Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wg mnie te opcje z inspirek da radę tu zastosować...

po lewo ławeczka 100cm i reszta 77cm na szafę - tak jak masz na inspiracji pierwszej co catti podkradła :D

po prawo szafeczki na buty, bo one płytkie są i się zmieszczą - jak za mało miejsca w szafie to obok półek z butami możesz wieszak jeszcze postawić owca.JPG

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze kwarc z bliska [ATTACH=CONFIG]214417[/ATTACH]

Szczerze powiem to przekonuję się do niego coraz bardziej. Szczególnie kiedy wieczorem pali się światło bądź rano wpadają promienie słoneczne do pokoju efekt jest rewelacyjny.

Zdjęcia nie oddają niestety kolorów w rzeczywistości kamień jest jaśniejszy.

:jawdrop: Piękny ten kwarc!Widziałam ostatnio taki w Leroy Merlin. Boski, ale cena też niezła! Jak się nie mylę ok 200 zł za m2.

Piękny !

w szafę 60cm już wejdą wieszaki :)

tu przy drzwiach jak masz 50cm, to właśnie lepiej siedzisko umieścić, to pstryczki by nieprzeszkadzały nic... nad siedziskiem też mogą być wieszaki i wtedy będzie: small-apartment-hall-modern-design-ideas-6.jpg

chyba większość z nas chce ukryć kurtki z widoku... niestety czasem nie zawsze się tak da...

musisz sama pomyśleć i zdecydować :) i będziemy kombinować :lol2:

cieszę się, że się podoba :)

ja bym dała metr na siedzisko i 77na szafę - by siedzisko było jednak większe - optycznie to powiększy wiatrołap :)

przy dzieciach niżej wieszaczki powiesić można by same sobie sięgały

a chloe jeśli nie znajdzie to ja cyknę swoją szafę i pokażę :) bo mam właśnie węższą i musiała być rurka w drugą stronę

w szafę 60cm już wejdą wieszaki :)

tu przy drzwiach jak masz 50cm, to właśnie lepiej siedzisko umieścić, to pstryczki by nieprzeszkadzały nic... nad siedziskiem też mogą być wieszaki i wtedy będzie: [ATTACH=CONFIG]217407[/ATTACH]

za chwilę zostanę zawodową złodziejką :rolleyes::rolleyes:

tę inspirację też muszę zabrać ;)

wybaczcie:)

Nie wiem jeszcze, czy lepiej proporcjolnie podzielic na pol ta zabudowe (czyli siedzisko 88,5 cm i szafa 88,5cm) czy lepiej zrobic szersza szafe.

jestem za tym, żeby siedzisko było szersze od szafy....

Karolina ma rację (optycznie powiększy to wiatrołap)

na 60 cm spokojnie wejdą wieszaki...

:bye:

no to cyknęłam... oto moja szafa - made by tata :D

wyjęłam wieszaki, by było widać lepiej

szafa1.JPG

tu od dołu cały drążek

szafa2.JPG

no i tu głębokość spektakularna :D hehe (40cm - tu wyszło więcej bo jedną ręką nie miałam jak naciągnąć dobrze ;) )

szafa3.JPG

zmierzyłam taką gotową z ikea - ona ma 49cm i drążek normalnie - ale kurki zimowe to by tam na ścisk z drzwiami były - 60cm to idealnie będzie :)

no to cyknęłam... oto moja szafa - made by tata :D

wyjęłam wieszaki, by było widać lepiej

[ATTACH=CONFIG]217705[/ATTACH]

tu od dołu cały drążek

[ATTACH=CONFIG]217706[/ATTACH]

no i tu głębokość spektakularna :D hehe (40cm - tu wyszło więcej bo jedną ręką nie miałam jak naciągnąć dobrze ;) )

[ATTACH=CONFIG]217707[/ATTACH]

zmierzyłam taką gotową z ikea - ona ma 49cm i drążek normalnie - ale kurki zimowe to by tam na ścisk z drzwiami były - 60cm to idealnie będzie :)

Zdolny TATA, nie ma co!

Właśnie o takie ustawienie mi chodziło:yes:

Hej, widzę że dziewczyny zaangażowały się w pomoc w zaprojektowaniu wiatrołapu, super!. Wiem, że to nie lada problem. Ja miałabym bardzo podobną sytuację. Niestety kosztem kuchni (zabudowa słupkowa z lodówką wysunęła się do przodu) zrobiłam wnękę w wiatrołapie na szafę. Czy teraz bym tak postąpiła, raczej nie! Wolałabym większą i proporcjonalną kuchnię i pewnie miałabym podobne dylematy gdzie umieścić szafę w wiatrołapie:)))

Witaj owcaania

Widzę, że u Ciebie sporo się dzieje:) Będę podglądać ponieważ bardzo intensywnie myślę nad wnętrzami swojej ambrozji:) A widzę, że preferujesz klimaty zbliżone do moich (póki co w głowie):) Na dodatek powiem, że moja druga połówka nie ułatwia mi sprawy..:p My jeszcze nie mamy ścianek działowych... ale zlikwidowałam spiżarkę i delikatnie chcemy przesunąć ściankę w stonę kuchni by powiększyć wiatrołap. Na jedej ścianie widzę zabudowę, na drugiej właśnie pikowane siedzisko:

Takie rozwiązanie podpatrzyłam innych ambrozjowiczów;

http://img.extradom.pl/spolecznosc/foto/423163/render/foto/resize$600-600-1,text$ewamarek3

U mnie to siedzisko będzie głębsze.. Ewentualnie jakaś ławeczka gondolka i obok wolnostojący wieszak...

A masz już jakiś pomysł na kuchnie? Bardzo chciałabym wcisnąć wyspę...ale nie wiem czy ta nasza ambrozja nie jest za mała... też nie chcę zagracić części jadalniano - kuchennej.

Ja dziś poraz kolejny siedziałam w mojej przyszłej kuchni i dumałam...nad jej losem:) Wiem, że wyspa ją zagraci... dlatego też bliża jestem pomysłowi z półwyspem. Dodatkowo zbudujemy cieniutką ściankę między kuchnią a wykuszem na głębokość mebli aby zasłonić nieco część gdzie będzie płyta indukcyjna. Na pewno nie zrobię barku i nie postawię krzeseł od strony wykusza... bo jest tam za mało miejsca... Gdzieś na forum widziałam, że kszesełka były wsuwane pod blat ale w kierunku u nas pomieszczenia gospodarczego. Tak też pokombinujęw tym kierunku:) Kolorystycznie u mnie będzie raczej ciemne drewno... bo planuję merbau/ cocbolo i chciałabym czarny granitowy blat...srebrne dodatki. Choć myślę czy części frontów nie zrobię białych. Ale takie kolorki planuję u siebie. Zobaczymy na ile mąż mi pozwoli:D

Dziękuję za namiar na wątek MarJel:) Właśnie się zachwycam jej wnętrzami;) Nie wiem tylko jakie ma wymiary jej kuchnia... jeszcze nie dotarłam do tych info;)

Nie mamy jeszcze wybranego wykonawcy.. i pewnie w przyszłym roku się tym zajmiemy.. ale trzeba zdecydować się już teraz aby podprowadzić odpowiednio instalacje... Nie do końca widzi mi się płyta na wyspie... nigdy nie widziałam w realu takiego rozwiązania... nie wiem czy jest praktyczne. A na pewno ścianka od strony jadalni musiałaby być wyższa aby goście niedzielni nie oglądali moich garów kipiących:P

Z drugiej strony półwyspy z baraki już mi się opatrzyły... i nie dokońca jestem przekonana... ehhh Nie wiem, po prostu nie wiem....A Ty już masz jakiś projekt? Rozmawiałaś z jakimś wykonawcą? Pisałaś o wstępnej koncepcji, ale nie zrozumiałam gdzie zwoje miejsce znajdzie płyta indukcyjna? Również na ścianie wykuszowej?

Wyspa czy półwysep - oto jest pytanie :confused:

Na forum jest wiele ładnych kuchni z wyspami i płytami na środku. Raczej nie spotkałam się z negatywną opinią, myślę że to kwestia przyzwyczajenia i gustu rzecz jasna.

Jeśli chodzi o półwysep to podoba mi się w formie poszerzonego blatu (coś jak u Marjelki), szczególnie jeśli tym blatem jest granit.

Na temat kuchni jeszcze nie rozmawiałam z nikim. Nie jestem pewna czy w przyszłym roku wrócimy już do Polski, a kuchnie wolałabym zrobić przed sama wprowadzką. No ale na pewno zacznę się w to bardziej zagłębiać za parę miesięcy. A tymczasem tylko poszukuję inspiracji i rozwiązań.