Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Pytanie numer 2 ;)

Tak wyglada rzut lazienki (u nas zamiast wanny prysznic) Untitled.jpg

I teraz jak zabudowac wc podwieszane? Przeciagnac obudowe az do przysznica? I swtorzyc taki "murek" jak tutaj 0e8e6bff2e5bab2f (1).jpg

Czy po prostu zabudowac do sufitu cos jak tutaj resize$1000-1000-1,text$lejdis23.jpg - niekoniecznie z wneka

Plytki na podlodze beda te same co w calym mieszkaniu Untitled.jpg na scianie biale w polysku i moze gdzies dodam troche mozaiki.

A szafka jest taka Untitled.jpg

w łazience pociągnęłabym murek do samego końca ściany, by w prysznicu też był - byłaby to półka akurat na kosmetyki kąpielowe

przy umywalce zaś na murku też by można np perfumy odstawiać - czy co tam sobie lokatorzy wymyślą ;)

kładłabym jodełkę - miejsca nie ma super wiele, ale nie jest też mało... w kuchni, przedpokoju będzie widać wzór:)

a w łazience w prysznicu brodzik? bo jodełka do odpływu liniowego to chyba niebardzo się da? ale nie wiem

a no to jak tak, to chyba bez murku w prysznicu jednak - koszyczek jakiś wiszący na kosmetyki i tyle

więc teraz jestem za zabudową tylko i wyłącznie geberitu - i szafką nad... to małe mieszkanie i na pewno każda szafka się przyda

poszukałabym gotowej jakiejś i pod jej wymiary zbudowała zabudowę kibelka dopiero, by się ładnie licowała - oszczędzisz trochę nie robią szafki typowo pod wymiar

no i jak bez brodzika to dowiedz się czy jodełką da się wyprowadzić spadek? wydaje mi się że będzie to dość trudne... to lepiej kłaść płytki na mijankę nieregularną :)

Nie pomyslalam o jodelce w prysznicu... chyba faktycznie zadanie dla artysty a nie majstra :p:P W czwartek pogadam z majstrem (nie artysta:P) Edkiem moze mi cos doradzi. Jak nie to zostaje mijanka:(

Do lazienki mam juz kupione 2 wiszace szafki z ikei. Przy okazji ostatniej wizycie PL zrobilam z mama napad na IKEE, i obkupilysmy pol mieszkania ... :sick::sick: Zrobilsmy runde po sklepie 2 razy :sick::sick: o rachunku wole nie wspominac :sick::sick:

Dzisiaj moj tata odebral klucze wiec mozemy sie wprowadzac:P:P:P

Aniu, na planie łazienki z prysznicem sąsiaduje umywalka. A jak będzie w realu? Mi by było szkoda powierzchni kąpielowej na murek pod prysznicem ;) Skoro masz już w planie dwie wiszące szafki, to pociągnęłabym na gładko do sufitu. Z lustrem nad umywalką i nad wc :)

Przy odpływie liniowy spokojnie można zrobić podłogę w jodełkę, moim zdaniem ;) Po prostu Pan Edek musi dobrze rozpracować temat :D

Anulka, sorki że dopiero teraz - jestem za murkiem:)

Ps. Jodełkę uwielbiam - żałuję że tak późno ją pokochałam, b na pewno chciałabym ją przetestować ale daj sobie spokój - nikt nie doceni a sama już zauważyłaś że połamaniec wyszedłby niezły;)

Ps. jak będziesz u mnie, udostępnię foty ze ślubu - może przy okazji coś się przypomni z ważnych rzeczy.

Ps. Miałam taki kaprys ślubny, że bukiety zatopione były pod wodą. Fajnie wyszło, choć biedna stylistka musiała na tę okoliczność odwiedzić sklep wędkarski, bo trzeba było kupić obciążniki, żeby dekoracje nie wypływały:rolleyes: Teraz zrobiłabym zupełnie coś innego ale musiałabym się najpierw rozwieść:p

Edytowane przez _Chloe_