pestka56 14.06.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Tu strona projektantów http://www.carlislehomes.com.au/home-designs/barwon-mk2/inclusions/Są plany, zdjęcia wnętrz i fasady. Część oczywiście renderingi. Tu masz zebrane w kupie na googlu https://www.google.pl/search?q=Barwon+MK2&safe=off&client=firefox-a&hs=Rip&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bk2cU8-9JOHA7AbohICgBQ&ved=0CDcQsAQ&biw=1515&bih=905Jak nie wchodzi to wpisz w wyszukiwarkę grafiki „Barwon MK2”, albo lepiej „Barwon MK2 by Carlisle Homes”. Te fotki, które wstawiłam są stąd http://www.homedsgn.com/2014/04/20/barwon-mk2-by-carlisle-homes/To fajna strona, gdzie jest masę domów i wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 14.06.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Tu strona projektantów http://www.carlislehomes.com.au/home-designs/barwon-mk2/inclusions/ Są plany, zdjęcia wnętrz i fasady. Część oczywiście renderingi. Tu masz zebrane w kupie na googlu https://www.google.pl/search?q=Barwon+MK2&safe=off&client=firefox-a&hs=Rip&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bk2cU8-9JOHA7AbohICgBQ&ved=0CDcQsAQ&biw=1515&bih=905 Jak nie wchodzi to wpisz w wyszukiwarkę grafiki „Barwon MK2”, albo lepiej „Barwon MK2 by Carlisle Homes”. Te fotki, które wstawiłam są stąd http://www.homedsgn.com/2014/04/20/barwon-mk2-by-carlisle-homes/ To fajna strona, gdzie jest masę domów i wnętrz. Jesteś naszym dobrem narodowym:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Ja tu tylko sprzątam Zwyczajnie korzystam z tego, że przykopałam kawał internetu szukając pomysłów dla siebie. Przy okazji powstał zbiór także tego co wprawdzie oceniam pozytywnie, ale mnie nie pasuje. Pozostała mi tez ciekawość nowości, więc mam ileś tam stron z newsletterami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.06.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Właściwie Pestka to dla mnie jesteś całym internetem Kiedyś się zastanawiałam - jak Ty to wszystko robisz, ale teraz już przestałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 15.06.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Wkleja ku pamieci .(cena nie do przyjecia jeszcze) Przyznam, ze mam chrapke na taka kolorowa sofe do bilardowego ale tez chodza za mna takie pufki. To oczywiscie temat na daleka daleka przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.06.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Za mną tez "chodzi" modułowy zestaw z Modalto...w takich różnych kolorach Może mniej kolorowych ale różnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Ania, tę modułowa sofkę z drugiego zdjęcia to sobie upatrzyłaś z górnej półki Nazywa się Mah Jong – absolutnie kultowa, projekt słynnego Hansa Hopfera dla firmy Roche Bobois. Cena za jeden moduł waha się między 700 a 1 200 $. Istnieje też wersja Jeana Paula Gaultiera w spokojniejszych marynistycznych kolorach A może Togo Michela Ducaroy. Też kultowa, też modułowa i produkowana w całej gamie kolorów tęczy. Każdy element można kupić w innym kolorze. Firma Ligne Roset sprzedała od 1973 ponad 800 000 egzemplarzy. W PL można ją mieć na zamówienie (np. w Recamiere na Wilczej w W-wie) w cenie od około 6 500 zł. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 15.06.2014 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Pestko no wiem właśnie, że to DYZAJNERSKIE. Jakiś czas temu wysłałam zapytanie do tapicera ile by kosztowały takie pufki ale nic nie odp. Chyba go zamurowalo. Chce coś bardzo kolorowego do siedzenia w tym pokoju i żeby ewentualnie czasem mogło służyć do "przekimania" gości. Rodzina mojego P jest rozjechana po całej EU i u nas w domu będzie przystanek Alaska. Nie chcę nastawiać sof w każdym pokoju by mieli gdzie spać wiec chyba będę musiała zainwestować w łóżka dmuchane (mel nie mylić z lalkami:D).Jestem skłonna poświęcić póki co jedną sypialnię dziecięca na pokój gościnny do czasu aż się 2 dzieć pojawi (no ale wpierw musi 1).W bilardowy musi być jakiś wypasik do betonowej ściany. Te sofy togo są genialne! Ciekawe czy można też znaleźć inspirowane. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez owcaania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Togo sprzedaje krakowski sklep Arka http://www.arka-meble.pl/pl/design/wzornictwo/1397 Z okazji 40 lat tej sofy mieli nawet jakąś promocję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Z wykonaniem przez tapicera byłoby prościej z Mah Jongiem. Cała sztuka w oparciu. Był moment, że rozważałam tę sofę do siebie przed kominek. Jest do zrobienia Kombinowałam jak i wymyśliłam. Poza tym mam w zbiorach podobne meble, tylko bezfirmowe i nie tak pięknie, odważnie „ubrane” w tkaniny i kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Chwila, muszę przekopać zasoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.06.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Chwila, muszę przekopać zasoby Jakieś 50 tysięcy zdjęć sof zapewne:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.06.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 ahhhhh kolorowe sofy... nikt w tym momencie nie pomyślał o mnie, co? przecież to moje klimaty!! pestuś jak wkleisz to i ja skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) A kopnijcie się Panny do Piu na wątek Było niedawno o kolorowych sofach i to made in PL, fajnych tapetach i tkaninach. Piu ma niezłą kolekcję fotek i przydatnych linków, które nie znikają jak ostatnio w wielu wątkach Te co ja tu wkleję mogą co najwyżej podrażnić, no... poinspirować, bo nie polskie, a nawet jeśli są u nas do kupienia, to ceny mają zabójcze Poza Mah Jongiem i Togo wybrałam takie, które można zlecić tapicerowi. Niektóre wkleję kilka razy ze względu na kolory Edytowane 16 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.06.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 wątek piu znam tylko tam wzdycham wiecznie - same cudeńka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Dobrze widać jak jest zrobione oparcie do poduch. Kanapy poniżej różnią się od tych wyżej tym, że stelaż podtrzymujący poduchy oparcia jest na stałe wmontowany w środek i trwale łączy siedzisko z oparciem. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Prosta skrzynia pokryta gąbką tapicerską i materiałem - podstawa do kanapy modułowej. Tu materace leżą na paletach. Też fajnie - palety można kupić nowe, pięknie oszlifować, pomalować lub zabejcować i polakierować. Też może być bardzo elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Wracam do Mah Jonga. Uważam te sofy za dość łatwe do wykonania. Co potrzebne: materace w babcinym stylu z obszytymi brzegami i pikowaniem; tapicerowane stelaże podtrzymujące poduchy oparcia. Narożny fotel ma je bardziej rozbudowane materace na oparcia są trochę miększe od siedzisk, co widać na przedostatnim zdjęciu. Wszystko daje się składać w dowolnych kombinacjach. Przyjrzyjcie się dokładnie na zdjęciach. Szczególnie tam gdzie widać boki i tył sofy. Jakby było potrzeba mogę rozrysować co i jak. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.06.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Wracam do Mah Jonga. Uważam te sofy za dość łatwe do wykonania. Co potrzebne: materace w babcinym stylu z obszytymi brzegami i pikowaniem; tapicerowane stelaże podtrzymujące poduchy oparcia. Narożny fotel ma je bardziej rozbudowane materace na oparcia są trochę miększe od siedzisk, co widać na przedostatnim zdjęciu. Wszystko daje się składać w dowolnych kombinacjach. Przyjrzyjcie się dokładnie na zdjęciach. Szczególnie tam gdzie widać boki i tył sofy. Jakby było potrzeba mogę rozrysować co i jak. [ATTACH=CONFIG]265738[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265740[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265739[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265737[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265741[/ATTACH] Pestka MacGyver:D Ja bym nie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Sama byś nie zrobiła. Ja też nie , ale stolarz i tapicer na pewno. Nie potrzeba do tego jakiejś szczególnej linii technologicznej. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts