lukasz69karolina 08.10.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 wg mnie te opcje z inspirek da radę tu zastosować... po lewo ławeczka 100cm i reszta 77cm na szafę - tak jak masz na inspiracji pierwszej co catti podkradła po prawo szafeczki na buty, bo one płytkie są i się zmieszczą - jak za mało miejsca w szafie to obok półek z butami możesz wieszak jeszcze postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.10.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 I jeszcze kwarc z bliska [ATTACH=CONFIG]214417[/ATTACH] Szczerze powiem to przekonuję się do niego coraz bardziej. Szczególnie kiedy wieczorem pali się światło bądź rano wpadają promienie słoneczne do pokoju efekt jest rewelacyjny. Zdjęcia nie oddają niestety kolorów w rzeczywistości kamień jest jaśniejszy. Piękny ten kwarc!Widziałam ostatnio taki w Leroy Merlin. Boski, ale cena też niezła! Jak się nie mylę ok 200 zł za m2. Piękny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 08.10.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 U mnie wygląda to tak,jak u Karoliny:http://img10.imageshack.us/img10/2485/wqfn.png tu również wersja z siedziskiem pośrodkuhttp://img855.imageshack.us/img855/6031/fd1e.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.10.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 w szafę 60cm już wejdą wieszaki tu przy drzwiach jak masz 50cm, to właśnie lepiej siedzisko umieścić, to pstryczki by nieprzeszkadzały nic... nad siedziskiem też mogą być wieszaki i wtedy będzie: chyba większość z nas chce ukryć kurtki z widoku... niestety czasem nie zawsze się tak da... musisz sama pomyśleć i zdecydować i będziemy kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 09.10.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 bardzo fajny pomysł na szafę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.10.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jeśli szafa jest za płytka (poniżej 60cm), można zamontować pałąk na wieszaki tak, żeby były ustawione prostopadle do drzwi. Próbowałam znaleźć foto ale jakoś nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 09.10.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Tak to jest z tymi terminami! Ja drzwi miałam mieć końcem września początkliem października , a tu mi stolarz mówi ,że za 2 tyg dopiero i to się postara!! ehh takie nieszczęsne uroki budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 cieszę się, że się podoba ja bym dała metr na siedzisko i 77na szafę - by siedzisko było jednak większe - optycznie to powiększy wiatrołap przy dzieciach niżej wieszaczki powiesić można by same sobie sięgały a chloe jeśli nie znajdzie to ja cyknę swoją szafę i pokażę bo mam właśnie węższą i musiała być rurka w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 10.10.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 tez jestem Twojej szafy, czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 10.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 w szafę 60cm już wejdą wieszaki tu przy drzwiach jak masz 50cm, to właśnie lepiej siedzisko umieścić, to pstryczki by nieprzeszkadzały nic... nad siedziskiem też mogą być wieszaki i wtedy będzie: [ATTACH=CONFIG]217407[/ATTACH] za chwilę zostanę zawodową złodziejką :rolleyes: tę inspirację też muszę zabrać wybaczcie:) Nie wiem jeszcze, czy lepiej proporcjolnie podzielic na pol ta zabudowe (czyli siedzisko 88,5 cm i szafa 88,5cm) czy lepiej zrobic szersza szafe. jestem za tym, żeby siedzisko było szersze od szafy.... Karolina ma rację (optycznie powiększy to wiatrołap) na 60 cm spokojnie wejdą wieszaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a chloe jeśli nie znajdzie to ja cyknę swoją szafę i pokażę bo mam właśnie węższą i musiała być rurka w drugą stronę No nie mam, gdzieś mi umknęło:mad: Wrzuć Karolinka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 no to cyknęłam... oto moja szafa - made by tata wyjęłam wieszaki, by było widać lepiej tu od dołu cały drążek no i tu głębokość spektakularna hehe (40cm - tu wyszło więcej bo jedną ręką nie miałam jak naciągnąć dobrze ) zmierzyłam taką gotową z ikea - ona ma 49cm i drążek normalnie - ale kurki zimowe to by tam na ścisk z drzwiami były - 60cm to idealnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 no to cyknęłam... oto moja szafa - made by tata wyjęłam wieszaki, by było widać lepiej [ATTACH=CONFIG]217705[/ATTACH] tu od dołu cały drążek [ATTACH=CONFIG]217706[/ATTACH] no i tu głębokość spektakularna hehe (40cm - tu wyszło więcej bo jedną ręką nie miałam jak naciągnąć dobrze ) [ATTACH=CONFIG]217707[/ATTACH] zmierzyłam taką gotową z ikea - ona ma 49cm i drążek normalnie - ale kurki zimowe to by tam na ścisk z drzwiami były - 60cm to idealnie będzie Zdolny TATA, nie ma co! Właśnie o takie ustawienie mi chodziło:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 11.10.