Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ania, my mamy białe drzwi i choć to była spontan decyzja, na gorąco w LM :p to uważam, że jedna z lepszych :yes: Drzwi się czyści bardzo łatwo, samą wodą :cool: To, że raz na jakiś czas trzeba je przelecieć to jest 10 minut na cały dom i uwierz mi - rzadziej niż ściany :bash: Myślę, że u Ciebie nie będzie efektu szpitalnej sterylności, bo przecież masz ciepły kamień na ścianie, inny kolor podłogi...

Tak z teoretycznego punktu widzenia, kiedyś stolarz powiedział mi, że stolarka w domu dzieli się na poziomą (podłogi) i pionową (okna, schody, drzwi...) i jedna z drugą nie musi mieć nic wspólnego, byle w obrębie grupy współgrało (dlatego też mam białe schody :p)

Obawiam się, że jak do koloru podłogi, koloru schodów dodasz jeszcze kolejny odcień drewna na drzwiach to dopiero będą tańce hulańce. A z kolei drzwi w kolorze schodów to za ciemno :( Z resztą ja ostatnio gniewam się bardzo z ciemnym drewnem to może jestem nieobiektywna :rolleyes:

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U MNIE TEZ beda biale ,teraz mam biale tez ,a myje je rzadziej niz okna ,co nie znaczy ze sa brudne,kiedys uwielbialam drzwi "polskie"w kolorze drewna ,ale kolezanka mi uswiadomila ze jak wchodzi sie do domu to widzi sie TYLKO drzwi,na poczatku nie rozumialam o co jej chodzi a teraz juz wiem

Na fotce poglądowej wyglądają fatalnie, na żywo zachwycaliśmy się. Widziałam pewnie z setkę drzwi i tylko te są ok - szaleństwo, nie? Szukałam czegoś, co trochę złagoci nowoczesnosć wnętrz - wiesz, u mnie taki mix się zapowiada. Ościeżnice mają być gładkie - będziemy dobierać inne.

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/841/9pzku.jpg

Ale piekne! Jaka to firma!?

Ja aktualnie zmienilam na drzwi dre, dostalam dzis piersze wyceny:D i czekam na kolejne.

Ania,nie wiem,a Voxie są i nazywają się Classic coś tam. Tylko wiesz, jak kupię takie, to będzie trzeba dać listwę z frezem (na szczęście są ładne - Ivy pokazywała u siebie), żeby było nawiązanie..Oby tylko udało się to wszystko pogodzić ze schodami na przykład - te jak wiadomo do tradycyjnych nie należą;)

Hej Gosiu:hug:

Mam już wstępne wyceny drzwi, teraz pozostaje tylko przyjęcieć do PL i dograć szczegóły.

Jakie macie typy drzwi do garderoby? Ja się waham między szklanymi a takimi jak do pokoji.

U mnie w projekcie były składane na pół i zrobiliśmy pod nie duży otwór, a później zobaczyłam, jak fajnym rozwiązaniem jest lustro na wewnętrznej stronie drzwi do garderoby, więc będziemy zmniejszać otwór i robimy drzwi pokojowe.

Hej Gosiu:hug:

Mam już wstępne wyceny drzwi, teraz pozostaje tylko przyjęcieć do PL i dograć szczegóły.

Jakie macie typy drzwi do garderoby? Ja się waham między szklanymi a takimi jak do pokoji.

Hej ja we wszystkich garderobach mam takie same drzwi jak w calym domu,

Tez myslalam o szklanych ale teraz ie zaluje bo sie nie odrozniaja od pozostalych :)

Drzwi do garderób nie mam wcale :no: Mam kolorowe zasłonki. Gdybym robiła drzwi to pewnie takie same jak wszędzie, żeby sobie nie utrudniać i nie podrażać, ale jakbym miała więcej czasu i więcej pieniędzy to chętnie bym szklane drzwi klepnęła :yes: - no to rozjaśniłam :p :lol2:

Co do przyjazdu do PL to poza "smutną rzeczywistością z życia codziennego" (w tym miejscu :hug:), przecież widzę, że się cieszysz i żadne samemu podejmowanie decyzji Ci nie straszne :no:, tym bardziej, że pewnie trzon wizji już jest. A jestem przekonana, że na końcu P. będzie dumny z Ciebie i Twoich decyzji - tym bardziej, że właśnie samodzielnych :yes: I przy okazji unikniecie różnicy zdań (ewentualnej - oczywiście) :lol2:

No ale z łóżkiem to już http://emotikona.pl/emotikony/pic/niewiem.gif