Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewno czy płytki DO SALONU...

tatanka26

drewno czy gres w holu , kuchni o korytarzach  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. drewno czy gres w holu , kuchni o korytarzach

Recommended Posts

przez długie lata mieszkałam w mieszkaniu, w którym był parkiet i pamietam ten horror z cyklinowaniem,malowaniem (co z tego że teraz są lakiery mniej waniajace niż hemolak) i utrzymywaniem czystosci.

W domu we wszystkich pomieszczeniach "przechodnich"tj,wiatrołap,korytarze,klatka schodowa,także w tym w salonie ,łazienkach daję płytki.

W salonie płytki mają wzór mozaiki z dębu (świetna imitacja koloru i faktury- płytki Monaco chyba Paradyża; inne wzory"drewnopodobne są okropne)

Płytki bedą w tych pomieszczeniach, bo będę miała długowłosego psa, więc bedzie się lepiej sprzątać,poza tym drewniana podłoga ma w sobie tyle chemii,że wcale nie jest naturalna.

Danka

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja się tak zastanawiam czy te płytki w salonach nie są jakąś nowomodą, jakich wiele w dzisiejszych czasach, która za jakis czas przeminie i ludzie powrócą do drewna na podlogi.

Dla mnie płytki, gres czy kamień w salonie, jak drogie i ładne by nie były, obniżaja wartość nieruchomości, bo gdzies głeboko w głowie mam zakodowane "płytki w domu = hol, lazienka, pomieszczenia gospodarcze. Salon, pokoje = drewno, dywany, wykładzina". A jak tu spędzać czas w 40-metrowym holu..? :(

Tak troche ze smutkiem patrzę na te wszystkie aranżacje pięknych, wielkich salonów, które uległy kamiennej modzie ostatnich czasow a którym parkiet czy deski dodałyby uroku i domowego ciepła. A przeciez nawet w biurowcach kładzie się pracownikom wykładzinę i w pokojach i na korytarzach i raczej nie sadzę, ze jest to wyraz praktycznosci pracodawcy, a raczej próba zapewnienia pracownikom dobrych warunków pracy. A przecież mogłby to być trwały i łatwy do sprzątania gres... :-?

Ja mam dąb zabarwiony bejcą na kolor cherry ułożony "na cegiełkę" i pomalowany superbłyszczącym lakierem.

Powiem szczerze, że w promieniach słońca parkiet wygląda prześlicznie.

Ok. 2 m-cy myślałem czy nie będzie w tym tandety ale efekt końcowy jest świetny. Meble mam matowe.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
My planujemy w salonie drewno. Płytki tylko w łazienkach, kuchni i wiatrołapie. Hall w drewnie.Obecnie w mieszkaniu mamy płytki w przedpokoju i kuchni. Pomimo, że są super, to niestety są zimne. Wiem, że istnieje ogrzewanie podłogowe, ale czy rzeczywiście tak wszyscy przez okrągły rok je używają?Wątpię. Dom ma byc ciepły, więc płytki - minimum.

Patrze i patrze na ta podloge i wzroku nie moge oderwac :lol:

I tak sobie mysle, czy nie polozyc jednak naszego kolorowego jesioniku na 'rustykalnie' (czyli na kolorowo). Do tej pory bardziej wyraziste deszczulki mialy isc pod meble, ale moze jednak pomieszac na calej powierzchni?

Czy Wam sie tez ta podloga tak podoba? :lol:

http://www.trendsarticles.com/images/storyimages/2057197.jpg

http://www.trendsarticles.com/images/storyimages/2057198.jpg

http://www.trendsarticles.com/images/storyimages/2057196.jpg

• 1 year później...

http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/tercja/rzut.asp?id=182&ver=CE&action=parter&view=mirror

dom na powyzszym linku .

do salonu schodzi sie schodkami z holu.

podloga salonu - drewno

pytanie: czy hol + korytarze + kuchnia - podaloga - drewno czy gres?

nie moge sie zdecydowac :lol:

prosze was o wziecie udzialu w ankiecie :p

nie mam, ale planuję w całym mieszkaniu... tyle, ze mieszkanie ma balkona nie ogródek... z psami i częstym lazeniem w te i wewte to nie wiem, czy bym się zdecydowała...

ostatnio przypytywałam moich znajomych i wszyscy, który mają drewno w kuchni są zadowoleni i to bardzo. ja sobie drewna w kuchni nie dam wybic z glowy - coz trzeba dbac, ale jak przytulnie :) No ifug okropnych nie ma :)

nie mam, ale planuję w całym mieszkaniu... tyle, ze mieszkanie ma balkona nie ogródek... z psami i częstym lazeniem w te i wewte to nie wiem, czy bym się zdecydowała...

ostatnio przypytywałam moich znajomych i wszyscy, który mają drewno w kuchni są zadowoleni i to bardzo. ja sobie drewna w kuchni nie dam wybic z glowy - coz trzeba dbac, ale jak przytulnie :) No ifug okropnych nie ma :)

no bardzo przytulnie, tez mi sie podoba :)

widze ze wiekszosc radzi gres jednak

hmmm