Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chloe dogadaj się poza All.

Dzięki za Wasze opinie:hug::hug::hug:

Mam nadzieje, że uda się poprawić parapet bez większych problemów. Czekam jeszcze na szafkę ,prysznic i montaż WC.

Mari właśnie o ten efekt mi chodziło, każda ma inny wzór, odcień, jedna ma drobinki kwarcu druga nie, itd.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anulka, odpisałam u siebie - da się zrobić normalną baterię (za wanną robisz murek i robisz sztorcową). Na początku tygodnia będę miała poprawiony projekt z takim rozwiązaniem,to sobie zobaczysz. Z wanną wolnostojącą może być pięknie:

(forumowa realizacja, nie pamiętam czyja:/)

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/46/24fe.jpg

choć ja w Twojej łazience cały czas widzę to (tak bym zrobiła - mniej zakamarków, mniej problemów ze sprzątaniem, a te boki z płytek są super praktyczne)

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/qaiu.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/829/wttx.jpg

Tez bardzo podoba mi się to rozwiązanie ale wanna w rogu pod skosem nie wejdzie bo jest za nisko(ciężko będzie z niej korzystać, trzeba by ją bardzo do przodu wysunąć), jak ja dam na środek pod okno to zrobi się za blisko WC i bidetu. Na żywo jak to rozrysowałam to jest ciasno z takim rozwiazaniem.

Najlepiej pasuje taka wanna wzdłuż prostej ściany tylko jak tu nie dawać płytek na niej?odsunąć się od niej poziomą półką? Nie będzie to zbyt ciężkie zbudowanie wanny?

Znalazłam wanny wolnostojące dużo dużo taniej na amazonie.

o wiem u kogo widzialam waski slupek na baterie...u Gumisiowej :D

mam jej fotke bo mi kiedys wysylala...ale zeby nie upubliczniac tak samej sobie to trzeba poszukac tego na lazienkach :)

wlasnie to robie :lol2:

i f.5 ma tez wolnostojaca... ale niestety fotke usunal... mozna zapytac to na pewno pokaze :D

Edytowane przez Mmelisa

Aniu, pamiętasz tę szwedzką łazienkę z Villa von Krogh?

Nie Twój styl, ale ustawienie i układ łazienki, gdzie płytki, a gdzie farba można podpatrzeć, bo fajne. Prysznic jest tu też oryginalnie zrobiony, ale na to pozwala wielkość tego pomieszczenia. Mnie podoba się też ciepła kolorystyka.

villa_von_KROGH-bad marmor.jpgvilla_von_KROGH-boligpluss bad.jpgvilla_von_KROGH-dusj.jpg

A to dwie opcje ściany z toaletką w tej samej łazience

villa_von_KROGH-vincesjenk home&cottage.jpgvilla_von_KROGH-bad3.jpg

o wiem u kogo widzialam waski slupek na baterie...u Gumisiowej :D

mam jej fotke bo mi kiedys wysylala...ale zeby nie upubliczniac tak samej sobie to trzeba poszukac tego na lazienkach :)

wlasnie to robie :lol2:

i f.5 ma tez wolnostojaca... ale niestety fotke usunal... mozna zapytac to na pewno pokaze :D

Radek (f.5) ma galerię na Picassa. Linki podawał kilka razy u Barbary74. Ale on nie ma wanny wolno stojącej, chociaż łazienka bardzo ciekawa, szczególnie jeśli chodzi o kompozycję lustro-umywalka.

powiem Ci jak będzie u mnie - może to coś pomoże...

wanna będzie zabudowana płytkami, za nią będzie murek - taki jak kleiła chloe wyższy o 30cm ponad wannę... murek tylko w płytkach a nad nim już farba :) choć dumam czy nie dać lustra :wiggle:

mi wolnostojące się szalenie podobają, gdybym miała mieć w naszej łazience wannę to na bank tylko taką - bez względu na cenę :-P

ale że wannę mamy tylko u dzieci - to jest zwykła (choć kosztowała prawie tysiaka :sick: ) i będzie wypłytkowana

edit

oooooo tak będzie u moich panienek: wanna.JPG

płytki tu gdzie widać wymalowane prostokąty, na krótszych bokach wanny będą ściany malowane tylko

Edytowane przez lukasz69karolina
dodanie wizki

Aniu super wyszła łazienka.

Co do wanny wolnostojącej to też mi się taka zamarzyła i pomimo zniechęcającej ceny nie zamierzam odpuścić, bo uważam, że to będzie jedna z tych najfajniejszych rzeczy w domu. Ja też celuję, podobnie jak Chloe, w Lineablue. Znajdziesz tam sporo różnych kształtów. Baterię można rozwiązać na kilka sposobów. Jaka u Ciebie jest wysokość ścianki kolankowej?

Edytowane przez p@nna migotka