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Hej, widzę że dziewczyny zaangażowały się w pomoc w zaprojektowaniu wiatrołapu, super!. Wiem, że to nie lada problem. Ja miałabym bardzo podobną sytuację. Niestety kosztem kuchni (zabudowa słupkowa z lodówką wysunęła się do przodu) zrobiłam wnękę w wiatrołapie na szafę. Czy teraz bym tak postąpiła, raczej nie! Wolałabym większą i proporcjonalną kuchnię i pewnie miałabym podobne dylematy gdzie umieścić szafę w wiatrołapie:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.10.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 cieszę się, że mogłam pomóc jeśli będziesz mieć gdzieś w salonie drewno to może być biały i drewno... a jak nie to czarny (chyba że ciemny szary, grafit taki, by widać było kontrast z bielą) bym wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.10.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 To są i moje dylematy - Aniu - chyba zmałpuję Twoją decyzję, bo też nie wiem, czy drewno, czy szary i takie dylematy mam nie tylko w kwestii wiatrołapu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 20.10.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Witaj owcaania Widzę, że u Ciebie sporo się dzieje:) Będę podglądać ponieważ bardzo intensywnie myślę nad wnętrzami swojej ambrozji:) A widzę, że preferujesz klimaty zbliżone do moich (póki co w głowie) Na dodatek powiem, że moja druga połówka nie ułatwia mi sprawy.. My jeszcze nie mamy ścianek działowych... ale zlikwidowałam spiżarkę i delikatnie chcemy przesunąć ściankę w stonę kuchni by powiększyć wiatrołap. Na jedej ścianie widzę zabudowę, na drugiej właśnie pikowane siedzisko: Takie rozwiązanie podpatrzyłam innych ambrozjowiczów; http://img.extradom.pl/spolecznosc/foto/423163/render/foto/resize$600-600-1,text$ewamarek3 U mnie to siedzisko będzie głębsze.. Ewentualnie jakaś ławeczka gondolka i obok wolnostojący wieszak... A masz już jakiś pomysł na kuchnie? Bardzo chciałabym wcisnąć wyspę...ale nie wiem czy ta nasza ambrozja nie jest za mała... też nie chcę zagracić części jadalniano - kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 21.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Ja dziś poraz kolejny siedziałam w mojej przyszłej kuchni i dumałam...nad jej losem:) Wiem, że wyspa ją zagraci... dlatego też bliża jestem pomysłowi z półwyspem. Dodatkowo zbudujemy cieniutką ściankę między kuchnią a wykuszem na głębokość mebli aby zasłonić nieco część gdzie będzie płyta indukcyjna. Na pewno nie zrobię barku i nie postawię krzeseł od strony wykusza... bo jest tam za mało miejsca... Gdzieś na forum widziałam, że kszesełka były wsuwane pod blat ale w kierunku u nas pomieszczenia gospodarczego. Tak też pokombinujęw tym kierunku:) Kolorystycznie u mnie będzie raczej ciemne drewno... bo planuję merbau/ cocbolo i chciałabym czarny granitowy blat...srebrne dodatki. Choć myślę czy części frontów nie zrobię białych. Ale takie kolorki planuję u siebie. Zobaczymy na ile mąż mi pozwoli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 22.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dziękuję za namiar na wątek MarJel:) Właśnie się zachwycam jej wnętrzami;) Nie wiem tylko jakie ma wymiary jej kuchnia... jeszcze nie dotarłam do tych info;) Nie mamy jeszcze wybranego wykonawcy.. i pewnie w przyszłym roku się tym zajmiemy.. ale trzeba zdecydować się już teraz aby podprowadzić odpowiednio instalacje... Nie do końca widzi mi się płyta na wyspie... nigdy nie widziałam w realu takiego rozwiązania... nie wiem czy jest praktyczne. A na pewno ścianka od strony jadalni musiałaby być wyższa aby goście niedzielni nie oglądali moich garów kipiących:P Z drugiej strony półwyspy z baraki już mi się opatrzyły... i nie dokońca jestem przekonana... ehhh Nie wiem, po prostu nie wiem....A Ty już masz jakiś projekt? Rozmawiałaś z jakimś wykonawcą? Pisałaś o wstępnej koncepcji, ale nie zrozumiałam gdzie zwoje miejsce znajdzie płyta indukcyjna? Również na ścianie wykuszowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 22.10.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Wyspa czy półwysep - oto jest pytanie Na forum jest wiele ładnych kuchni z wyspami i płytami na środku. Raczej nie spotkałam się z negatywną opinią, myślę że to kwestia przyzwyczajenia i gustu rzecz jasna. Jeśli chodzi o półwysep to podoba mi się w formie poszerzonego blatu (coś jak u Marjelki), szczególnie jeśli tym blatem jest granit. Na temat kuchni jeszcze nie rozmawiałam z nikim. Nie jestem pewna czy w przyszłym roku wrócimy już do Polski, a kuchnie wolałabym zrobić przed sama wprowadzką. No ale na pewno zacznę się w to bardziej zagłębiać za parę miesięcy. A tymczasem tylko poszukuję inspiracji i rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts