Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widać każdy ma jakąś swoją technikę...

mój fachowiec :D twierdzi że to bez sensu i nic nie daje - garaż też tynkowany bez styropianu od razu na pustaki mamy

każdy robi jak tam uważa :)

Technik jest sporo, ale wiem ze ta ze styropianem cienkim daje większe szanse ze za pare lat tynk nie będzie odpadał. Pewnie tez sporo zależy od staranności wykonania :-)

widać każdy ma jakąś swoją technikę...

mój fachowiec :D twierdzi że to bez sensu i nic nie daje - garaż też tynkowany bez styropianu od razu na pustaki mamy

każdy robi jak tam uważa :)

U nas, dawno, dawno temu, też stwierdzili, że otynkują garaż bez styropianu. Zaciągnęli tylko siatką i na to tynk. Po 12 latach pęka niemiłosiernie.. :o

Tak jak dziewczyny mowia -styropian po to zeby tynk sie nie odparzal. Wystarczy taki 2-3 cm tylko twardszy. tez myslaam zeby dac bezposrednio siatke i tynk na wymurowany mur ale odradzaja ze po zimie bedzie pekac i beda przebijac spoiny .

Owcaania mysle ze taki "zwykly" mur z szarego pustaka plus tynk wyjdzie najtaniej Na pewno taniej niz gotowe bloczki lupane (Joniec ,ekopustak )

Mi takie rozwiaznie sie najbardziej podoba (chcialam otynkowac na jasno jak elwacja) ale boje sie troche brudzenia muru. Niby mozna to myc jak elwacje ale szybciej widac zacieki niz na takich bloczkach lupanych .No i mam dylemat :yes:

Macie moze wyceny ile u lokalnych wykonawcow( nie jakas znana firma) moze kosztowac brama 4,5-5 m i przeslo np 2 m

Wycenialam w firmach bo chcalam miec pewnosc ze bedzie to naprawde ocynkowane ( nie pomalowane farba podkladowa) i wymalowane proszkowo ale moze faktycznie pora rozgladnasz sie u likalnych slusarzy?kowali?

Za pare dni lecimy do Polski wiec temat z ogrodzeniem bardziej ugryziemy :p

:offtopic::offtopic:

Wracalam wczoraj z Holandii kanalam La Manche i musze przyznac, ze to co sie dzieje tam w nocy to jak sceny z filmu:( Dawno nie widzialam na wlasne oczy takich "przykrych" sytuacji:(:( Mam nadzieje, ze rzad francuski i angielski znajada rozwiazanie i zloty srodek na sytuacje z emigrantami.

Edytowane przez owcaania

Ivy wrzuc mi linka na priv przez fb... tez sobie poogladam ten ogrod :rolleyes:

Owieczka, to sie minelysmy, chociaz i tak nie mialam jak sie poruszac bedac w PL...a jak juz mialam to tylko tydzien, ktory byl na wyjazdach do naszego domku;)

Iwonka i mi, bo fajnie się zapowiada :) jak ja chcę - trochę roślinek dookoła i trawnik :) :)

Ogród jest taki jak mi sie podobają :-) własnie planuję coś takiego u siebie, jak na razie na kartce i liczę rośliny :rolleyes:

TUTAJ całość :-)

• 1 month później...
Helloł Kochana ! Co nowego?Jak roślinki?

Ivy oglądnęłam ten ogród na Ogrodowisku i jestem zachwycona. W tym tygodniu chcę posadzić od frontu jakieś rośliny i już podpatrzyłam :)

Ogród jest super i " nie przesadzony" w formie, myślę ze tez dla młodego stażem ogrodnika do ogarnięcia, są tam tez porady wiec można sie inspirować :-)