Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam się! :)

Czasami podczytuję podglądam, ale ta okrągła wanna to cudo :)

Na temat płytek jeśli mogę ;)

Zanim znalazłam szare płytki ( z wyższego posta ) to brałam pod uwagę te :

[ATTACH=CONFIG]235551[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]235552[/ATTACH] lub[ATTACH=CONFIG]235553[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]235553[/ATTACH]

I jeszcze z budowlanych nowości to w sklepie z cudownymi płytkami umówili mnie na darmową konsultację z architektem wnętrz :wave::wiggle: W poniedziałek będzie konfrontacja :wiggle:

Witam

Moge prosic o informacje co to za szare plytki (jasne i ciemne) z mozaika pokazane na ostatnich zdjeciach? Szukam czegos podobnego do swojej łazienki :rolleyes:

Jak zobaczyłam Twoj kominek to oniemiałam bo kiedys miałam identyczny :-))

[ATTACH=CONFIG]235637[/ATTACH]

Niestety rama kamienna została zle wykonana i został zdemontowany a pozniej wymyslilam troszke inna obudowe i teraz wyglada tak (tez nie jest bez wad )

[ATTACH=CONFIG]235638[/ATTACH] ale juz zostal bo nie mam siły na dalsza walke

Dziekuje :-) Mysle ze to Nowa Gala Signum tylko ze u Ciebie na fotkach wyszly fajne te kolory ( czysto szare) a ja jakos ogladalam wystawke w sklepie i wygladaly na brunatne ( moze kwestia swiatla lub moich oczow ;))

Sliczny masz ten kominek a przede wszystkim pieknie polozony kamien . U mnie odstawili kaszane z jego wypolerowaniem i bede musiala szukac kolejnego fachowca do poprawy albo przyzwyczaic sie do tego co jest .

Te dwa ostatnie zdjęcia to faktycznie Nowa Gala Signum.

One są szare szare, bez żadnego odcienia. Jedynie światło jak jest bardzo ciepłe to powoduje, że wydają się jakby miały nieco beżu.

Sa świetne jeśli chodzi o utrzymanie czystości, ale bardzo kruche:sick:

Witaj Agatho:welcome: mam nadzieje , ze bedziesz czesciej zagladac :)

Moj narzeczony sie oburzyl wczoraj jak go poinformowalam o bidecie. No bo przeciez kiedy on mowil, zeby zrobic to ja nie sluchalam i mowilam kategoryczne NIE :rolleyes: Oj tam, oj tam, wielkie hallo i z igly widly :rolleyes: Wazne, ze sie dobrze skonczylo :):p

Ostatnio bylam w sklepie z plytkami - ceny nie na moja kieszen.. (i tak mi sie nic nie podobalo:D) Po za jedna rzecza... kamienie, mozaika zatopiona w zwicy (bagatela 2000zl za metr! ) Podobno ludzie to kupuja! np pod prysznic.

Nie musze chyba mowic, ze projektantka powiedziala ze schody sa OK:o i kolorystycznie tez jej sie podobalo:o Zaproponowala mi w tle polozenie stiuku lub jasnej polyskujacej tapety. Mowi, ze mozna polaczyc wiele struktur na scianach (kamien, tapeta, listwy) ale wszystko musi byc z jednej bajki. Przeszlo mnie przez chwile a moze beton.... ale to byloby juz za mocne. Beton zostawie na deser do bilardowego.

Ania,

mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie:

prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum

Edyty E&K

dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484

Miło, owszem, tylko ile ta mozaika na ścianie pochłonęła pieniążków :sick:

Struktury i wzory można łączyć, ale zawsze trzeba zachować coś wspólnego. Jeśli różne wzory lub faktury, to dobrze, żeby któryś kolor i w jednym i w drugim był taki sam. Delikatna sprawa

Nie przytłoczy. Ja bym nawet sufit zrobiła na szaro, ale ciemniejszy. I... czarną umywalkę i sedesik :wiggle:do tego wielkie lustro na ścianie od umywalki do sufitu. A ręczniki kolorowe, codziennie innego koloru :bye:

Bardzo dobrze ze lustro robisz duze, to optycznie powiekszy lazienke

Poza tym bardzo wygodnie przy takim lustrze :-) ja w obu lazienkach mam lustra od umywalki az do sufitu :yes:

I takie szare plytki na scianach i suficie to dobry pomysl - ja tak mam i jestesmy bardzo zadowoleni. Wcale to nie przytlacza pomieszczenia. A przy okazji ta lazienka jest zawsze czysta - szary rewelacja, nic nie widac (w przeciwienstwie do mojej czarnej lazienki)

Zobacz u mnie czy to przytlacza? chyba nie

CIMG2425.JPG

CIMG2344.JPG

no nie dołuj mnie, co!!

chciałam i umywalkę czarną :D to jeszcze pomyślę (pasty do zębów w kibelku nie będzie, jedynie mydło) czy nie dać białą... ale kibelek musowo czarny! z tego nie zrezygnuję o nie :D

obudowę kibelka bezwzdlędnie na całą szerokość wnęki: od ściany do prysznica... a czemu? a chociażby temu że w takie małe dziury jakie pozostaną na podłodze po bokach będzie się ciężko myło, syf będzie leżał i tyle - chyba że na kolanach lubisz myć :lol2: no i wg mnie będzie estetycznie to wyglądało gdy stelaż będzie jak najbardziej schowany i niewidoczny

ooooooooooooooo patrz co mam

IDENTYCZNIE JAK U CIEBIE co :D

http://architektura.w4o3.com/wp-content/uploads/2012/10/wnetrza-dom-jednorodzinny-mala-lazienka.png

no i?

no i?

kolor na gebericie :) :)

i zabudowa jaka :) :)

edit

...

p.s. ja tez już próbowałam Karolinie przetłumaczyć do rozsądku z czarną armaturą, ale gdzie tam... Wypięła się i tyle ją widzieli ;) :lol2: :hug:

:hug: :D

Edytowane przez lukasz69karolina