Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Junona w TK oczywiscie;), Co jakis czas rzucaja je (u nas sa jeszcze 2 pudrowe z lwia kolatka-ale te te, to jakos nie moj klimat). Mam straszna ciagate do tych krzesel ale wiem ze eamesy sa znacznie znacznie tansze:evil:. A problem z TK-jem jest taki ze wrzuca 2 sztuki i szukaj reszty po calej Anglii:bash:;)

Ostatnio uleglam modzie forumowej i kupilam tam slynny chlebak wypatrzony przez Mel w NO;). Ahh ta sila forum:-P:-P:roll:

... Znacie jakies bardziej pasujace szafki nocne? Ktos, cos?;);)

a co z tymi nie tak???

A tutaj lekki update lazienek...

uwielbiam dolną!!!! :) :)

...

Co sadzicie czy mozna wymieszac dwa takie krzesla

...

z eamesami przy stole?Krzesla sa granatowe czego nie oddaja zdjecia :( Czy to troche przerost formy nad trescia?;);)

wg mnie niebardzo będą razem grać... ale co ja tam się znam :lol2:

...

Ostatnio uleglam modzie forumowej i kupilam tam slynny chlebak wypatrzony przez Mel w NO;). Ahh ta sila forum:-P:-P:roll:

hehehe

chyba pomału dojrzewam i ja do tej decyzji... ten mój to taki paskudny blaszany stary :(

a ten to duży? bo ja w sumie to taki średni bym chciała, niezbyt wielki

• 2 weeks później...

Dziewczyny a gdzie zamawialyscie/cie pzresla i brame? Czy upierac sie przy ocynkowaniu i malowaniu proszkowo? Zrobilam wycene w firmie Met-Pol tam za przeslo 2 m wychodzi okolo 750 zl a brame 4,5 m 5 tys Wisniowski ma jeszcze drozsze wiec nawet nie staralam sie zapamietac cen :p

Czy do bramy 5 m moze byc przeciwwaga ponizej 2 m?(tak 35%)

Ja juz mam dosc planowania ogrodzenia i ciagle zmieniam zdanie czy murowac z gotowych elementow czy z pustaka i na to styropian +tynk) :-(

Doradzcie cos prosze :cry:

aby tynk nie przemarzał i nie odpadał za jakiś czas . Styropian 1-2 cm chyba wtedy wystarczy :-)

Ja co prawda robię teraz podbitkę tynkowaną i dajemy cienki styropian nie ze względu na izolację tylko właśnie aby tynk dobrze trzymał,nie będzie też efektu widocznych możliwych spękań na zaprawie z bloczków.

Widziałam dom z jednowarstwowej ściany otynkowany dokładnie było widać każdy bloczek bo tak spękało-może to wina wykonania nie wiem.

Kakusek, ja bede zamawiac przesla u lokalnego wykonawcy i na pewno malowane proszkowo. Moi rodzice takie maja i nic sie z nimi nie dzieje od tylu lat. Zadne warunki im nie straszne :cool::D:)

Przyznam szczerze ze temat ogrodzenia mnie przerasta:bash: sklaka ??? czy zwykly bloczek murownay + tynk ???? nie mam pojecia :bash::bash: Co wyjdzie ladniej, lepiej, korzystniej, co bedzie trwalsze i bardziej pasujace do bryly domu :bash: