miron123 22.08.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 witam, rok po wymianie pokrycia dachu na blachodachówkę niestety dochodzę do wniosku że niezbędna będzie instalacja czegoś co będzie zapobiegało gwałtownemu zsuwaniu dużych partii śniegu. Wiem że są różne drabinki itp. ale jak jest z montażem tego typu zabezpieczeń? czy na instniejącą blachę da się coś takiego założyć a jeśli tak to jak? Jak często instalować taką drabinkę czy np. wystarczy metrowa drabinka i metr przerwy itd? Nie chcę z drugiej strony żeby zbyt dużo śniegu zalegało na dachu, bo to nie dobre dla konstrukcji. Może ktoś ma i może polecic konkretne rozwiązanie? Dach mam bez udziwnień, dwu spadowy, bez pełnego deskowania tylko krokwie, folia, łaty, kontrłaty i blachodachówka Sara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.08.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dach mam taki jak TY, nawet blaszka też z Budmatu, dekarze polecają płotki przeciwśnieżne, a w firmie gdzie kupowałam blachę, polecali zwykłe śniegołapy.Póki co nie mam żadnych, nie ma takiej potrzeby.Niemniej na projekcie mam takie http://www.libbor.pl/images/sniegolap.jpg i montowane jak na zdjęciu - co drugą "falę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts