Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Próbuj z tymi po skosie. Jeśli nie będzie kolidować z innymi sprzętami to wyjdzie ładnie.

Pamiętasz fotki z Villa von Krogh? Tam wanna stoi po skosie w rogu i okno jak u ciebie tyle, że nieco wyżej.

E, pewnie nie kojarzysz, wklejam villa_von_KROGH-bad marmor.jpg

Tę ścianę po prawej można by wytapetować czymś delikatnym jak tu chinoiserie_for-feminine-bathroom-design-ideas_47.jpg

Podobalo by mi się też olbrzymie lustro jako tło dla wanny bath-image_db-php.jpg

lustro będzie naklejone na ścianę od brzegu do brzegu??? jak tak to bym nad nim już płytek nie dała

no a jak wiszące, to bym dała płytki do wysokości drzwi - albo nie dawać wcale bo skoro to jedyna ściana z płytkami ma być, to znaczy że za kibelkami też płytek nie będzie... to tu też pomalować

W mieszkaniu moich rodziców lustro dotyka do umywalki. Zero odstępu od umywalki. Kran jest w krawędzi umywalki. Wcale się tak nie chlapie :no: Ja nie mam oporów, żeby lustra były blisko wody. A nawet jak się chlapnie, to od czego są magiczne ściereczki?

z tym przecieraniem to też zależy od wielkości lustra... bo niestety nawet jak się nachlapie na kawałku to lustro trzeba lecieć całe...

no i jak się ma wielką płachtę pod sufit to współczuję :D

wielkie lustra są piękne :) co ja bym dała by takie wielkie mieć... ale wtedy + kogoś kto by to mył zawsze, bo na bank nie ja i domownicy :D

Ja ma tez nad płytkami lustro, wprawdzie pod skosem, ale lustro zaczyna się powyżej umywali i baterii i jest ok, lustro zawsze się od czegoś pochlapie, zaraz obok ma szafkę, też z lustrem (bo ona licuje z tym lustrem nad umywalką a tam ścierkę i płyn do mycia szyb, to nie jest problem przetrzeć lustro.

no ale masz wąskie...

a takie 2m x 2,5m to już wielka tafla... nie wiem czy da radę takie zrobić z jednego kawałka?

zrobić to jeszcze pół biedy... ale weź to przewieź, wnieś do domu i postaw w pion by nie strzeliło - cała operacja... no ale może i wykonalna... nie wiem ;)

Da się :)

Maksymalne wymiary.

Lustra występują standardowo (prosto z huty) w następujących wymiarach: :

1605 X 2250

1605 X 2550

2250 X 3210

Oprócz ograniczenia wynikającego z rozmiarów tafli należy wziąć pod uwagę mozliwości wniesienia dużych tafli do pomieszczenia montażu.

http://makroglass.pl/strona.php?45046