Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Helloł Owca, tak , właśnie dostałam pare zdjęć z mojej łazienki, są u mnie w dzienniku. A ja cały czas czekam na zdjęcia Twojej.

Wyciągnęłam "Starego" na objazd po sklepach w "łikend", bo cały czas jeżdżę sama. Byliśmy w Pagazzi (pagazzi.com) i nawet usłyszałam "wiesz może faktycznie by coś tu wybrał" . Szkoda tylko, że nie nagrałam tego zdania żeby mieć dowód na czas kupowania ;)

Kiedy się wybierasz do Polski? My jedziemy pod koniec lipca na 3 tyg i mam nadzieję chociaż chwilę pomieszkać ;)

Wyslalam Ci juz fotki, ale tam nie ma sie czym zachwycac i chwalic zbytnio, bo zdjecia nie oddaja tego co jest na zywo, Nie ma jeszcze lustra i nie powiesilam szafki. Lampe chce dopiero zamowic.

My lecimy 31 lipca do PL :wiggle: az na 2 tyg !!

Widzialam Twoja lazienke, i bardzo mi sie podoba!. Uklad to identyko jak u mnie i pewnie wymiary te same?! Doskonale wiesz jak jest ciezko urzadzic taka tycia lazienke :sick: i wcale nie przesadzam mowiac TYCIA!!!!

OOO jakie cudne domki ja tez chce ja tez chce

Po 11 lipca postaram sie pojechac do tego centrum i jak jeszcze beda to wezme ich wiecej w razie WU. ;) Wczesniej nie mam jak bo ja duzo duzo pracuje dziewuszki.

Dzisiaj odbieramy meble do sypialni :wiggle:, poleza sobie do przyszlej wiosny w paczkach ale i tak sie ciesze, bo za ta cene nic lepszego nie kupie.

Czasem sobie jeszcze ubolewam nad panelami w domu ;) ze nie deska, ze nie szlachetnie ale co tam, budowa to kompromisy, a jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, no nie?!

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No pewnie-nie ma co ubolewać;)) Miliony ludzi mają panele, a ile ma jeszcze płytki pcv albo lastrico?;)

jednym z tych ludziów jestem ja ...i jestem zadowolona :-) Przy desce chyba bym umarła na zawał przy gościach i dziecięcych zabawkach :-) wiem wiem że to jego cecha , ze sie starzeje, ze szlachetnieje ale moje serce by tego nie wytrzymało chyba :rolleyes:

O wypraszam sobie. Co to panele to jakieś U. F. O.? Ja mam panele :mad: i nie ubolewam :cool: Wtedy drewna nawet nie brałam pod uwagę. Teraz być może bym rozważyła, ale czy też bym się na to zdecydowała? http://emotikona.pl/emotikony/pic/niewiem.gif

Drewno szlachetne, ale i bardzo wymagające :( i tego wolałam uniknąć :p

;) :lol2:

ja też dołączam do panelowych :D

w mieszkaniu miałam, tu u rodziców też mam w sypialniach.... w domu też będę mieć raczej...

najpierw miały być na stówkę panele, potem Ł mówi by deskę tanią jakąś, teraz mówi że panele i by szukać i już kłaść :o - ale nie ma korytarza jeszcze w płytkach!! a to pierwsze przecież, tak??

panele są spoko, zawsze można kiedyś wymienić sobie na deskę i tyle...

ja często słyszę że jak to w salonie i korytarzu płytki? że zimno w nogi będzie... no fakt w lato szału nie ma :D i podłoga jest chłodna, ale małe dzieciaki mam i jeżdżą na rowerkach, hulajnogach, niedługo wrotkach zapewne - i jeżdżą po domu! na płytkach to mogą sobie szaleć do woli :) :)

owieczka - zgadzam się co do ściany i drzwi... na skos i pomniejszyć sypialnię ile się da najwięcej, byle tylko wyrko weszło i wąskie przejście - tak się tylko śpi i kotłasi :-P lepiej większa część dzienna...

czyli jednak kupujecie?

hej, dzięki za zdjęcia łazienki, fajnie się prezentuje i racja ciężko zmieścić co by się chciało. A co z górną łazienką? masz już coś więcej?

Ja mojej jeszcze na żywo nie widziałam, zobaczę pod koniec miesiąca.

A gdzie macie zamiar kupić mieszkanie? UK czy PL? Temat robot odkładanych w czasie znam bardzo dokładnie. W zależności od humorów Małża robimy coś w PL a jak się pojawi jakiś nowy "development" to zbieramy na depozyt ;)

Karolina, SI! z takim zamiarem i na starosc;) Mamy jeszcze 2 dni na rozwazania i podjecie ostatecznej decyzji. Bo jesli nie teraz to moze kiedys kiedys kiedys ....

to jest bardzo dobre myślenie... my też mamy mieszkanie na oku - tylko musi lokatorka zemrzeć :lol2: - 2 pokoje, samo centrum miasta, a za połowę wartości możemy brać - tylko głupi by nie skorzystał :lol2: będzie dla nas na starość albo dla dzieciaka na start małżeński :D a do tego czasu wynajem i kasa leci :rotfl:

ciekawa że ma takie postrzępione te brzegi pasków - białe gładkie a kolor ze strukturą??

Dokladnie tak biale gladkie a mieta ma lekka strukture.

Zaczytuje sie ostatnio w blogu i watku magdyzzz i powiem szczerze, ze zarazila mnie troche ta miloscia do NEW YORK STYLE we wnetrzach(nie mylic z fototapeta nowego yorku w kuchni za lacobelem).

...Moze milosc to za duze slowo w moim przyadku (chyba ze taka wakacyjna:rotfl::rotfl:)Nadal uwielbiam, nowoczesne, troche chlodne i minimaltyczne wnetrza ale mam potrzebe przemycania takich detali z innej bajki i cos czuje ze wyjdzie mi na koncu miszmasz(zwany pieknie EKLEKTYZMEM). Wazne by sie gospodarzom podobal.!:lol:

Karolina, co do mieszkania to dobrze myslicie.Tutaj bym sie nie zdcydowala bo wiazaloby sie z kredytem a u mnie nie ma takiej opcji. Mieszkanie jest tycie jak widac na zdjeciu ... (mnniejsze niz moj garaz w domu) ! No ale sie nie chce jeszcze ekscytowac bo poki co dumam. Wszystko sie przesuwa w czasie( wykonczeniowka, zjazd, wesele i nawet potomek;)) To nie jest taka latwa i mila decyzja, jakakolwiek bedzie:P

Edytowane przez owcaania

Haha, Ivy - piąteczka ;) :p

Układ mieszkania jest ok. Choć faktycznie drzwi po skosie wniosły by więcej przestrzeni :yes: Jestem za! :D

piąteczka :hug:

Oki czyli 1 glos za drzwiami po ukosie a reszta OKI:yes:

No to witajcie w klubie panelowym :p

po skosie będzie wydawało sie ze jest przestronniej nie bedzie takich korytarzyków ;)

Dyskutujemy goraco do piatku trzeba podjac decyzje :o duzo sie z tym ryzyka wiaze ;) a najgorszy jest fakt ze wykonczenie domu odsunie sie do czerwca przyszlego roku :bash::bash: Sa tez plusy bede mogla zobaczyc pewne rozwiazania u dziewczyn(Chloe, Mel, Karolajna, Aniqa,Ivy i wszystkich innych ktorych tu nie wymienie bo mi liter nie starczy ;) i SKOPIOWAC (joke:)):p a co;):rolleyes:

Moze od czasu do czasu kupie cos na pocieszenie (pocieszac juz bym sie chciala w przyszlym miesiacu:P:P konsolka ;))

o jak miło ze jestem w tym gronie :-) nie wiem tylko czy będzie co kopiować :-)

A pocieszacze są zawsze dobre ;)

najpierw miały być na stówkę panele, potem Ł mówi by deskę tanią jakąś, teraz mówi że panele i by szukać i już kłaść :o - ale nie ma korytarza jeszcze w płytkach!! a to pierwsze przecież, tak??

panele są spoko, zawsze można kiedyś wymienić sobie na deskę i tyle...

ja często słyszę że jak to w salonie i korytarzu płytki? że zimno w nogi będzie... no fakt w lato szału nie ma :D i podłoga jest chłodna, ale małe dzieciaki mam i jeżdżą na rowerkach, hulajnogach, niedługo wrotkach zapewne - i jeżdżą po domu! na płytkach to mogą sobie szaleć do woli :) :)

kolejnośc to chyba zależy jak masz rozwiązaną kwestię dylatacji z płytkami ewentualnie żeby równo ładnie wyszło ;) a ty masz podłogówkę tam gdzie panele ?? Bo jesli nie to lepiej poczekać do płytek a potem najwyżej wybrać podkład grubszy zeby zrobić jedną wysokość :-) Można wtedy dyskretniejsze listwy łączące wybrać :-)

Ja o dobrodziejstwie płytek przekonałam sie jak goście z dziećmi przeszli przez dom . Dzieci niby grzeczne ale samochodziki itp juz by zmasakrowały drewno, panale by pewnie tez ucierpiały trochę :-) płytki sa idealne :-)

[ATTACH=CONFIG]268342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]268343[/ATTACH]

Z góry przepraszam tych którzy patrzą i widzą SE JAKĄŚ tapetę. Mnie absolutnie zachwyca. ;)

tapeta będzie ślicznie wyglądać :-) Myśle ze na żywo wygląda dużo lepiej :-)

...

kolejnośc to chyba zależy jak masz rozwiązaną kwestię dylatacji z płytkami ewentualnie żeby równo ładnie wyszło ;) a ty masz podłogówkę tam gdzie panele ?? Bo jesli nie to lepiej poczekać do płytek a potem najwyżej wybrać podkład grubszy zeby zrobić jedną wysokość :-) Można wtedy dyskretniejsze listwy łączące wybrać :-)

...

cięcia podłogi mam w drzwiach porobione... podłogówka tylko pod płytkami, w pokojach z panelami są grzejniki...

oooooooooooooo o tym zapomniałam, że niewiadomo jak wyjdzie wysokość podłogi płytkowej przecież, czyli ona pierwsza! to panele muszą czekać :)

cięcia podłogi mam w drzwiach porobione... podłogówka tylko pod płytkami, w pokojach z panelami są grzejniki...

oooooooooooooo o tym zapomniałam, że niewiadomo jak wyjdzie wysokość podłogi płytkowej przecież, czyli ona pierwsza! to panele muszą czekać :)

to chyba jednak lepiej poczekać bo podkłady pod panele sa chyba od 1,6 mm do 5,5 mmm wiec jak nie masz podłogówki to można fajnie zrobić jeden poziom zeby nie było uskoku bo nie wpłynie grubośc podkładu na jej funkcjonowanie :yes: