Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapisuje na zas :-))

Ivy jesli za bezprzylgowe trzeba doplacac to na bank mam przylgowe bo pamietam ze doplacalam jedynie do pelnego wypelnienia i do malowanej oscieznicy. "Normalna" jest oklejana i ponoc rozni sie nieco kolorem od skrzydla (tak mi doradzili na forum ) U mnie wiekszosc drzwi otwiera sie do wewnatrz pokoju wiec nie zalezalo mi aby licowaly sie ze sciana . Nie moge powiedziec nic o uzytkowaniu bo my nie mieszkamy a zamontowalismy te jedna sztuke aby zamknac strych :-)) Przed decyzja pytalam kilka osob na forum ktore je posiadaly i byly zadowolone . Wiem ze niektorym nie podobaja sie te poziome złobienia ale mi akurat one odpowiadaja :-)

Edytowane przez kakusek

Nie próbuj nawet :mad:

Aniu no i co marudzisz??

pieknie wygladaja :yes:

Chloe... watek tak jak ja z moim zrobilam? :lol2:

Hehe, kiedyś być może to nastąpi - na razie miałabym kłopot, bo bez wątku nic bym nie ogarnęła - wszystko tam jest.

Ania - maleńkie to zdjęcie ale drzwi wyglądają bardzo ładnie.

Odpowiem ogolnie drzwi to VEDRO D1 frimy DRE. "To na drzwiach" to szyba decor mat biala. Drzwi nie mają podcieć,nawet nie ma takiej opcji.

Ivy drzwi sa zawieszone na 3 zawiasach ale nie mam pojecia jakie sa . Podejrzwam, ze przylgowe bo to sa drzwi sredniej klasy. Ja tylko wybralam model a reszte ogarniali moi rodzice.

Chyba teraz wiekszośc nawet prostych modeli może być bezprzylgowa, kwestia droższej ościeznicy ;)

Zapisuje na zas :-))

Ivy jesli za bezprzylgowe trzeba doplacac to na bank mam przylgowe bo pamietam ze doplacalam jedynie do pelnego wypelnienia i do malowanej oscieznicy. "Normalna" jest oklejana i ponoc rozni sie nieco kolorem od skrzydla (tak mi doradzili na forum ) U mnie wiekszosc drzwi otwiera sie do wewnatrz pokoju wiec nie zalezalo mi aby licowaly sie ze sciana . Nie moge powiedziec nic o uzytkowaniu bo my nie mieszkamy a zamontowalismy te jedna sztuke aby zamknac strych :-)) Przed decyzja pytalam kilka osob na forum ktore je posiadaly i byly zadowolone . Wiem ze niektorym nie podobaja sie te poziome złobienia ale mi akurat one odpowiadaja :-)

Dziękuję :-) Właśnie zastanawiam sie nad nimi lub płytowymi z polskone bo to właściwie to samo tylko bez tych poziomych pasków :-) Cena za skrzydło bardzo podobnie wiec teraz tylko decyzja. Na dół chciała bym bezprzylgowe a na góre chyba zwykle. Mam jedne mur chiński gdzie mam ościeżnice 34 cm i ceny np porty bezprzylgowych zabijają jak się chce tanie i ekonomiczne drzwi :-)

Chyba teraz wiekszośc nawet prostych modeli może być bezprzylgowa, kwestia droższej ościeznicy ;)

Dziękuję :-) Właśnie zastanawiam sie nad nimi lub płytowymi z polskone bo to właściwie to samo tylko bez tych poziomych pasków :-) Cena za skrzydło bardzo podobnie wiec teraz tylko decyzja. Na dół chciała bym bezprzylgowe a na góre chyba zwykle. Mam jedne mur chiński gdzie mam ościeżnice 34 cm i ceny np porty bezprzylgowych zabijają jak się chce tanie i ekonomiczne drzwi :-)

Wczoraj dowiedziałam się, że jeśli chcę drzwi bezprzylgowe, to muszę doliczyć 300 zł/szt. :no:nie da rady;)

...coraz czesciej podejmuje decyzje bez rozlozenia tematu na czynniki pierwsze i chyba mi z tym lepiej. :p;)

...

na pewno to lepiej dla zdrowia :D

a u mnie ostatnio decyduje Ł i tata... pojechali kupić fugi do łazienek na podłogi... zapomnieli zabrać ze sobą płytki i kupowali "na oko"

jak zobaczyłam to prawie padłam... niebieska fuga!!!!! do jasnej szarej płytki, nosz w mordę!

wyjaśnili że jeszcze mokra, że taka nie będzie... że będzie super niewidoczna.... oby!! bo będą ją wydłubywać zębami obaj!!

no i tak... ostatnio decyzje podejmowane są za moimi plecami... trochę mnie to cieszy, bo nie mam już siły wymyślać i dumać... ale z drugiej - ciekawe jak to wyjdzie :o może nietuzinkowo :lol2: :p oby :D

Wczoraj dowiedziałam się, że jeśli chcę drzwi bezprzylgowe, to muszę doliczyć 300 zł/szt. :no:nie da rady;)

fajne to to ale cena

przykładowo dla moich wycen sama ościeznica , przy mojej super fantastycznej ościeżnicy 34 cm różnice sa takie :

Porta - 884 przylgowa/1346 bezprzylgowa + 8 % Vat + cena skrzydła i innych usług

Polskone 407 przylgowa/719 bezprzylgowa +8 % vat + cena skrzydła i innych usług

:-( wiec właśnie jest ta różnica o której piszesz lub wiecej

dla mnie decyzja by była prosta - polskone przylgowe :D taniość - widzę taniość! :)

ja mam najgrubsze tylko jedne drzwi - 27cm ościeżnicy, wszystkie inne standardowe 15cm jakoś :-P

właśnie te ościeżnice mi spędzają sen z powiek bo np. z Porty ościeżnica 1450 bezprzylgowa a skrzydło 499 zł :sick::sick: Dlatego muszę wybrac jak najtańsze z akceptowalnych zeby za te cholery nie wyszło za dużo :-(

fajne to to ale cena

przykładowo dla moich wycen sama ościeznica , przy mojej super fantastycznej ościeżnicy 34 cm różnice sa takie :

Porta - 884 przylgowa/1346 bezprzylgowa + 8 % Vat + cena skrzydła i innych usług

Polskone 407 przylgowa/719 bezprzylgowa +8 % vat + cena skrzydła i innych usług

:-( wiec właśnie jest ta różnica o której piszesz lub wiecej

Ivy - a zapytaj stolarza o ceny- przy tak szerokich ościeżnicach (znam ten ból - mam 3 szt) cena gotowców może być nawet wyższa niż u stolarza. Pozostałe drzwi z ościeżnicami są oczywiście sporo tańsze.

Aaa.. Polskone też mają ładne wzory- oglądałam niedawno.

Ivy - a zapytaj stolarza o ceny- przy tak szerokich ościeżnicach (znam ten ból - mam 3 szt) cena gotowców może być nawet wyższa niż u stolarza. Pozostałe drzwi z ościeżnicami są oczywiście sporo tańsze.

Aaa.. Polskone też mają ładne wzory- oglądałam niedawno.

czekam jeszcze na pomiar z Asilo bo mają połowę tańsze ościeżnice. Porta trochę poszalała z cenami :sick: