Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne te sofki;) a okno w salonie odjechane;)

Dziewczyny powiedzcie, że w rok da się wybudować i wprowadzić, bo mnie wszyscy równają z poziomem i mówią, że się nie wyrobimy:(;/

Hehe, ja jeszcze walczę z tym mitem - mam czas do połowy września - teraz mamy stan powiedzmy developerski. Gdybym nie kładła na podłodze desek, wyrobiłabym się w 11 miesięcy - w deskami wolę nie popędzać i obstawiam, że te 12 przekroczymy - obstawiam miesiąc obsuwy, bo nie chcę działać na łapu capu przy końcówce;)

My zaczeliśmy w kwietniu.. ale nie mamy ludzi co dziennie na budowie. Wiedzą, że w tym roku sie nie wprowadzamy i jakoś im się nie śpieszy;/ do października chcemy zamknąć dom, ale tynki i podłogi dopiero po ziemi będą robione. Wprowadzić chcemy się w maju 2015

Opiorku - kontrola najwyższą formą zaufania;) trzeba jeździć na budowę i rozliczać ekipę z efektów pracy. Niestety zajmuje to dużo czasu - taką mam pracę, że mogę ją sobie przerzucić na godziny wieczorne i nocne, więc pilnuję budowy - jeśli masz taką możliwość, polecam ten system. Kolejna ważna rzecz, to harmonogram. I jeszcze jedno - praw fizyki nie przeskoczymy - musi schnąć, musi się wietrzyć, nie może zamarznąć - natura wyłożyła już niejeden misterny plan;)

Powodzenia

A gdzie jest dziennik budowy?;)

Nie spodziewalam sie takiego zainteresowania sofami-ciesze sie ze moglam pomoc :) Faktycznie na necie nie pokazuje ani cen ani roznych kolorow tych modulow ale skoro juz "porozmawialas" z wlascicielem to wszystko gra :)( z ciekawosci poprosze cene na priv )

Jesli cena nie jest duzo wyzsza to wolalabym kupic gotowca bo przynajmniej wiesz jaki produkt dostaniesz .

...

Tynki chcemy po ziemi, żeby przemarzło wszystko i osiadło jak ma osiąść.

Więc zimą tylko elektryka i hydraulika.

Pośpiech w budowie ma też drugie dno... Budynek osiada i pracuje do kilku lat ;)

opiorek - a co jak nie zdążycie? Jakiego macie nad sobą bata? Bo ja to mimo wszystko czarno widzę, pomimo wrodzonego optymizmu :rolleyes:

Przywróciłam sobie system i już widzę;)

Mnie się podoba ta druga:yes: Ta pierwsza jest ok ale do Twojej pięknej łazienki widzi mi się jakieś coś bardziej klasycznego w materiałach (nie bierz mnie pod uwagę, bo mam jakiś odwrót od glamour czy czasowy, czy na zawsze, to się jeszcze okaże)

Aniu, popatrz na te fotkę. Drzwi i framugi pomalowano na nieco jaśniejszy kolor niż ściany. Ty też możesz tak dobrać odcienie i przemalować. :yes:

Oczywiście nie mówię, że to ma być taki agresywny kolor. Da sie to zrobić w każdym kolorze.La Casa Luis Barragán-32.jpg