Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tu strona projektantów http://www.carlislehomes.com.au/home-designs/barwon-mk2/inclusions/

Są plany, zdjęcia wnętrz i fasady. Część oczywiście renderingi.

Tu masz zebrane w kupie na googlu https://www.google.pl/search?q=Barwon+MK2&safe=off&client=firefox-a&hs=Rip&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bk2cU8-9JOHA7AbohICgBQ&ved=0CDcQsAQ&biw=1515&bih=905

Jak nie wchodzi to wpisz w wyszukiwarkę grafiki „Barwon MK2”, albo lepiej „Barwon MK2 by Carlisle Homes”.

Te fotki, które wstawiłam są stąd http://www.homedsgn.com/2014/04/20/barwon-mk2-by-carlisle-homes/

To fajna strona, gdzie jest masę domów i wnętrz.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tu strona projektantów http://www.carlislehomes.com.au/home-designs/barwon-mk2/inclusions/

Są plany, zdjęcia wnętrz i fasady. Część oczywiście renderingi.

Tu masz zebrane w kupie na googlu https://www.google.pl/search?q=Barwon+MK2&safe=off&client=firefox-a&hs=Rip&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bk2cU8-9JOHA7AbohICgBQ&ved=0CDcQsAQ&biw=1515&bih=905

Jak nie wchodzi to wpisz w wyszukiwarkę grafiki „Barwon MK2”, albo lepiej „Barwon MK2 by Carlisle Homes”.

Te fotki, które wstawiłam są stąd http://www.homedsgn.com/2014/04/20/barwon-mk2-by-carlisle-homes/

To fajna strona, gdzie jest masę domów i wnętrz.

Jesteś naszym dobrem narodowym:yes:

Ja tu tylko sprzątam ;) Zwyczajnie korzystam z tego, że przykopałam kawał internetu szukając pomysłów dla siebie. Przy okazji powstał zbiór także tego co wprawdzie oceniam pozytywnie, ale mnie nie pasuje. Pozostała mi tez ciekawość nowości, więc mam ileś tam stron z newsletterami.

Ania, tę modułowa sofkę z drugiego zdjęcia to sobie upatrzyłaś z górnej półki :lol2:

Nazywa się Mah Jong – absolutnie kultowa, projekt słynnego Hansa Hopfera dla firmy Roche Bobois. Cena za jeden moduł waha się między 700 a 1 200 $.

2012_2_MJmissoni_paris_lg_amb_hd-2-9.jpgRoche_Bobois-sofa_Mah_Jong-2.jpg2011_2_Mah_Jong_Missoni_Brochure_3_det.jpg

Istnieje też wersja Jeana Paula Gaultiera w spokojniejszych marynistycznych kolorach

ganna-studio-sofa.jpg

A może Togo :) Michela Ducaroy. Też kultowa, też modułowa i produkowana w całej gamie kolorów tęczy. Każdy element można kupić w innym kolorze. Firma Ligne Roset sprzedała od 1973 ponad 800 000 egzemplarzy. W PL można ją mieć na zamówienie (np. w Recamiere na Wilczej w W-wie) w cenie od około 6 500 zł.togo_sectional_sofa.jpg

Edytowane przez pestka56

Pestko no wiem właśnie, że to DYZAJNERSKIE. Jakiś czas temu wysłałam zapytanie do tapicera ile by kosztowały takie pufki ale nic nie odp. Chyba go zamurowalo.

Chce coś bardzo kolorowego do siedzenia w tym pokoju i żeby ewentualnie czasem mogło służyć do "przekimania" gości. Rodzina mojego P jest rozjechana po całej EU i u nas w domu będzie przystanek Alaska. Nie chcę nastawiać sof w każdym pokoju by mieli gdzie spać wiec chyba będę musiała zainwestować w łóżka dmuchane (mel nie mylić z lalkami:D).

Jestem skłonna poświęcić póki co jedną sypialnię dziecięca na pokój gościnny do czasu aż się 2 dzieć pojawi (no ale wpierw musi 1).

W bilardowy musi być jakiś wypasik do betonowej ściany.

Te sofy togo są genialne! Ciekawe czy można też znaleźć inspirowane.

Edytowane przez owcaania

Z wykonaniem przez tapicera byłoby prościej z Mah Jongiem. Cała sztuka w oparciu. Był moment, że rozważałam tę sofę do siebie przed kominek. Jest do zrobienia :yes: Kombinowałam jak i wymyśliłam. Poza tym mam w zbiorach podobne meble, tylko bezfirmowe i nie tak pięknie, odważnie „ubrane” w tkaniny i kolory.

A kopnijcie się Panny do Piu na wątek :D Było niedawno o kolorowych sofach i to made in PL, fajnych tapetach i tkaninach.

Piu ma niezłą kolekcję fotek i przydatnych linków, które nie znikają jak ostatnio w wielu wątkach :yes:

Te co ja tu wkleję mogą co najwyżej podrażnić, no... poinspirować, bo nie polskie, a nawet jeśli są u nas do kupienia, to ceny mają zabójcze :(

Poza Mah Jongiem i Togo wybrałam takie, które można zlecić tapicerowi.

Niektóre wkleję kilka razy ze względu na kolory

freistil.jpgfreistil_184_018_large.jpg

modern-assorted-color-sectional-sofa-with-squre-tufted-yellow-ottoman-coffee-table-feat-white-ma.jpgmodular-sofa-living-room-sets-Fama.jpgmodular-sofas-Fama.jpg

Edytowane przez pestka56

Dobrze widać jak jest zrobione oparcie do poduch.alice-sofa.jpgArianne 6718 baja Fama sofas.jpg

Kanapy poniżej różnią się od tych wyżej tym, że stelaż podtrzymujący poduchy oparcia jest na stałe wmontowany w środek i trwale łączy siedzisko z oparciem. 65359379486042128959710.jpgK8450-1_1__23605.1377410423.1280.1280.jpgLiving-room-decoration-with-modern-sofa-with-decorative-pillows.jpg

Edytowane przez pestka56

Prosta skrzynia pokryta gąbką tapicerską i materiałem - podstawa do kanapy modułowej.

Screen shot 2013-01-27 at 4.49.23 PM.jpgScreen shot 2013-01-27 at 4.49.04 PM.jpgScreen shot 2013-01-27 at 4.21.57 PM.jpgMalhoun-3_96.jpg

Tu materace leżą na paletach. Też fajnie - palety można kupić nowe, pięknie oszlifować, pomalować lub zabejcować i polakierować. Też może być bardzo elegancko

60324541929418811922588.jpg

Wracam do Mah Jonga. Uważam te sofy za dość łatwe do wykonania.

Co potrzebne:

1. materace w babcinym stylu z obszytymi brzegami i pikowaniem;
  2. tapicerowane stelaże podtrzymujące poduchy oparcia. Narożny fotel ma je bardziej rozbudowane
  3. materace na oparcia są trochę miększe od siedzisk, co widać na przedostatnim zdjęciu.

Wszystko daje się składać w dowolnych kombinacjach.

Przyjrzyjcie się dokładnie na zdjęciach. Szczególnie tam gdzie widać boki i tył sofy. Jakby było potrzeba mogę rozrysować co i jak.

Roche_Bobois-_la_visuel_grand_986.jpgRoche_Bobois-sofa_Mah_Jong-6.jpgRoche_Bobois-sofa_CORRESPONDANCEw.jpgHouzz-2012_06_20-08.jpgview_20100812113818-0.jpg

Edytowane przez pestka56

Wracam do Mah Jonga. Uważam te sofy za dość łatwe do wykonania.

Co potrzebne:

1. materace w babcinym stylu z obszytymi brzegami i pikowaniem;
  2. tapicerowane stelaże podtrzymujące poduchy oparcia. Narożny fotel ma je bardziej rozbudowane
  3. materace na oparcia są trochę miększe od siedzisk, co widać na przedostatnim zdjęciu.

Wszystko daje się składać w dowolnych kombinacjach.

Przyjrzyjcie się dokładnie na zdjęciach. Szczególnie tam gdzie widać boki i tył sofy. Jakby było potrzeba mogę rozrysować co i jak.

[ATTACH=CONFIG]265738[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265740[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265739[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265737[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265741[/ATTACH]

Pestka MacGyver:D Ja bym nie zrobiła