aniqa1982 06.02.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 chyba w piętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 06.02.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Walcze z 5kg Chyba niedowagi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 06.02.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 i mi by sie kilka kiloskow przydalo zgubic ,ale od powrotu z Polski nie moge sie zebrac na silownie,a wiosna tuz tuz a boczki sie wypychaja ze spodni.Dziewczyny dzis w sklepie widzialam super kiecke ,nie mierzylam ale zawsze o takiej myslalam i szkoda mi bylo kasy ....ach ta budowa ,w sumie to zadnej imprezy w najblizszym czasie nie planuje ...a moze by tak jutro wyskoczyc i przymirzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 06.02.2014 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Dobra, żeby nie robić tylko:offtopic: Pobawiłam się w Ikei. Tak mniej więcej wyglądałaby moja kuchnia. http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/36/mtqu.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/541/9zxg.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/853/q24w.jpg I co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.02.2014 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Układ podobny do mojej. Tylko u mniet niet wiszących szafek, płyta w rogu, tam gdzie półwysep, ja mam lodówkę. Tam masz wysoką, u mnie też zabudowa, ale płytka, coś kredens- witryna oszklona. Też mam ikeę. musiszpopracować nad rozkładem szuflad. Gdzie zmywarka?ogólnie jakbyś zdjęła wiszące i dała półki, to mnie się podoba układ Edytowane 6 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.02.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Aniu, a co będzie obok tych dwóch słupków - masz tam ścianę, czy jest miejsce? Ogólnie układ wydaje mi się funkcjonalny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.02.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Super :)bardzo mi się podoba .Tylko jak masz miejsce to przesunęłabym słupek i dodała jeszcze kawałek mebelków .Układ kuchni masz taki sam jak ja z tym ,że ja mam wąską kuchnię . Ogólnie to bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 07.02.2014 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Sciana, gdzie sa slupki ma dlugosc 1,6m i zamyka ja scianka, nie wiem dokladnie jaka szerokosc bedzie miala lodowka i i slupek z mikrofala i piekarnikiem, dlatego wstawilam tylko 2 slupki. Podejrzewam, ze jakies waskie kargo mozna tam jeszcze wcisnac. Polwysep tez chcialabym bardziej wyciagnac. Marzy mi sie jeszcze kawiarka wiec nie wiem czy piekarnik nie powedruje pod plyte albo mikrofalowka w rog. Co sadzicie o wbudowanej kawiarce, slyszlam ostatanio opinie, ze jak sie popsuje to co wtedy? Zostawie pusta dziure? No ale tak samo moze sie popsuc piekranik czy mikrofalowka....wiec to raczej zaden argument. I nie za bardzo wiem jak wykonczyc ten rog przy slupkach, nie wiem czy zaluzja jest fajnym rozwiazaniem. Meliska stanowczo odrodzala. Czy dac tam zwykla podwieszana szafke zlicowana z cala zabudowa. I ostatanie przemyslenie... Wywalic szafki pomiedzy okapem/wchlaniaczem? (Wiem, ze Chloe wywalilaby okap bo nie trawi tegoz wynalazku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 JEśli chodzi o kawiarkę to nie pomogę. ( wstyd przyznać ale nie widziałam tego w meblach ) A skoro masz już okap to dałabym tez szafki ale te podłuzne. Delikatniejsze są . A jaaki wymiar mają pozostałe boki kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 07.02.2014 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Sciana z oknem ma okolo 4m, sciana z plyta grzewcza 2,5m i tam gdzie wysoko zabudowa 1,6m. Kuchnia ciasna ale wlasna Jesli szafki podwieszane beda to na pewno jakies delikatne, nie takie kolubryny jak na wizce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.02.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) to Twoja??? nie ma spiżarki??? edit już wiem wszystko podałaś wymiary i zmierzyłam... zlikwidowaliście spiżarkę dla powiększenia kuchni :) a może zamienić wysoką zabudowę miejscami z płytą?? to więcej szafek byś miała Edytowane 7 Lutego 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.02.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 A i jeszcze odnośnie cargo, to u sąsiadki ( tak się złożyło , że moje 2 sąsiadki robiły w ostatnim czasie kuchnie każda w innym stylu całkowicie ) to zrobiła sobie cargo ale bez koszy, a zamiast tego stolarz zrobił jej półeczki z mdf u. Cargo o wymiarach ok 20cm szer. i 1,60 m wysokość. Jak zapakowała wszytskie półeczki to mąka , cukier , przyprawy olej , to zrobiła się ciężka i stwierdziła ,że tak wysoką szafkę podzieliłaby na dwie krótsze. Ponieważ pod wpływem ciężaru za niedługi okres może jej trafic te szyny czy jak to się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.02.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Kuchnia ciasna ale wlasna To moja dopiero ciasna ! co Ty mówisz? moja ma wymiar ok 3,2/2,55/1,80 Ty masz właśnie bardzo fajną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Kurcze, ja to się słabo znam na kuchniach Przy planowaniu swojej zdałam się w 90% na projektanta (akurat ten w miarę kumaty gość ) sama wprowadziłam jedynie kosmetyczne zmiany. Ale za to zmierzyłam specjalnie dla Ciebie lodówkę + słupek z piekarnikiem. Moja zabudowa ma 120 cm + 7 cm ramki, czyli ok. 30 - 40 cm Ci zostanie na jakąś szafeczkę Co do piekarnika pod płytą - nie wydaje mi się to dobre rozwiązanie. O walorach wizualnych już nawet nic nie powiem. Ale o wygodzie obsługi takiego piekarnika na wysokości to już prędzej! No i kwestia bezpieczeństwa małych owieczątek, które kiedyś mają zasiedlić Wasz domek... Jak dla mnie nie potrzeba nic więcej, żeby odrzucić pomysł o piekarniku pod płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 07.02.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Karolina, to jest dokladnie moja kuchnia a spizarka poszla WEG. Dla mnie to byl beznadziejny pomysl ze spizarka w dosc malej kuchni. Takie na sile murowanie scian... Mowisz o zamianie plyty z wysoka zabudowa? hmmm... Jest to jakas opcja, ktorej nawet nie rozwazalam jeszcze tylko, ze wtedy musze zrezygnowac z polwyspu i troszke mi blatu roboczego ubedzie. Za to wtedy spokojnie moglabym zrobic lodowke, kawiarke, mikrofalowke i piekarnik w zabuowie. Asia wymazuje pomysl z piekarnikiem pod plyta:) Ania ja nie wiem czemu ci projektanci tworza takie blokowe kuchnie w domkach, o ile metr w salonie nie bylby odczowalny tak w lazience czy kuchni juz bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.02.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 no to tworzę wcale nie musisz rezygnować wtedy z półwyspu... o:no: patrz co namalowałam: oczywiście kolory to takie jak w programie - patrzymy tylko na układ... nie wiem czy planujesz barek śniadaniowy???? to można dać jeszcze za tym półwyspem kawałek... zastanawiasz się czy dawać roletkę - na jednym blacie stawiasz kawiarkę, na drugim mikro i już zobacz jak to może pięknie wyglądać: nie jest to standardowe rozwiązanie - dzięki temu piękne!! nad palnikami możesz dać szafki wiszące i okap ukryć w nich - szafki nie będą widoczne zbyt boi zasłoni je ścianka... no i co powiesz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.02.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 masz więcej szafek - a to plus największy wg mnie - ja jestem miszczem mnożenia szafek kuchennych blatu nadal dużo... nic tylko działać specjalnie wkleiłam jeszcze fotkę gotowej, bo na tym moim malunku to szału nie robi ale wg mnie rozwiązanie godne uwagi i wprowadzenia w życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.02.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Co do piekarnika pod płytą - nie wydaje mi się to dobre rozwiązanie. O walorach wizualnych już nawet nic nie powiem. Ale o wygodzie obsługi takiego piekarnika na wysokości to już prędzej! No i kwestia bezpieczeństwa małych owieczątek, które kiedyś mają zasiedlić Wasz domek... Jak dla mnie nie potrzeba nic więcej, żeby odrzucić pomysł o piekarniku pod płytą Nie zgodze sie Asia z Toba od 6lat uzywam piekarnika pod plyta wizualnie wyglada to normalnie i powiem tak, sama myslalam o takim rozwiazaniu, gdyby nie fakt lidwidacji scianki od spizarki... bo zamiast piekarnika w slupku chcialam wlasnie miec owa kawiarke, o ktora dopytuje Ania ... Aniu Siemens posiada tylko jedna ...ale mieli ona kawe ... wiec ja sklaniam sie ku posiadaniu tego cuda..ale nie wiem czy mi kasy wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.02.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Sorki ale nie podoba mi sie wizja Karoliny... takie hmm za duzo sie dzieje... tu wcisnieta plyta, z drugiej strony zabudowa i wcisniety mini barek... zdjecie z przykladu juz lepiej wyglada, ale tutaj jest indukcja na tym polwyspie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.02.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Aniu...sorki ze tak dziele posty...ale co chwile cos mi do glowy przychodzi twoj uklad kuchni jest taki jak moj, tylko ze moja dluga sciana i wneka na zabudowe na wymiane stron z twoja... i takie samo ustawienie jest planowane u mnie...pamietasz??? teraz jedynie zabudowa bedzie inaczej wygladala, po tym co wczesniej napisalam... likwidujemy scianke ze spizarki... z szafek obok okapu bym zrezygnowala chociaz... hmmm tobie moze sie tak podobac... mi nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts