lukasz69karolina 31.07.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 widać każdy ma jakąś swoją technikę... mój fachowiec twierdzi że to bez sensu i nic nie daje - garaż też tynkowany bez styropianu od razu na pustaki mamy każdy robi jak tam uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 31.07.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 widać każdy ma jakąś swoją technikę... mój fachowiec twierdzi że to bez sensu i nic nie daje - garaż też tynkowany bez styropianu od razu na pustaki mamy każdy robi jak tam uważa Technik jest sporo, ale wiem ze ta ze styropianem cienkim daje większe szanse ze za pare lat tynk nie będzie odpadał. Pewnie tez sporo zależy od staranności wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.07.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 widać każdy ma jakąś swoją technikę... mój fachowiec twierdzi że to bez sensu i nic nie daje - garaż też tynkowany bez styropianu od razu na pustaki mamy każdy robi jak tam uważa U nas, dawno, dawno temu, też stwierdzili, że otynkują garaż bez styropianu. Zaciągnęli tylko siatką i na to tynk. Po 12 latach pęka niemiłosiernie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.07.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 ...Po 12 latach... to akurat czas na wymianę/odświeżenie elewacji to niech sobie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.07.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 to akurat czas na wymianę/odświeżenie elewacji to niech sobie pęka No jasne! To pierwsza rzecz, którą zrobię jak trafię szóstkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 31.07.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Tak jak dziewczyny mowia -styropian po to zeby tynk sie nie odparzal. Wystarczy taki 2-3 cm tylko twardszy. tez myslaam zeby dac bezposrednio siatke i tynk na wymurowany mur ale odradzaja ze po zimie bedzie pekac i beda przebijac spoiny . Owcaania mysle ze taki "zwykly" mur z szarego pustaka plus tynk wyjdzie najtaniej Na pewno taniej niz gotowe bloczki lupane (Joniec ,ekopustak ) Mi takie rozwiaznie sie najbardziej podoba (chcialam otynkowac na jasno jak elwacja) ale boje sie troche brudzenia muru. Niby mozna to myc jak elwacje ale szybciej widac zacieki niz na takich bloczkach lupanych .No i mam dylemat Macie moze wyceny ile u lokalnych wykonawcow( nie jakas znana firma) moze kosztowac brama 4,5-5 m i przeslo np 2 m Wycenialam w firmach bo chcalam miec pewnosc ze bedzie to naprawde ocynkowane ( nie pomalowane farba podkladowa) i wymalowane proszkowo ale moze faktycznie pora rozgladnasz sie u likalnych slusarzy?kowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 31.07.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 No jasne! To pierwsza rzecz, którą zrobię jak trafię szóstkę Kilka czterolistnych koniczyn już masz to spróbuj może trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 03.08.2015 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Za pare dni lecimy do Polski wiec temat z ogrodzeniem bardziej ugryziemy :offtopic: Wracalam wczoraj z Holandii kanalam La Manche i musze przyznac, ze to co sie dzieje tam w nocy to jak sceny z filmu:( Dawno nie widzialam na wlasne oczy takich "przykrych" sytuacji:( Mam nadzieje, ze rzad francuski i angielski znajada rozwiazanie i zloty srodek na sytuacje z emigrantami. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez owcaania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.08.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Połączenie takie jak bierzesz pod uwagę: http://assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/900206/original.JPG http://assets2.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905595/original.JPG Jeden z ogrodow które lubie na tamtym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.08.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Ivy wrzuc mi linka na priv przez fb... tez sobie poogladam ten ogrod Owieczka, to sie minelysmy, chociaz i tak nie mialam jak sie poruszac bedac w PL...a jak juz mialam to tylko tydzien, ktory byl na wyjazdach do naszego domku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.08.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Iwonka i mi, bo fajnie się zapowiada jak ja chcę - trochę roślinek dookoła i trawnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.08.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Ivy wrzuc mi linka na priv przez fb... tez sobie poogladam ten ogrod Owieczka, to sie minelysmy, chociaz i tak nie mialam jak sie poruszac bedac w PL...a jak juz mialam to tylko tydzien, ktory byl na wyjazdach do naszego domku;) Iwonka i mi, bo fajnie się zapowiada jak ja chcę - trochę roślinek dookoła i trawnik :) Ogród jest taki jak mi sie podobają własnie planuję coś takiego u siebie, jak na razie na kartce i liczę rośliny TUTAJ całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.08.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 widze, ze zmierzamy w tym samym kierunku dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.08.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 ja dociągnę do tego miejsca za jakieś 3-4 lata najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.08.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Pfii to tak jak ja Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.08.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 ja dociągnę do tego miejsca za jakieś 3-4 lata najmniej Pfii to tak jak ja Karolina czyli podobne plany Ja chce w tym roku posadzić trochętzn tuje i hortensje, reszta kiedys tam ...tylko nie wiem czy nie za male te rabaty sobie wymyślilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.08.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Mel ale Ty już coś sadzisz, pomału ale sadzisz... a u mnie to ja dopiero wtedy zacznę bo póki nie będzie teren wyrównany to nie ma co sadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.09.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Helloł Kochana ! Co nowego?Jak roślinki? Ivy oglądnęłam ten ogród na Ogrodowisku i jestem zachwycona. W tym tygodniu chcę posadzić od frontu jakieś rośliny i już podpatrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.09.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Helloł Kochana ! Co nowego?Jak roślinki? Ivy oglądnęłam ten ogród na Ogrodowisku i jestem zachwycona. W tym tygodniu chcę posadzić od frontu jakieś rośliny i już podpatrzyłam Ogród jest super i " nie przesadzony" w formie, myślę ze tez dla młodego stażem ogrodnika do ogarnięcia, są tam tez porady wiec można sie inspirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.09.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Dzięki Ivy , jest przecudny Podobają się mi te trawy gracinillus czy jakoś tak , tylko nie wiem, czy mogę je sadzić teraz czy na wiosnę . A wrzosy uwielbiam po protu Na pewno co s odgapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts