Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja myślę o takiej http://hurtownietapicerskie.pl/alcantara-cena-alkantara/167-laurel-green-4118-.html

U mojej mamy leży na 2 dwuosobowych rozkładanych kanapach i 2 fotelach i 8 krzesłach już jakieś 15 lat. Kolor jasny turkus nie zmienił się nic a nic. W ogóle nie ma nawet przytarć. Czyści się świetnie. Jeden z foteli był ulubionym miejscem mojego taty zanim zmarł. Właście przez ostatnie 2 lata życia siedział na nim non stop.

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super, dobrze wiedzieć, że jest alternatywa dla eko skóry :D Wyjaśniłam już narzeczonemu, że to jest lepsza alternatywa dla skaju.

Byłam dziś przelotem w domku i tak się cieszę:D:lol2::rotfl: Pierwsze wrażenie to, że wszystkie fotki jakie zrobiłam wcześniej przekłamują metraż:yes::D. Wszystko jest znacznie "ciaśniejsze" i bliżej siebie.

U mnie sofa w salonie nie może być wielgachna, to nie przejdzie kompletnie. Muszę znaleść coś niedużego o zgrabnych gabarytach.:p

Kwarc pokochałam miłością bezwarunkową, aż mi szkoda zasłonić go telewizorem i szafką RTV.:mad:

Fotek nie ma po co wrzucać bo za duży bajzel i większość jest przykryta folią. :D

Wczoraj załamałam się szukając płytek do łazienek, wybór ogromny a same "paskudztwa":p Ale dziś znalazłam to czego szukałam chociaż nawet nie wiedziałam czego szukam :D( trochę to skomplikowane). Są proste, szlachetne i ponadczasowe:D jest jedno małe ale.... CENA jest masakryczna, niewobrażalna, uszzzzzzz:mad::bash: No prawie nie do przejścia ale i tak będą moje :D W łazienkach nie będzie kompromisów:yes:

płytki mają wymiar 1m x 60cm ( fotki nie oddają kolorów)

Górna łazienka:

image.jpgimage.jpgimage.jpg

Dolna łazienka( na ekspozycji)

image.jpgimage.jpg

Płytki są włoskie zapomniałam zapytać o nazwę ale na zdjęciach dopatruję znaczek tego producenta:

http://www.casalgrandepadana.it/index.cfm/1,218,0,39,html/Products

W domku jestem ciągle przelotem bo ciągle latam po sklepach lekarzach i znajomych ;) i nie ma chwili pomyśleć, popatrzeć uszzz, ojjj chciałoby się już zostać na swoim ale jeszcze troszkę.

Pralinka u mnie trochę taniej.... Uff..wysłałam fotki mojemu N musi strawić cenę. Ja już decyzję podjęłam, jemu dam trochę czasu :rolleyes:.

Do dolnej łazienki dam jeden pasek mozaiki pod lustrem albo tej wpadającej w granat lub czarno lustrzanej.

Natomiast na górę poszłoby odrobinę złoto-brązowej kółkowej mozaiki.( na zdjęciu wyszła tandetnie w realu jest piękna połyskująca)

Niestety fotki nie oddają tych kolorków.:no:

W ogóle pani w sklepie świetnie doradzała, poopowiadała o trendach, rozwiązaniach mam mega pozytywne odczucia :wiggle:

Edytowane przez owcaania

Witam

Moge prosic o informacje co to za szare plytki (jasne i ciemne) z mozaika pokazane na ostatnich zdjeciach? Szukam czegos podobnego do swojej łazienki :rolleyes:

Jak zobaczyłam Twoj kominek to oniemiałam bo kiedys miałam identyczny :-))

PB270128.jpg

Niestety rama kamienna została zle wykonana i został zdemontowany a pozniej wymyslilam troszke inna obudowe i teraz wyglada tak (tez nie jest bez wad )

SDC11648.jpg ale juz zostal bo nie mam siły na dalsza walke

Edytowane przez kakusek

Moja droga owcaania ja Twoją ścianę z kwarcem również pokochałam miłością bezwarunkową! Obłędna jest! Nie mogę się doczekać zdjęć ukończonego salonu.

Jeśli chodzi o alcanterę - to tak :yes: jak najbardziej polecam. Od dwóch lat jestem w posiadaniu szarej sofy w tym materiale i jestem z niej bardzo zadowolona :wiggle: Prezentuje się pięknie, jest mięciutka i bardzo łatwo się czyści. Mówię to z pełną odpowiedzialnością, bo moje maluchy ją solidnie przetestowały :)

Agulla cieszy mnie bardzo Twoja opinia. Jeśli materiał przetrwał "inwazję" dzieci to znaczy, że będę miała mocnego asa w rękawie :p Do skóry nie byłam przekonana od początku..

A na budowie robi się powoli domowo image.jpg

Teraz zdecydowałam, że nie ma sensu dawać wielkich płytek do małej łazienki(ma wymiary 1,80x1,90) , większość płytek musiałaby być docięta. A to mija się z celem. Moim faworytem są aktualnie te płytkiimage.jpg

W górnej łazience koncepcja się nie zmieniła ( jeszcze;))

Na pewno obie łazienki mają mieć jednolite płytki na podłodze i ścianach dodatkiem ma być tylko mozaiki.