_Chloe_ 17.03.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 kurna skrętki do netu.... ja nie mam tego chyba o cie pitolę... zapomniałam o tak ważnej rzeczy... buuuuuuuu mój elektryk to ahhhhhh szkoda słów... nic nie podpowie, tylko ciągle marudzi że przeróbki są - no ale kurna jak nie doradził to ja potem jak sobie coś uświadomię to zmieniać karzę!... tak się mam z ojcem Jak ja lubię takie marudy:spam: Ja z elektrykiem spędziłam na takich ustaleniach kilka godzin jednego dnia (w biurze ludzi od klimy, wentylacji, reku itd.), a potem jeszcze 3 godziny na budowie, nie licząc nawet czasu poświęconego na bieżąco.. Uważam jednak, że było warto. A, w salonie zamontował mi min. listwę do kabli tv, żeby się nie pięły po ścianie. W sypialni tego nie zrobiłam, bo tv będzie na dość wysokiej komodzie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ja tam na zewnątrz lubię słuchać ptaszków Tv nie oglądamy w ogóle, czasem coś w necie. Muzyka jest w salonie. Ostatniego lata sąsiedzi po raz pierwszy zostawili dom starszemu młodemu. 3 dni balangował z ful nagłośnieniem w ogrodzie. Aż mi się szyby trzęsły, a ja mam do nich 150 mb. Sąsiaka m adrugie tyle i też ledwie to ten poziom hałasu wytrzymywała w domu. Pierwszy dzień i noc darowałam. Potem w dzień było cicho w miarę i przed 8 wieczorem ucichło całkiem, a o 22 dyskoteka w pełni udźwiękowienia znowu. Tego było już za dużo i zalatwiłam smarkowi jednemu wizytę policji. Zdaje się, że tatusia zawiadomili, bo na 3-cią noc wyciszył bardzo. potem 2 dni trzaskały butelki w trakcie sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.03.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 O kurcze, Chloe. To poszłaś po bandzie z tymi strefami... a jak ktoś w salonie będzie słuchał dicho, a Ty w tym czasie będziesz chciała w kąpieli czilałtowej muzy posłuchać to się tak da? Myśmy mieli dobrego i szybkiego elektryka, który przyjechał do nas 200 km. Zrobił wszystko w 1,5 dnia, co było tempem rekordowym, ale faktycznie jego praca musiała być ostateczna. Parę rzeczy na dzień dzisiejszy bym zmieniła :/ ale to bardziej męska działka faktycznie (elektryka, tv, audio)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.03.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 O kurcze, Chloe. To poszłaś po bandzie z tymi strefami... a jak ktoś w salonie będzie słuchał dicho, a Ty w tym czasie będziesz chciała w kąpieli czilałtowej muzy posłuchać to się tak da? Myśmy mieli dobrego i szybkiego elektryka, który przyjechał do nas 200 km. Zrobił wszystko w 1,5 dnia, co było tempem rekordowym, ale faktycznie jego praca musiała być ostateczna. Parę rzeczy na dzień dzisiejszy bym zmieniła :/ ale to bardziej męska działka faktycznie (elektryka, tv, audio)... Mnie się wydaje, że będzie tak, jak w każdym domu - dzieci słuchają tego, dorośli tamtego. Nie ma u nas fanów techno (na razie:lol2:), także damy radę. Traktuję to na tej samej zasadzie, jak radio, czy wieża w kilku pokojach - tylko że wieża będzie jedna;) Asiu, dobrze, że trafiłaś na takiego elektryka - na pewno tych zmian byłoby więcej, gdyby nie on. Tak właśnie liczę - u nas elektrycy siedzieli prawie 3 tygodnie- 3 chłopa. Tylko że pracy dużo, działanie na wysokościach (pustka) i sporo wyprowadzeń na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.03.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Piękne tempo Chloe, po pół roku to ja tylko zdjęcia stanu surowego sobie przeglądałam za to w kółko., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.03.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 To jest myśl Dorka, powinnam przysiąść i pooglądać zdjęcia z budowy - jakoś nie miałam na to czasu do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.03.2014 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Korzystając z wolnej chwili przygotowuję listę umywalek, wanien, baterii, kibli i bidetów do zaakceptowania. To jest chyba najgorsze, co mnie do tej pory spotkało:bash: Puzzle okropne - 2 wanny, kabina, szklana ścianka, dwie baterie prysznicowe, 2 baterie wannowe, brodzik do kabiny na górze, 3 kible, 2 bidety, 3 umywalki.. To już nawet z oknami łatwiej mi szło. Ale CIIII, mam listę wanien, kibli i umywalek, zostają prysznice i baterie:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.03.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 no i które kible?:lol2::lol2: dlatego ja nie podliczam kosztów w całości, bo bym osiwiała ale łazienki faktycznie ciągną... a potem kuchnia - to dopiero będzie cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.03.2014 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Karolina - u mnie kuchnia wyjdzie taniej - na pewno jedna kuchnia tańsza niż 3 łazienki:lol2: Mam już zamówionego stolarza - ponoć jest świetny, a i ceny ma atrakcyjne, bo pracuje na wiosce (czyli ma sporo kosztów mniej). Jeśli tylko się dogadamy, zamawiam u niego wszystko, co się da - szafki pod umywalki, 2 szafy wnękowe, dwie garderoby, pojemniki do pomieszczenia nad garażem (po podłodze jest bagatela 50m:sick:) i właśnie kuchnię. Myślę, że tak hurtem będzie taniej niż na raty, sam stolarz zresztą wspominał, że tak woli - wrzuca ośmiu chłopa i działają od świtu do nocy. Z listą nie zdążyłam jeszcze - muszę mieć dobrane baterie,bo bez tego ani rusz - może dzisiaj albo jutro zdążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.03.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ty tak na maxa dokładnie i konkretnie tą listę robisz ja na raty: najpierw ceramika, potem baterie... zapewne będzie taniej zamawiać wszystko, bo w takiej ilości można się stargować jeszcze z ceny no i masz wszystko wstawiane na raz - więc szybciej później umeblowanie idzie, a nie po kawałku tak dłubać ja rysuję w skali swoją działkę i móżdżę gdzie tu co dać, bo zero terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.03.2014 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 To niestety wada charakteru - jestem perfekcjonistką - lubię dokładnie:cry: Wszystko musi być opisane - połączenia, zestawienia, alternatywa:mad: Jak zrobisz działkę, wklej coś, może pomożemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.03.2014 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) Zwiałam z budowy, bo dzisiaj wymieniają uszkodzone szyby i już mam stan przedzawałowy:P Natomiast na budowie pięknie - robi się domowo, jasno - same zobaczcie:rolleyes: Kończą się prace na piętrze - od jutra ekipa schodzi na parter. http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/21/2vql.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/42/72l4.jpg mój gabinecik:)http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/33/bj8q.jpg Łazienka z oknem od północy jest niestety okropnie ciemna - trzeba będzie ją rozjaśnić kaflami.http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/28/wqt6.jpg Tymczasem potrzebuję porady, burzy mózgów i świeżego spojrzenia. Podłoga na parterze - gdzie gres, gdzie dechy?Opcja 1:http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/843/g0js.png Opcja 2: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/845/4on8.png Nie wiem, jak to rozwiązać - nie mam pewności, że w wiatrołapie będą drzwi (chciałam szklane) i teraz co - oddzielić wiatrołap, czy pociągnąć gres dalej? Jeśli dalej, to dokąd? Na prawo (pomieszczenie przylegające do ściany ze schodami) jest garderoba. Będzie wielka kicha, jeśli nie dam tam dech, tylko gres? Nie ukrywam, że chodzi o koszta. Nie chciałabym za bardzo pociąć powierzchni.. I jak załatwić sprawę kuchni - ma dwa wejścia przelotowe. Tak, jak narysowałam może być? Edytowane 20 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.03.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Na tej wersji 2 gdzie kończy sie gres na wysokosci garderoby ?? tam beda jakieś drzwi ( to te szklane maja tam być czy one wczesniej ??) Maleńkie te obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.03.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Faktycznie nic nie widać - już poprawiam: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/600/woue.png Poniżej oznaczyłam szklane drzwi (czerwona kreska) http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/842/jq0k.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.03.2014 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Wstałam o 6, także zdążyłam wydumać wersję 3. Korytarz w drewnie, garderoba w gresie. Wtedy pokoje są połączone jednym materiałem, a pomieszczenia techniczne i mokre (kuchnia i łazienka) są w kaflach. Może być? http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/716/j46v.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 1 albo 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.03.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 wersja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.03.2014 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Hehe, to mamy dwa głosy na opcję 1 1 głos na opcję 2 i 1 na trzecią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.03.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 fajne masz to wyjście do magazynku będziesz się wczołgiwać tam hihi ja jestem za opcją 3!! niepodobają mi się łączenia płytka/deska na środku pomieszczenia - jak jest w wersji 2.... dla mnie najgorsza ona jest wersje 1 i 3 są w zasadzie takie same... różnią się tylko garderobą - dałabym tam płytki, bo może tak być że się jednak w butach będzie tam wchodzić i dumać co założyć przez kawałek korytarza da się dwa kroki (desce nie zaszkodzi) ale w samym pomieszczeniu już się będzie stało, kręciło więc myślę że płytka lepsza... bo to będzie garderoba na wierzchnie ciuchy głównie, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.03.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 karolina napisała to co ja chcialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts