. Edytowane 2 Marca 2014 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad_79 02.03.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 świetny projekt - jest co poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.03.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Było już kiedyś na FM o łączeniu ceramiki z różnych kolekcji. Generalnie ciężko chyba było by znaleźć: WC, bidet, umywalkę, prysznic i wannę z tej samej kolekcji, żeby wszystko pasowało rozmiarem, kształtem... Więc mieszanie nie jest niczym niezwykłym ani błędnym, . Jak umywalka ma nieco inny odcień od WCetu to różnice światła chyba oku nie dadzą tego specjalnie dostrzec Z bateriami to też zaneguję, że jak wanna okrągła to bateria też powinna taka być - :no: Ważne jest bardziej to, że jak wanna nowoczesna to bateria też, a nie retro. Dla mnie spójność (bo o tym ta rozmowa) staje się pojęciem względnym... i to akurat mi się podoba. A nie ściąganie zdjęcia katalogowego i na gotowo wrzucanie go do swoich wnętrz. Tworzyć trzeba rzeźbić Migotko - piękne umywalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.03.2014 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ja ostatnio wzdycham do takich wanien[ATTACH=CONFIG]245813[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]245814[/ATTACH] trochę tylko cena mnie odstrasza. jeśli masz 3 łazienki to na bank bym wybrała wolnostojącą do jednej z nich. Wówczas Bateri Grohe All. będzie się fajnie komponowała z całością. Dla mnie te ceny są jakieś kosmiczne:sick: Czemu ja tego allure zobaczyłam?? Chloe, ja osobiście nie lubię mieszania w obrębie jednej łazienki, ale czasem ciężko tego uniknąć. Kupiliśmy bidet i wc subway 2.0 jest super wykonany, nic nie wystaje, żadnych mocowań na wierzchu i linia która pasuje do prawie każdego stylu. Cena podobna (nieco droższe od roca meridian). Do tego umywalki v&b. Ja akurat dopasowałam loop&friends, ale z poprzedniej serii (te nowsze są bardziej płaskie). Zależało mi na owalnych bo też będę mieć wannę wolnostojącą. Tu już będzie inna firma, ale i tak myślę, że udało mi się uniknąć miszmaszu. Wklejam fotki z dzisiejszej przymiarki na budowie: [ATTACH=CONFIG]245829[/ATTACH] Teraz szukam ładnej wanny. Migotko- ja subway wkleiłam pod rocą - strasznie mi się podoba.Co do Twoich umywalek, mam je w ulubionych - uważam, że dużo lepiej pasują do subway'a niż oryginalnie dobrane. Nic bym nie zmieniła - tak jest super! W ogóle coś czuję, że będzie mi się Twój domek podobał świetny projekt - jest co poczytać :welcome:Cześć Konrad - zapraszam, rozgość się. Co prawda ostatnio przy porządkowaniu imageshacka uciekły mi setki zdjęć ale staram się je odtworzyć i może będzie też co oglądać - do 7 strony już się poprawiłam;) Było już kiedyś na FM o łączeniu ceramiki z różnych kolekcji. Generalnie ciężko chyba było by znaleźć: WC, bidet, umywalkę, prysznic i wannę z tej samej kolekcji, żeby wszystko pasowało rozmiarem, kształtem... Więc mieszanie nie jest niczym niezwykłym ani błędnym, . Jak umywalka ma nieco inny odcień od WCetu to różnice światła chyba oku nie dadzą tego specjalnie dostrzec Z bateriami to też zaneguję, że jak wanna okrągła to bateria też powinna taka być - :no: Ważne jest bardziej to, że jak wanna nowoczesna to bateria też, a nie retro. Dla mnie spójność (bo o tym ta rozmowa) staje się pojęciem względnym... i to akurat mi się podoba. A nie ściąganie zdjęcia katalogowego i na gotowo wrzucanie go do swoich wnętrz. Tworzyć trzeba rzeźbić Asiu:hug: senkju! Właśnie miałam nadzieję, że ktoś powie - TWÓRZ:lol2: Właśnie o to chodzi -komplety są do dxxxy, bo nawet wymiarów nie da się dobrać. Kontynuując temat mataraca u Karoliny - są jakieś przedłużki dla umywalek? Migotko - piękne umywalki Pomóżcie plis - jakiej firmy odpływ liniowy - nie za drogi oraz zestaw prysznicowy z deszczownicą - podtynkowy lub bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.03.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 _Chloe_ podobne w kształcie do subway (kompakty wc) ma Duravit.Ja mam model starck 3. Są modele ze schowanymi mocowaniami i widocznymi.Zastanawiałam się nad subwayem, ale wygodniej siedzi się na starcku. Dlatego ten wybrałam. Brałaś go pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Chloe, sprawdź jaki odpływ ma u siebie Barbara74. Wannę też ma wolnostojącą. Ja tak ją tu podrzucam, bo wybierała starannie, zastanawiając się nad ceną i urodą. Wyszło super. Na dodatek ona kobietka bardzo miła i życzliwa, więc powie co i jak. Zajrzyj do jej dziennika. Fotki łazienki dzieci i swojej ma na końcu dziennika http://forum.muratordom.pl/showthread.php?176268-Guthouse/page13 Opisy znajdziesz w komentarzach. Wysłałam Ci maila a raczej maile Przegrzebałam zasoby i znalazłam trochę łazienek małych. Najpierw pomysł, który mi przyszedł do głowy, bo nie lubię jak wszystko jest na jednej ścianie. Robi się z takiego układu tramwaj. Czy dałoby się zrobić układ sprzętów tak, aby umywalka lub sedes były na ścianie prysznicowej? Pogrzebała na pewnej czeskiej stronie i nieco przerobiłam znaleziony tam projekt. Nie podoba mi się tylko, że musiałam zostawić pełną ścianę prysznicową. Zamiana jej na połówkową z szybą, to byłoby już za dużo pracy. Fotki na poparcie pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Duschlux i Roca oferują gotowe moduły do zabudowy prysznic + umywalka. Geberit proponuje system Monolith do wykorzystania. Pokazuję tylko jako pomysł, bo diablo drogie, można się obyć bez takich wynalazków. U mnie w łazience jest połówkowa ścianka prysznicowa, w której schowaliśmy stelaż do sedesu. Na razie nie ma jeszcze szyby ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Drugi pomysł to wanno-prysznic - 2 w jednym, ale tak, że nie widać wanny. 3 różne łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Wkleję też firmową produkcję RexaDesign Unico, bo widać tu co zrobić z podestem, gdy używa się wanny i jak rozwiązać problem wanny, której nie da się wpuścić w podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Inspiracje rozwiązań kolorystycznych i fakturowych Walk-in shower z zaokrągloną ścianą. To nie musi być mozaika. Można pionowo położyć cegiełki. Świetne rozwiązanie obniżonego sufitu, co pozwoliło schować mocne światło. Ta jest sporo węższa Za lustrami można schować mnóstwo półek Podoba mi się zręcznie schowany sedes. Edytowane 2 Marca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.03.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 A teraz pytanie dnia - czy można mieszać ceramikę? ... Jest jakieś ryzyko, że nie dobiorę idealnie odcienia ale z drugiej strony jakby się postarać, to może uda się stworzyć dobry mariaż? ooooo ja mam pomieszane wszystko kibelek i umywalka jedna firma, umywalki druga firma, wanna trzecia firma ja nad kwestią odcienia się nie zastanawiałam zbytnio, w końcu nie jest jedno białe a drugie żółte no ale ja to patrzę pod innym kątem... nie zależy mi na aż takim idealnie skomponowanym, modelowym wnętrzu... dla zwykłej prostej babki ze wsi jak ja nie ma to znaczenia :) hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 U mnie też wymieszane. W jednej łazience brodzik i drzwi kabiny – Ravak, wanna z bąbelkami wprawdzie, ale no name. Tak samo sedesik, tyle, że go nie będzie widać jak dokończymy obudowę. Umywalka szklana, więc w ogóle z innej bajki. A w drugiej wanna i drzwi prysznica (walk in) – Ravak, umywalka z poprzedniego mieszkania – corian, a sedesik no name. Jakoś mi ta mieszanka nie przeszkadza, chociaż nienawidzę umywalki z corianu, ale ona pójdzie do wymiany. Większy mam problem z bateriami, bo są z dolnej półki i nie podobają mi się, ale to zawsze można zmienić, więc póki co nie priorytet. Myślę, że ważniejsze, żeby całość pasowała i kieszeni nie przegryzła na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.03.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pestko , nie mów ,że się rysuje? coraz więcej takich umywalek teraz... Sama zastanawiałam się nad takową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.03.2014 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Przede wszystkim bardzo Wam dziękuję Coś mi się komp stawia - trzeci raz wycięło mi posta i wkleiło jakieś bzdury:( Pesteczko, szalona kobieto- jak Cię nie uwielbiać? Wśród Twoich fotek są dwie, na których opiera się moja koncepcja:yes: Tolu - podoba mi się Duravit - mam go nawet w inspiracjach. No kurcze nie siedziałam na vileroyu, może faktycznie powinnam popróbować? Strasznie pokręcony tydzień się zapowiada -weekend nie był lepszy ale postaram się w końcu ogarnąć wnętrzarsko i zdam relację z placu boju. U nas akcja poprawki - panu deszczówce zrobiliśmy odkrywkę i w tym tygodniu ma to naprostować. Oby, bo mam wielki rów na pół działki, a jak wchodzę do domu, to muszę się wspinać z tego rowu na metrowy stopień Edytowane 3 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Absolutnie się nie rysuje – podwójne zaprzeczenie Ja po prostu w ogóle nie lubię corianu. Gdyby ona kamienna była, to okey. Na dodatek jest niezniszczalna – pełna zgroza. Może troszkę zmatowiała przez te -naście lat, ale równiutko. Mój J. ją lubi i nie wiem jak mam się jej pozbyć Chloe, ciekawość mnie zeżre, co Ci się podoba? Zawsze są jakieś wpadki. Lepiej, że takie zewnętrzne, niż domowe, bo łatwiej naprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.03.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Pesteczko, ta:[ATTACH=CONFIG]245860[/ATTACH] i ta: [ATTACH=CONFIG]245851[/ATTACH] Podoba mi się również to rozwiązanie: [ATTACH=CONFIG]245852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]245853[/ATTACH] Pierwszą inspiracją było to zdjęcie: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/138/3y86.jpg I teraz właśnie sobie uświadomiłam, że nie mogę mieć w tej łazience baterii podtynkowej, jeśli będę miała niski stelaż wc (a ten już zamówiony), a tym samym całą niską obudowę. W sumie nie potrzebuję w tej łazience szafek, bo to będzie głównie wc (na dole) ale podobają mi się takie schowki. Edytowane 4 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts