Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

spoko Meliska, nie musi się każdemu podobać przecież :)

wiem, że na tym moim malunku to wygląda pokracznie i wręcz strasznie paskudnie... dlatego wklejam prawdziwe zdjęcia z podobnym układem...

mirela99 ma też tak płytę w takim zaułku :D http://img38.imageshack.us/img38/8650/dscf4772u.jpg

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, trochę podglądałam wątek. Dodam swoje trzy grosze w sprawie ekspresu w zabudowie. Doskonały wynalazek, wygląda bardzo dobrze, a świeżo mielona kawa jest tak dobra, że powinno przy nim być sporo miejsca i jakieś stołki barowe oraz witryna z porcelaną pod ręką. Gwarantuję, że będzie to ulubione miejsce spotkań mieszkańców oraz gości :D

odnosnie ekspresu do kawy mam troszke inne odczucia ,sama mialam dylemat czy zrobic czy nie ?Bardzo lubie kawe zmielona przed podaniem i jakis czas temu zakupilam super ekspres do kawy de longhi ,nablatowy i teraz przy nowej kuchni bardzo chcialma miec taki wbudowany ,ale jak pojezdzilam po salonach i popatrzylam ze ten ekspres nie rozni sie wiele od tego nablatowego /oprocz ceny/to odpuscilam i dzieki karolinie zamowilam wysuwana i zamykana polke na obecny moj ekspres do kawy.najwiekszym przeciwnikiem byl moj M,on myslal ze jak taki wbudowany to podlaczony bezposrednio do wody i z wielkim pojemnikiem na kawe ,okazalo sie ze nie ,kawe trzeba bardzo czesto dosypywac a o wodzie juz nie wspomne no chyba ze ktos kawke pije raz dziennie

Nie zgodze sie Asia z Toba ;)

od 6lat uzywam piekarnika pod plyta :p

...

Ale ja nie napisałam, że nie da się tego używać (bo argumentów za takim rozwiązaniem nie podajesz - poza tym, że używasz... ;)) - pewnie, że można, bo kiedyś to było tylko na dole i wszyscy dawali radę, ale to, że wyżej wg mnie jest lepiej/wygodniej/ładniej to uznajmy, że indywidualna kwestia... :yes: Do rozważenia...

Asiu w temacie piekarnika mogalbym dyskutowac dlugo, ale nie chce mi sie..sorki...

poza tym, ze nie jest to niebezpieczne ustawienie przy dzieciach..badzmy powazni oki ;)

bo ja moglabym dodac, ze to plyta jest niebezpieczna... a nie piekarnik ;)

(nie mowie o indukcji...)

moje corki zrobily sobie z tego piekarnika lustro:lol2:

ciagle siedza i sie przygladaja :lol2:

To i ja wtrące swoje 3 grosze jako, że buduję ten sam domek co Ania;) Dostałam ostatnio propozycję kuchni.. tzn ja sama opisałam a Pan coś stworzył. Kolorystyka miała być inna: fronty merbau i czarny blat granitowy.. Ale nie wiem czy to zestawienie nie spowoduje u mnie zawału serca związanego z ceną więc może białe fronty z elementai forniru będą dla mnie zdrowsze:) Kolorystycznie do przedyskutowania ale zwracam uwagę na układ... swego czasu myślałam o wyspie ale... nie te wymiary:/ Górne szafki na pewno zostają, pochłaniacz będzie zabudowany. Od strony jadalni chcę postawić ściankę na głębokość blatu roboczego(60cm) żeby oddzielić część jadalną od blatu roboczego i płyty. barek będzie nie od stony jadalnej ale tak z boku, od strony wysokiej zabudowy.. chyba taki układ mi najbardziej pasi ze wszystkich kombinowanych..:)

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Edytowane przez bronowianka