Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivy, wklejam stara fote przed montazem prysznica i wc, moze uchwycila troche strukture plytki

Plytka jest strasznie szorstka (troche jak pumeks) i fakt bardzo ciezko sie ja czysci ALE nie widac na niej zabrudzen ;);) I plytka nie ma tez gladkiej jednolitej,struktury. Taki troche wynalazek.

Slonko fotel zamawialam z kinghome.pl. Cena byla atrakcyjna w porownaniu z innymi sklepami (warto sie potargowac)- czasem to byla roznica 1000zl.

Edytowane przez owcaania

Ivy, wklejam stara fote przed montazem prysznica i wc, moze uchwycila troche strukture plytki http://images70.fotosik.pl/699/59db31bb722c7ef8med.jpg

Plytka jest strasznie szorstka (troche jak pumeks) i fakt bardzo ciezko sie ja czysci ALE nie widac na niej zabrudzen ;);) I plytka nie ma tez gladkiej jednolitej,struktury. Taki troche wynalazek.

a masz zmiękczacz, z nim z Chuj...j Pani domu stajesz sie Perfekcyjną :-)

A co to za płytki ...może nadają sie na taras :rolleyes:

Hehe;);) Jeszcze nie mam zmiekczacza bo nie mam wody w domu (ale jest takowy w planach)- wodociagi to jakas mafia u mnie w miescie. Mam z nimi takie problemy, ze dopiero interwencja mojej adwokatki zmienila ich gatke, po tym co ostatnio kazali mi zalatwiac (co oczywiscie jest ich obowiazkiem- ale to temat na inna ksiazke):bash: Woda ma byc podobno w kwietniu eh eh -jasne....

Plytki nadaja sie jak najbardziej na taras. To jest hiszpański gres, firma EGEN, kod/nazwa GL-ST-HI-0001

Edytowane przez owcaania

dzień dobry:hug: teraz wszytko rozumiem. ;)

W takim razie na spokojnie bedziemy czekac na zdjęcia. Odnośnie łazienki na dole to nie mysląłam że te płytki takie strukturalne czej myslałabym ze jak gres to delkatniejszy w fakturze. Dla mnie on jest cudny a jak bedziem w utzymaniu to sie okaze. byle w samych rajstopach do łazienki nie wchodzic:P

Odnosnie karderoby to nie myslałas nad jakimś systemem z Ikei np Algot z ikei? garderoby masz jako pomieszczenia na poddaszu? pod skosami czy jak? jaki masz projekt domku to popatrze jak by to ugryść bo sama ostatnio pzez ten temat sie przedzierałam a ponieważ mam głeboki uraz do stolarzy to teraz biore wszystko z ikei

Anitko, garderobe mam wydzielona kosztem innego pokoju (projekt to ambrozja II z DD). Rozrysowalam wszystko na kartce (ale niestety zostawilam w PL) wiec nie mam jak wkleic by pokazac. Dla mnie najwazniejsze jest by bylo jak najwiecej miejsca na wieszaki bo nie cierpie skladac ciuchow(u mnie nigdy nie sa poskladane rowno;):p) Cenowo wychodzi bardzo fajnie (taniej niz ikea!!!:confused::confused::wtf:!) -(znalazłam stolarza z lapanki;);))bo stolarz ktory robi mi lazienke chce 2 razy wiecej. To tylko garderoba wiec jak wyjdzie tak wyjdzie i zaryzykuje. Problem w tym, ze nie mam jak omowic szczegolow bo nie ma mnie na miejscu...eh ... zycie;);) Edytowane przez owcaania

to czekam na odpowiedź gdzie takie cudo można zamówić, bo wszędzie gdzie pytam to zagłówki mają standardowe wymiary, najniższy 85 cm.

u nas się robią teraz schody. jedziemy na Wielkanoc na 2 tygodnie bo tak są tutaj ferie, to może coś ogarnę w temacie łóżkowym, bo narazie jest materac w sypialni na podłodze ;) a I jeszcze mamy łazienkę przy sypialni zroboną, więc mamy 2 tyg na ogarnięcie armatury, szyby pod prysznic I brakującego lacobela do kuchni ;)

Junona ja zamawialam lozko i zaglowek u lokalnego tapicera. Wiem, ze niektore sklepy tez oferuja usluge na zamowienie (np. w Poznaniu), ale oni niestety nie wycinali otworow pod gniazkda w zaglowku.

2 tygodnie w PL :cool::cool:-mozna poszalec z wykonczeniowka i najwazniejsze, ze macie na czym spac. Ja tez czekam na half term:yes: - beda mniejsze korki rano i moze w koncu raz sie nie spoznie do pracy :sleep::sleep::sleep:

Junona kiedy zjezdzacie z obczyzny?

jajeczko!! ale fajne :) no i super że wygodne :) :)

zazdroszczę łóżka!

my męczymy się na wersalce starej, za małej, pozapadanej, wystają deski i wbijają się wszędzie :( msakra

łóżko piękne!! zagłówek jak moje marzenie!!

a powiedz mi jak to jest ze sprzątaniem?? bo masz bardzo niskie nóżki

ciągle dumam jak lepiej:

- wysokie nóżki by odkrzacz się zmieścił

- całkiem na podłodze by nie było kłopotu

edit

co do garderoby - spokojnie zwykła wiórowa 18mm starczy :)

my mamy pax'a w swojej, ale to dlatego że się uparłam by już była!

samemu jakby robić to połowę ceny z I. albo jeszcze mniej byśmy dali...

u dzieci już robiliśmy sami - docięli nam płyty w casto i poskręcaliśmy sobie... guzik nie pieniądze na to poszły...

Edytowane przez lukasz69karolina

Karolina mi sie wydaje, ze lozko az takie niskie nie jest bo jak dojdzie materac... Na zdjeciu tego nie widac za bardzo ale tam jest uchwyt( od wew.) i jednym ruchem bez wysilku moge podniesc caly stelaz i odkurzyc (nie mam tam zadnej skrzyni ale prezenty pod choinke moge schowac;);))

Sypialnia jeszcze nie jest skonczona, ale troche wielkosc lozka mnie przerazila bo teraz nie ma za bradzo miejsca na toaletke. Znalazloby sie ciut miejsca obok ale lozko musialoby byc dosuniete do sciany. Co oznacza brak symetrii:bash:

Strasznie mnie korci by zamowic ta garderobe ;) ale nie mam jak teraz przyleciec do PL - nie zostalo mi zbyt wiele urlopu a planuje jeszcze wypad na Ukraine ;) Moglabym zaufac P i pozwolic mu ja zamowic w kwietniu (ale chyba sie jednak boje ;)- zwlaszcza z jego podejsciem NEVER MIND:bash: )

Aniu nie łóżko niskie, tylko nóżki :-P ale spoko, wyjaśniłaś jak się sprząta pod nim i już wszystko wiem

nie wiem w czym problem z zamówieniem mebli na odległość?

to będą zamykane szafy? czy same półki/drążki?

jak same to rysujesz na kartce i wysyłasz gościowi niech robi - żadna filozofia :-P

przy drzwiach też się przecież da - sama piszesz, że to tylko garderoba i wyjdzie jak wyjdzie

No niby tak, narysowalam mu wszystko, ale powiedzial ze wysle mi projekt dopiero jak wpalce zaliczke. Mama mowi: nie plac w ciemno.. i badz tu madry :bash:

Nie mam zadnej opinii o tej firmie. Widzialam jakies tam realizacje na zdjeciach z ich str. D... y nie urywa ale nie mozna miec pretensji do stolarza jesli klient zamawia takie a nie inne meble... To co na pewno przemawia na jego korzysc to cena ;);)

I co robic? wplacac zaliczke ? i uzgadniac wszystko na meilach?!

Zostawiam garderobe biore sie za pokoj.

A wiec wyglada to tak:

[ATTACH=CONFIG]309907[/ATTACH]- pomiedzy kominem beda wbudowane szafy, a po prawej str. lozko hemnes-ozko-rozk-adane-z-szufladami-bia-y__0159184_PE315622_S4.JPG

[ATTACH=CONFIG]309909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309910[/ATTACH] troche mi juz nie pasuje regipsowa polka ale niech bedzie kwarc pieknie sie mieni, gdy jest tak podswietlony. Wydaje mi sie jednak ze jest za duzo krawedzi. Przeciagnac lewy bok polki i zrobic ja mniej symetryczna ale za to pozbyc sie krawedzi? Czy np. lepiej pomalowac to na inny kolor? Po prawej str. od polki regisowej chce postawic ta komode http://images70.fotosik.pl/735/b1107a9693c8d1fcm.jpg

A tak wyglada to po wejsciu do pokoju [ATTACH=CONFIG]309912[/ATTACH]

Na jedna sciane chcialabym wkleic szara chevronowa tapete http://images66.fotosik.pl/735/270610e11a7c4720m.jpg a druga pomalowac na ciemny szary kolor i teraz, ktora malowac ktora tapetowac?:confused::confused:

I myslalam o tym by dac tam szare chevronowe zaslonki?! Co myslicie?

Edytowane przez owcaania

Ania, jaka półka, gdzie?? Nad łóżkiem? Czytam któryś raz i nie kumam. We wnękach od komina szafy, na prawej ścianie łóżko, na prawo od g-k komoda - a półka gdzie? Bo ja już bym chyba nigdzie nie dawała - grafikę machnij albo tapetę może (na tą ścianę z komodą na przykład)?

edit. Alb półkę a na niej grafikę:rolleyes:

Ps. skończyłam rozpierduchę, o której rozmawiałyśmy, muszę Ci foto wysłać.

Edytowane przez _Chloe_

Chloe pomiedzy kominem (1 fota ) sa 2 wneki tam zrobie wbudowane garderoby.

Na lewo od drzwi postawie lozko (2foto).

A polka mam na mysli ta regipsowa zabudowa do kamienia ;);) Przy niej w rogu jest kolejny komin i jeszcze slup podtrzymujacy krokwie dlatego powstalo tyle krawedzi co mi sie zbyt nie podoba nie wiem czy to jakos pomalowac czy wyrownac. Jak wyrownam to nie bedzie symetrycznie ;)

Z mebkli planuje tylko komode, lozko i te garderoby pod wymiar.

Kiedys ten pokoj bedzie dzieciowy wiec bede musiala tam zmiescic jakies biurko ale to plany za 100lat ;)

P.S. Czekam na meila z rozpierducha. Tak mnie korci by wpasc w maju na kolejna kawke :p bo bilety sa wrecz smiesznie tanie w Twoim kierunku (no cale 25 £:p)