Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Owieczka ano wlasnie nie planuje :lol2:

u mnie to spontan bedzie :D podoba sie biore.. nie podoba nie biore..

taa z ta inna kolejnoscia po trochu mam kieszen uratowana...np czesc agd lezy u rodzicow i czeka..a ja juz zapomnialam ile kasy na nia wydalam... :rolleyes::)

a wyjazd to zlot pod wawa :D :wiggle:

Ania, powiem Ci, że wzięłabym łóżko z wezgłowiem. Chyba, że takie, które z tyłu będzie dolegać do ściany. Nie będzie odsunięte obudową (co właściwie nie wiem czy jest możliwe :eek:). Ale z tą dziurą między oparciem a materacem nie będzie wygodnie sobie usiąść, np. z lapkiem na kolanach ;)

Jak nie będziesz mieć szafek z szufladami ( albo nie będziesz ich mocno obciążać) , to meble dadzą radę. Ja mam teraz z brw sypialnię i wstawię ja do gościnnego, bo nie chce się rozlecieć (ma 6 lat);). U mnie szuflady wypchane do granic możliwości- wyginają się spody, bo są z dykty. Edytowane przez _Chloe_

bardzo ładne te mebelki... na żywo nigdy nie widziałam, więc się nie znam...

ale to tylko komody i szafka - co się niby temu może stać? no bez przesady ;)

jak się po meblach nie skacze i nie szarpie/traska to same z siebie się nie rozlecą... takie moje zdanie...

ja mam ponad pół mieszkania i drugie siorki w meblach robionych samodzielnie na płytach z Casto i śmigają już lata całe... nie wszystko co kosztuje kupę kasy jest super extra idealne jakościowo przecież...

może i do łazienki trzebaby było wziąć coś lepszego by nie napuchło od wilgoci, ale do sypialni myślę że spokojnie dadzą radę - śliczne są :)

. łóżko dałabym z zagłówkiem - zobacz nawet na tych Twoich inspiracjach jest i pikowana ściana i zagłówek i jest cacy :)

ps. też będę mieć (tzn planuję) taką ścianę za łóżkiem :) :)

poza tym argument Asi jest całkiem sensowny, rama łóżka zawsze będzie oddzielać materac od ściany i będziesz miała tam szczelinę :no:

bardzo ładne te mebelki... na żywo nigdy nie widziałam, więc się nie znam...

ale to tylko komody i szafka - co się niby temu może stać? no bez przesady ;)

jak się po meblach nie skacze i nie szarpie/traska to same z siebie się nie rozlecą... takie moje zdanie...

ja mam ponad pół mieszkania i drugie siorki w meblach robionych samodzielnie na płytach z Casto i śmigają już lata całe... nie wszystko co kosztuje kupę kasy jest super extra idealne jakościowo przecież...

może i do łazienki trzebaby było wziąć coś lepszego by nie napuchło od wilgoci, ale do sypialni myślę że spokojnie dadzą radę - śliczne są :)

. łóżko dałabym z zagłówkiem - zobacz nawet na tych Twoich inspiracjach jest i pikowana ściana i zagłówek i jest cacy :)

ps. też będę mieć (tzn planuję) taką ścianę za łóżkiem :) :)

poza tym argument Asi jest całkiem sensowny, rama łóżka zawsze będzie oddzielać materac od ściany i będziesz miała tam szczelinę :no:

Masz ode mnie Oooo:)

no nie oszukujmy się - w większości te meble i tak są wszystkie z tego samego... tylko sprzedawane pod inną marką, za którą to się właśnie płaci...

tak samo jest z ciuchami (prawie wszystko robią chińczyki :-P ) i z samochodami... płacimy za markę, za znaczek... a spierają się i psują się tam samo jak i inne :-P

może ja myślę dlatego tak, bo nie mam worka kasy, mój mąż nie zarabia kokosów i muszę kupować jaknajtaniej, a najlepiej to robić samemu...

ale takie coś jak komoda to będzie stała w sypialni 20 lat????

no szczerze wątpię...

postoi 5-6 i zechce się zmiany wystroju i komoda do wymiany... a te kilka lat to nawet od chińczyka czy z marketu wytrzymają...

na którymś wątku pisałam nawet o swojej kuchni - kupiłam za 600zł w Obi 4 lata temu... do dziś jest w stanie idealnym - nie puszczają zawiasy, nie rozeschła się, nie napęczniała... może i dobra sztuka mi się trafiła? no ale tak jest ze wszystkim - raz kupisz dobre a raz bubel...

Si Karolina, zgadzam sie, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. Sa meble i rzeczy w domu na ktore wole odzalowac kase i zainwestowac a na innych wole zaoszczedzic np. blat w lazience musi byc porzadny by posluzyl pare ladnych lat, tak samo baterie lazienkowe. Moi rodzice maja takie tanioszki i woda sie leje z kazdej str. tylko nie tam gdzie powinna ;) Meble BRW nie sa z najwyzszej polki ale wizualnie nie wygladaja jak mebloscianka z bodzia a to juz jest ich plusem :yes:;):). Nawet zawiasy maja wolnodomykajace:wave::cool:

Meble mialy byc nowoczesne w polysku biale lub taupe przeszukalam caly internet i widze duzo podobnych modeli, cenowo znacznie drozszych,pewnie ladniejszych i ich wykonanie jest lepsze ale juz przyroda :yes:.

Do szczescia brakuje mi jeszcze biurka ikei (czarny polysk) ktore niestety wycofali - zostaly biale :bash:

Lozko z BRW nie jest w promocji wiec na razie z nim pasuje:yes: UFFF Myslicie ze 160x200 to wystarczajcy wymiar materaca?

Lozko z BRW nie jest w promocji wiec na razie z nim pasuje:yes: UFFF Myslicie ze 160x200 to wystarczajcy wymiar materaca?

Teraz mam 160 i wystarczy ale jak masz dziecko,to jak przyjdziew nocy, będzie ciasno - nasz tak się rozpycha, że po godzinie go odnosimy z powrotem:p Gorzej, jak do tej pory przejdzie nam ochota na sen - M. wczoraj nie spał od 4, bo mały zarządził "zabieź mnie", po czym machał odnóżami, skutecznie ojca wypraszając;)

Sorki ale brw to to samo co bodzio...

chcesz wydac kase..nawet tak mala oki...

ale zanim to zrobisz to prosze poczytaj na forum o brw....

nie chodzi o to zeby kupowac luksusy.. mi pieniadze z nieba tez nie spadaja...

ale na 100% wolalabym juz wybrac cos innego... chocby ikea.

...Myslicie ze 160x200 to wystarczajcy wymiar materaca?

wg mnie za mały - chyba że śpicie nieruchomo :-P

ja się kręcę, wiercę :D a jeszcze jak przyjdą dzieci to już ciasnota i albo ja albo Ł do drugiego pokoju, bo się nie mieścimy

dla mnie to minimum 180 szeroki a marzenie to 200 :)

Witam opiorek u mnie :welcome: (chyba poraz pierwszy).

Widze, ze meble BRW sa bardzo kontrowersyjne. :p OO MATKO POLKO nie wiedzialam :o Do salonu czy jadalni pewnie bym sie nie zdecydowala na nie ale na trzymanie gatek i skarpetek, badz tez odlozenie ksiazki na blacik mi wystracza w sypialni.

Za namowa Mel przejzalam ikee w zdluz i szerz ale nic dla siebie nie znalazlam, na otarcie lez dodam ze konsolka bedzie ikeowska :p