Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ania - ciemny:)

Asia - nie żałuj - nie czepiaj się swojej ładnej, dopieszczonej chatki:no: Tak to już jest, że po czasie zawsze coś by się zmieniło - jeszcze nie mam listew przypodłogowych, a już żałuję, że będę je miała, bo można je ukryć (Lullaby chyba tak ma i Zygi też - obłęd w oczach mych;) )

HELP! jaki grzejnik do szarej lazienki bialy , chromowany czy grafitowy?

do tej dolnej??

tylko ciemny :)

...

jeszcze nie mam listew przypodłogowych, a już żałuję, że będę je miała, bo można je ukryć (Lullaby chyba tak ma i Zygi też - obłęd w oczach mych;) )

jeszcze możesz to zrobić - tylko demolka mała, bo trzeba skuć tynk i wstawić te listwy

ja się tylko zastanawiam nad tym przy drzwiach? bo podcięcie jest super, ale jak nagle pojawia się futryna drzwi to już chyba tak szału nie ma?

no i jak to sprzątać? na leżąco kłaść się by wymyć...

ładne i to bardzo, ale wg mnie niepraktyczne - chyba że są na to jakieś patenty do sprzątania o jakich nie wiem...

Fajne to to ! tylko czy w ta szparke nie wchodzi kurz? jak to pozniej sprzatac by scian nie poobijac czy zamoczyc? Czasem jak cos jest ladne nie znaczy, ze praktyczne. Mnie widok listew w oczy nie gryzie w UK to wstawiaja listwy po 20cm i sie ciesza:yes:

Dobra bedzie czarna drabinka chyba LEROS lub Ratea (PURMO).Chyba zamowie grzejniki w nastepnym tyg. Moj personal agent (tata) pojedzie po wyceny bo znow mnie naszla ochota na "nie"zwykle grzejniki. Trzeba sprawdzic czy moj portfel to wytrzyma.

Edytowane przez owcaania

Fajne to to ! tylko czy w ta szparke nie wchodzi kurz? jak to pozniej sprzatac by scian nie poobijac czy zamoczyc? ...

a no właśnie mnie to samo zastanawia

Myślę, że można zrobić ciut wyżej - wtedy płaski mop wejdzie:)

mop wejdzie, a odkurzacz?? przecież wypada najpierw odkurzyć przed umyciem podłogi

...

Widać na drugim, jak są drzwi rozwiązane.

...

to nie drzwi a wnęka drzwiowa - a to różnica...

chodzi o rozwiązanie gdy jest normalna futryna/ościeżnica drzwiowa i drzwi są zamknięte...

wszystko też jest podcięte? że drzwi z ościeżnicą "wiszą w powietrzu" ???

Hmmm... No to gdzie listwy? :confused:

...

to właśnie chodzi o to, że nie ma typowych listew przyściennych

tylko jest "ściana wyżej" że jest zawieszona jakby nad podłogą i w tą szczelinę są wklejone np listwy od boniowania albo kątowniki - można różnie, byle zabezpieczyć krawędź przed wykruszaniem się...

na pewno nie nadaje się do paneli, bo panel musi być przyciśnięty listwą na końcu

Ufff, udało mi się usiąśc do kompa i nadrobić Was.

Widzę, że na tapecie podłogi i...tapeta :D Ostatnio też w miętowym się kocham tylko ja taka jakaś niezdecydowana i tyle mi się różnych rzeczy nie do kupy podoba, że boję się, że mi odbije i powsadzam w moje wnętrza jakleci bez ładu i składu. Tylko dzięki forum sama się trzymam za mordę i daję na wstrzymanie. A tapeta śliczna! Myślę, że zdjęcie nie oddaje jej prawdziwego uroku. Gra koloru z fakturą dopełnia całości.

A co do podłogi, no właśnie w tym tygodniu to był ostatni dzwonek, żeby podłogę na piętro i do gabinetu zamówić. Mnie się tak bardzo podobała podłoga Kahrsa - orzech amerykański, ale niestety nie stać mnie było na 100m2 podłogi za grubo ponad 3 stówy za metr...A gdzie kleje, obróbka :(

I tak jak część tu z Was uparcie uważam, że co narutalny material, to naturalny. Teraz mam panele i nie mogę na nie patrzeć. No i to tupanie...Nie zniosłabym tego u siebie w domu na piętrze. Ile ja się podłog naoglądałam.. Chciałam w ciepło ciemnym brązowym orzechu, dębie...A przedwczoraj wyszlam z zamowieniem na zupełnie nie taką jaka mi się marzyła. Będzie dąb bielony :( O taki. POwiedzcie, da się z takim czymś mieszkać?

Dąb bielony.jpg

Tłumaczę sobie,że będzie ładnie się prentować w całości...No cóż, mam trochę czasu by się do tej wizji przyzwyczaić :(

A teraz wymarzone, wytęsknione, wyczekane..betony! Wczoraj Panowie zakończyli pracę nad nimi. Jestem zachwycona! Boszzze, jak ja się cieszę, że swego czasu wygooglowalam sobie kuchnię Oli.U a potem trafiłam na jej piękne betony. Teraz mam swoje :wiggle: :wiggle: :wiggle:

20140702_181046.jpg 2014-07-01 17.56.12.jpg 2014-07-02 21.14.01.jpg

Pozdrawiam z cieplutkiego Wybrzeża :bye:

Robert po to zrobił takie podcięcie, żeby się dobrze podłogę z żywicy zmywało nie brudząc ściany, czy listwy.

Tu na zdjęciach jest wyjątkowo nisko, ale można zrobić trochę większą tę szczelinę i wtedy plaski mop wejdzie bez problemu.