Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to nie drzwi a wnęka drzwiowa - a to różnica...

chodzi o rozwiązanie gdy jest normalna futryna/ościeżnica drzwiowa i drzwi są zamknięte...

wszystko też jest podcięte? że drzwi z ościeżnicą "wiszą w powietrzu" ???

to właśnie chodzi o to, że nie ma typowych listew przyściennych

tylko jest "ściana wyżej" że jest zawieszona jakby nad podłogą i w tą szczelinę są wklejone np listwy od boniowania albo kątowniki - można różnie, byle zabezpieczyć krawędź przed wykruszaniem się...

na pewno nie nadaje się do paneli, bo panel musi być przyciśnięty listwą na końcu

obstawiam, że w grę wchodzą tu ościeżnice dyskretne :) raczej tradycyjne nie będą do takiego rozwiązania pasowały.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to tynk??

znaczy rodzaj tynku czy czegoś innego, nieważne...

chodzi mi o to że on to nakłada na ścianę, gładzi, wyciska otworki i jest... bo to nie są gotowe płyty????

Karolina to jest taki tynk, mozna kupic go w cast. lub na allegro. Najpierw kladziesz podklad, tynk a potem jakis utrwalacz.... (oczywiscie zalezy od producenta)

W mokrym tynku robisz dziury, linie i otwory.

:bye:

Kokietujesz czy mówisz poważnie?

Poważnie :) Tak sobie wbilam w łeb, że na górze ma być ciemna podloga, że teraz mnie ten dąb bielony zupełnie zbił z tropu. Od 3 dni się przyzwyczajam i wciąż nie wiem, czy dobrze zrobiłam dając się namówić mężowi na ten zakup. A wiadomo, że dla męża to wsio rybka jaka podloga bylebym już mu nie truła o tym, że podłoga do kupienia...

Ponawiam pytanie, jak się Wam widzi? Owcy głos chyba na tak....?

to tynk??

znaczy rodzaj tynku czy czegoś innego, nieważne...

chodzi mi o to że on to nakłada na ścianę, gładzi, wyciska otworki i jest... bo to nie są gotowe płyty????

Karolina to jest taki tynk, mozna kupic go w cast. lub na allegro. Najpierw kladziesz podklad, tynk a potem jakis utrwalacz.... (oczywiscie zalezy od producenta)

W mokrym tynku robisz dziury, linie i otwory.

Tak, to dokladnie taki tynk strukturalny, ale myli się owcaania, że to taki jak z marketu. Pan, ktory przyjechal je robić szczyci się tym, że ma własną mieszankę, taką przez siebie przygotowaną. Naprawdę różni się od tych masówek. Obłędnie wygląda!

Owcaania, pan Rafał jest w stanie dojechać z Warszawy do tynków wszędzie. Tyle, że zależy od ilości metrow kwadratowych. Jakieś minimum ma wyznaczone. U mnie wyszło 31m2, więc nie było problemów.

Dziewczyny zamawialyscie grzejniki przez neta?! Dacie jakies namiary na sklepy?

Noszz tak mi podniosl dzis 1 sklep cisnienie, ze dobrze ze jestem tutaj! Tak to jest jak sie kogos wysyla cos zalatwic.....:bash:

Ja też muszę zamówić do łazienki grzejnik i chętnie skorzystam z dobrego źródła.

Pozdrówka.

Juz pisalam do tego pana minimum to 20m kw. Czyli u mnie odpada bo jest okolo 12:bash:

Ja chyba bede musiala postawic na masowke z allegro.

Junona juz lece oddac glosik.

A teraz lece spac bo ten dzien dal mi popalic. Pare decyzji mi sie wyklarowalo i trawie obecnosc "zwyklych grzejnikow":sick::sick::sick::sick: A tak bardzo chcialam niezwykle:cry::cry::cry:

New my zamawiamy grzejniki w lokalnym sklepie jedynie drabinki do lazienek i piec na necie(mysleli, ze uda im sie przyciac na nas 3tys bo nie sprawdzimy ceny na ceneo?!-DOBRE SOBIE)

Zwykły tynk też się nada. Nie smutaj się - w Twojej łazience nawet stara pralka zyskałaby nowy blask -masz piękną bazę, a znając Twój gust, bubla tam nie powiesisz - zwykle grzejniki też mogą być ładne:hug:

co do grzejników to nie wiem gdzie zamawiać. U nas wszystko zamawiał nam znajomy, który robił nam całe co/wod/kan/gaz. W pokojach też będziemy mieć zwykłe grzejniki, jak są nowe to są ładne i nie rażą w oczy. Jedynie do łazienek mamy drabinki grafitowe i do salonu (bo nie wszędzie podłogówka) mamy płaski pionowy w kolorze grafitowym. Nie widziałam go na żywo jeszcze. jak będziemy w Polsce to mamy zakładać to go "obfocę". tak wygląda na zdjęciu katalogowym:

d08850f8dac77d732d845de626255edf[1].jpg

Ja bym dała ten ciemny.

Jasno szary, wyglada troche jak plastikowy.

To wina farby bo chyba nie za szczególna jest.

Brak głębi temu kolorowi.

Będziesz miała mocny akcent no i lampe pierdyknij w tym samym kolorze lub z elementem w kolorze grzejnika.

Czasem, trudno jest dokonac genialnego odkrycia w tym temacie.