Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewno czy płytki DO SALONU...

tatanka26

drewno czy gres w holu , kuchni o korytarzach  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. drewno czy gres w holu , kuchni o korytarzach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczywiscie ze drewno!!!!!!!!!!!!!! Sama natura (kolor, usłojenie, ekologia). Nie ma sie nad czym zastanawiać!!!! No chyba że w gre wchodza koszty.... Jednak mimo wszystko lepiej wydać wiecej gotówki ale być zadowolonym bardzo bardzo dłuuuuuuuugo. :) Polecam deski podłogowe egzotyczne!!!

Płytki są fajne w lecie, bo chłodne. Przyjemnie też jest stanąć na płytkach podgrzewanych w zimie. Ale w okresie przejściowym, kiedy ogrzewanie nie działa jest już mniej przyjemnie. Natomiast drewno zawsze jest OK. Jestem zwolennikiem dawania płytek tylko tam, gdzie podłoga jest intensywnie użytkowana lub w pomieszczeniach mokrych.

A jak juś położysz, to ... do wszystkiego można się przyzwyczaić :lol:

Jeżeli z salonu jest wyjście na taras i ogród to polecam płytki dlatego że są one łatwe w utrzymaniu czystości no i nie musimy uważać aby ich nie porysować, zniszczyć itp. Ja mam płytki drewnopodobne (wcale nie sprawiają wrażenie zimnych ) na całym patrerze i ogrzewanie podłogowe.

Znajomi położyli parkiet i teraz za każdym wyjściem na taras i ogród zmieniają obuwie i zaglądają czy się coś nie porysowało itp. Pozdrawiam.

My zdecydowanie lubimy drewno i będzie drewno.

Ponieważ obok tarasu mamy kominek, w tej strefie będzie chyba pas płytek (takich samych jak w połączonej z pokojem dziennym jadalni, żeby było do kompletu).

Na pewno nie będziemy zmieniać obuwia wychodząc na taras ani płakać nad każdą ryską na parkiecie. Dom jest dla nas, nie na odwrót.

Też sie długo zastanawiałam nad tym, ale raczej przychylam się do zdania że praktyka górą. Lepiej połozyc płytki w kuchni, jadalni i przynajmniej części salonu w którym jest kominek. Ułatwi to życie. Poza tym w przypadku bezpośredniego wyjścia z salonu, czy jadalni na taras i do ogrodu, można to ładnie skomponowac z płytkami na tarasie, żeby stworzyć jedną całość. Wybór ogromny, również w ciepłych, drewnopodobnych odcieniach.

Pozdrawiam makabu

My zdecydowanie lubimy drewno i będzie drewno.

Na pewno nie będziemy zmieniać obuwia wychodząc na taras ani płakać nad każdą ryską na parkiecie. Dom jest dla nas, nie na odwrót.

I to jest zdrowo rosądkowe podejście do sprawy! Brawo magmi.

Ja stawiam na drewno, nie podoba mi się salon w płytkach, dla mnie to ma być dom a nie poczekalnia w przychodni zdrowia. Nie ma tu znaczenia rodzaj użytego ogrzewania. Nie podoba mi się równiez jak na płytkach w salonie ludzię kładą dywany....a buciki będę po prostu zdejmować. Jak będzie mokro to zawsze mogę wejść przez garaż (wejście obok) a jak jest sucho...to nie ma problemu...w końcu ile my tego lata mamy?

A i również w holu na parterze będzie drewno...widziałam u kilku forumpowiczów takie rozwiązanie i wyglada super ciepło, przytulnie i tak swojsko. To moja opinia i nie musicie się z nią zgadzać :lol:

przewidujemy drewno w salonie (egzotyczne, pewnie merbau) na ogrzewaniu podłogowym. Mysleliśmy o płytkach ale nawet te najładniejsze to tylko płytki. Mamy wyjście na taras ale jest doś duzy i tez ma mieć taki odpowiednik podkładu (bo jest pod dachem) - będzie pasowac do drewnianej podłogi. Przewidujemy olejowanie aby nie było kłopotów z rysami :-)