Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...

P.S.U was tez wyszlo tyle pekniec na scianach?!!

masa :(

i na ścianach i na sufitach :(

z tego co wiem to do ok 5 lat może pękać - nie ma sensu naprawiać w tym czasie...

tak więc gdzie się da kleję tepetę, powieszę obrazek jakiś...

a za 5 lat gipsowanko będziemy robić na nowo

ja osobiście wybrałabym garderobę - sama uparłam się jak głupia na nią jako pierwszą - przynajmniej miałam półki by poukładać różne klamoty budowlane i nie tylko... mogłam pomału zwozić różne rzeczy już

ps. jakie srebrne pasy? w łazience jakaś mozaika?

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dylemat miedzy miejscem do ukladania rzeczy (chociaz i tak jeszcze nie zjezdzacie) a sciana, przy ktorej troche sie "nasyfi"..

jezeli nie ma pospiechu to chyba bym wybrala sciane, co by temat takich prac zakonczyc a pozniej moc sie zabrac do urzadzania wnetrz :cool:

Dokaldnie Mel u nas nie ma priorytetow bo i tak sie nie wprowadzimy do przyszlego roku a moze i dluzej... Kolejnosc dowolona.;);)

to ja bym zrobila to tak jak wyzej napisalam :D

jeśli taka kolejność to skończyła bym prace brudne :cool:

co do pęknięc to jedyne mam na rogach na granicy ściana zwykła/regips- na środku nic. Ale to wynika z naszego pośpiechu bo za szybko było akrylowane i niedokładnie, trzeba to poprawić i będzie idealnie :-)

Ania - serio serio z tym ślubem?? Jupi!! W tym roku jeszcze? W sumie nie ma co czekać, co nie?;)

Na ścianach wyszły mi dwie rysy ale one będą wychodzić aż do śmierci, bo są w narożnikach z podciagami, ogólnie dużo tego nie ma ale rysuje mi sufit na górze z powodu obciążeń, jakie mu zaserwowałam. Strach pomyśleć, co by było, gdyby nie zrobili wzmocnień:sick:

Ania - rób garderobę - jest ważniejsza.

Edytowane przez _Chloe_

Ania - rób garderobę - jest ważniejsza.

Anetka, jak to garderoba wazniejsza?

Skoro Ania nie mieszka i do tego czasu to jeszcze troche czasu uplynie, to moim skromnym zdaniem, nie ma co cisnac na garderobe, a skonczyc "brudne" prace..garderobe mozna w przyszlym roku zrobic..

Ania masz po 2 glosy na kazda z dwoch opcji :lol2:

Anetka, jak to garderoba wazniejsza?

Skoro Ania nie mieszka i do tego czasu to jeszcze troche czasu uplynie, to moim skromnym zdaniem, nie ma co cisnac na garderobe, a skonczyc "brudne" prace..garderobe mozna w przyszlym roku zrobic..

Ania masz po 2 glosy na kazda z dwoch opcji :lol2:

Mel, przyszło mi do głowy, że garderoba to się raczej nie zmieni a jak się Ania zakocha w czymś innym niż beton - dajmy na to za rok, dwa? To jeszcze będzie mogła szaleć, bo zostanie wolna ściana;)

ale Ania o tym betonie to juz pisze i pisze... o ho ho :lol2:

ja myslalam ze predzej uklad garderoby moze sie zmienic niz betonowa sciana :lol2:

nadal jestem za wykonaniem brudnych prac jako pierwsze ;)

sama zaluje ze mam juz kuchnie skonczona a tu nadal prace scienne trwaja :bash:

Chyba juz podjelam ostataeczna decyzje:wiggle::wiggle:

A teraz mam pytanie odnosnie MIESZKANIA. Tam nie szaleje designersko ani finansowo, wiec kuchnia bedzie o taka kuchnia-junona-line-240.jpg no i jakie plytki dobrac na fartuch do tych mebli? Poczatkowo myslalam o cegielce bialej lub czarnej?! Ale ostatnio natkenlam sie w castoramie na takie "ziolowe" plytki20150308_113026.jpg. Myslicie ze moga byc?

fajne ale czy nie za dużo szczęścia będzie? Szafki nie są jednolite - tzn mają te czarne paski, nie wiem jaki blat położysz ale chyba czarny do pasków albo biały do kafelków. Bardzo fajnie wygląda taka gładka ściana w tle jak na tym zdjęciu. Może szybę tam dasz albo farbę ceramiczną? Jeśli kafelki, to jestem za białymi gładkimi bez wzorku. Może wizkę trzeba by zrobić jaka wielkość kafelków byłaby fajniejsza czy takie ogromne czy mała cebiełka a może średnie kwadraty. Do mojej kuchni chciałam takie całkiem białe 3D ale one koszmarnie drogie są i chyba bym bardziej wyciszoną tę ścianę u Ciebie wolała :)

Weź mnie nie strasz, ze lokatorzy niszczą mieszkania... wolę myśleć, że moje będą bez szkody :D Ale idąc tym tropem najlepiej albo minimalne fugi albo czarne płytki i czarne fugi... Ewentualnie farba ceramiczna i po problemie :D Tylko jeśli farba, to trzeba dobrze ściany wygładzić, chociaż na białej tak nie widać nierówności jak przy ciemnej.

Edit. na starym dysku miałam, czyli kaput:(

Aniu - białe. I białe fugi - one są niejednolite, sporo się na nich dzieje. Blat nie musi być biały - może być piaskowy ( jest chyba taki w oryginale?).Mnie się najbardziej widzi jakiś ciemny.

Ps. Za drogie płytki na wynajem:p

Ps.2 priv

Edytowane przez _Chloe_

Najlepiej by pasował ciemny blat pasujący pod pasek na meblach ale chyba blat juz jest załączony, muszę przewertowac kartony jak będę w maju.

Mama mi dzisiaj pisała ze w castoramie mają przeceny płytek cegiełek ale w jakiś abstrakcyjnych kolorach...Pewnie ostatecznie wezmę coś co będzie na promocji. Tak czy siak ciężko się wydaje kasę na coś co się nie podoba za bardzo ale wiem jak wyglądają mieszkania po wynajmie, wiec jakoś to przelane.