marimag 09.07.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 No to gratulejszyn ! Nie masz Ty innych pytań, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.07.2014 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Zmiękczacz wody można założyć w każdej chwili - ważne, żeby mieć miejsce:) Miałam zakładać już teraz ale w sumie po co? Założymy, jak się wprowadzimy. Masz jakiś na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 A teraz hydrauliki czesc nastepna robicie u siebie zmiekczacze wody? :confused: Robimy a właściwie mam zamontowany i jestem jego wielką fanką Nie wiem jaką masz wodę ale u mnie raczej była masakryczna i bardzo się cieszę ze go mamy. Przy całej hydraulice to wydatek niezbyt duży ale jestem bardzo zaaa . Mówiąc uczciwie jest moim wielkim sprzymierzeńcem w sprzątaniu, naprawdę umycie baterii czy wszystkiego innego to tylko delikatne przetarcie jakimś cleanem czy czymś takim. Nie zostajś żadne ślady na deszczownicy wiec jak bym nie sprzątała to by nie było nic widać fajne co Sasiad już narzeka a mieszkają od 3 miesiecy ze nie mogą doczścić zlewu czarnego, ze w łazience na jakimś tam chromie już są ślady i sie nie da zmyć tak latwo itd itp ...zatem dużo tez pewnie zalezy od plaszczyzn jakie beda do sprzatania/na które kapie woda ale ...jestem bardzo za :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.07.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 ... Pocieszylam sie 3 grzejnikami reszta to zwyklaki:rolleyes: No niech beda juz! A teraz hydrauliki czesc nastepna robicie u siebie zmiekczacze wody? :confused: no to super - w bilardowym jest cacuszko???? ja robię ten zmiękczacz... Ł przytaknął po moich wielkich marudzeniach że założymy jak już się zamieszka przekonało mnie to że baterie są łatwiejsze do domycia, nie ma takiego kamienia i dokładnie jak mówi Chloe - można założyć kiedy się chce, tylko trzeba mieć miejsce by go postawić/powiesić... bo to kurna spora kobyła widziałam u Ivi na żywo i nie sądziłam że to aż takie wielkie - ale zmieści się idealnie pod zbiornikiem na wodę u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Dobra skoro tak chwalicie to muszę teraz zadzwonić do swojego hydraulika i pomyśleć gdzie go zmieścić. Czytałam, że twarda woda jest bardziej zmineralizowana i lepsza do picia, ta zmiękczona jest pozbawiona wielu dobrych pierwiastków. .. ale przemawia za nią fakt o łatwości sprzątania i dłuższej żywotności sprzętów. Podobno zmiękczacz jest uruchamiany przez serwisanta? Ivy ty musisz czegoś(jakiś soli) tam dosypywać? Co do jakości wody to nie wiem czy jest coś w niej dobrego Zazwyczaj w kuchni i tak sie ma jakies dodatkowe filtry itp. Sprzątanie jest bardzo łatwe, bardzo w tej materii polecam Co do montażu to trzeba sobie jakieś miejsce zostawić na to , takie z dostepem bo raz na 1-2 miesiące w zależności od zużycia wody trzeba dosypać soli tabletkowanej - to jest koszt za worek 25g ok 30 zł . zawsze można go dołożyć ale potem szkoda kasy jak juz sie zamieszka jak trzeba kupowac kanapy i inne takie My sami go uruchamialiśmy, bo hydraulikę sami robiliśmy Może ci go hydraulik podpiąć do instalacji ale on ma taki zawór ze możesz wodę dalej puścić albo przez niego albo "obok" wiec mimo ze będzie w instalacji wpięty już nie musi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 10.07.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ivy dzięki za info. Wodę do picia i tak kupuję butelkowana wiec to dla mnie żaden problem. Rozmawiałam z hydraulikiem (a właściwe mój tata ) i doradził by się wstrzymać dopóki nie zamieszkamy (realny termin za 2 LATA) ale dziś ma wpaść na budowę i zobaczyć gdzie będzie miejsce. Zmiękczacz na pewno będzie tylko trochę później. A za 2-3 tyg skończy się już etap: hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 I Rozmawiałam z hydraulikiem (a właściwe mój tata ) i doradził by się wstrzymać dopóki nie zamieszkamy (realny termin za 2 LATA) ale dziś ma wpaść na budowę i zobaczyć gdzie będzie miejsce. Zmiękczacz na pewno będzie tylko trochę później. w takiej sytuacji dobrze żeby przygotował miejsce pod a potem tylko podłączenie jak już będziecie miszkać, bo teraz faktycznie szkoda żeby stał i leciała mu gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.07.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ivy, a jaki to koszt? (może być na priv ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ivy, a jaki to koszt? (może być na priv ) taki http://www.sklep.grosskielce.pl/product_info.php?products_id=3185 kupiony trochę taniej ale to już kwestia poszukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.07.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.07.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Czyli mieszkanko klepnięte? Będziemy urządzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 18.07.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Czyli mieszkanko klepnięte? Będziemy urządzać! no raczej na bank - skoro dom schodzi na 2 plan :) a mebelki salonowe miodzio... ten stolik to już kultowy model najpiękniejszy bo najprostszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.07.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Podoba mi się stoliczek - często na niego "wpadam" i myślę, gdzie by mi pasował Jaki etap mieszkaniowy macie teraz? Ściany stoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NewLife 18.07.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Codziennie podglądam wątek, ale tak jak wspomniała Owcaa, spokojnie tu to i mnie niezręcznie zagadać. U mnie niestety jeden z najgorętszych okresów. Powinnyśmy już się przeprowadzać, ale terminy bardzo się opóźniły, to teraz nowa ekipa wiedząc to gna trochę szybciej i co jakiś czas dostaję telefon z zapytaniem, jaka farba, czy do samej góry czy z paskiem a na ktorych ścianach jaka...a czy punkty świetlne aby na pewno z projektem, bo krzywo i tak latam i wszystkiego osobiście pilnuję i stresuje się na okrągło. Jednak ostatnio pierwszy raz poczulam, że "budowa" zaczyna przypominać dom i właśnie zaczęłam się zatanawiać, kiedy o naszym domu zacznę myśleć "dom" a nie "budowa" Na jakim etapie Dziewczyny przeszłyście ze stanu w stan? Mam cichutkie pytanie. Jak kładziecie u siebie farby kolorowe na ściane? Zostawiacie od sufitu jakiś pasek czy pod samiusieńki sufit macie? Ja zdecydowałam pod sam sufit, bo takie paski 2-3cm mi się nie podobają, ale może powinnam była chociaż taki 0,5cm zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 18.07.2014 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 New Life fajnie, że się ujawniłaś. Czasem mam wrażenie, że tylko kilka osób tu zagląda:welcome: Farby: kolor na scianie dałabym pod sam sufit. Myślę, że tak jest najlepiej, nie skraca się optycznie pomieszczenia. Budowa czy dom: chyba ten etap przychodzi dość niezauważalnie, zwłaszcza kiedy gonią nas terminy i harmonogramy prac i aż tu nagle wszystkie budowlane etapy mamy za sobą a przed nami wybory wnetrzarskie;) Ostatnio do nas do domu przyszedł znajomy rodziców i 1 co powiedział: o matko!! Toż to jest już dom do mieszkania, ja myślałem, że tu w środku nic nie zrobione. No więc chyba to trochę zmienia już mój tok myślenia o naszej BUDOWIE;)-DOMU. Chloe ściany stoją ale tylko naszego mieszkania i sąsiadów nad reszta ma przestrzeń powietrzną jeszcze;) Stolik kawowy jest z MD. Bardzo się zastanawiam czy nie zamówić od nich mebli do salonu i jadalni bo mają rewelacyjne opinie. Cena trochę mnie zwala z nóg. ..ale kupiłam kolejną skarbonke podpisałam meble i może coś z tego wyjdzie za rok:rotfl: Asia co do urządzania to jest tylko 1 kryterium: TANIOSC:lol: A ja już trochę żyję wyjazdem do PL:wave: Nie wiem czy to dobrze gdyż musiałam uzupełnić deficyt ubraniowo-bizuteryjny (ten z myślą o weselu). P zobaczył moje nowe swiecidelka i zapytał czy będę się przebierać za egipska księżniczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.07.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 ... P zobaczył moje nowe swiecidelka i zapytał czy będę się przebierać za egipska księżniczkę My zawsze mówiliśmy o budowie/domu nazwą ulicy, na której się mieści (sorry, że nie zacytuję ) i w ten sposób nie było dylematu kiedy to jeszcze budowa, a kiedy już dom... No co Ty Ania - przecież stale tu zaglądamy. Pewnie jakbyś nas ugościła jakimiś fotkami, dylematami, pytaniami... to byśmy rozpłaszczyły tyłki na Twojej salonowej, względnie bilardowej kanapie i pewnie do rana nie wyszły. A tak...? Co będziemy siedzieć o suchym pysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.07.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Owco-Kleopatro, zachciej wrzucić jakąś pożywkę, to się od nas nie opędzisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 18.07.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 New Life fajnie, że się ujawniłaś. Czasem mam wrażenie, że tylko kilka osób tu zagląda Jesteśmy i zaglądamy ale co pisać gdy nie ma się akurat niczego do dodania Lepiej przemilczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.07.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Oki to już wiem że wątek żyje! UFFFF Lecę na zakupy (spożywcze) coby mieć z głowy jutro a jak wrócę to postawię drineczki! No. Zrozumiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 18.07.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 ... My zawsze mówiliśmy o budowie/domu nazwą ulicy, na której się mieści (sorry, że nie zacytuję ) ... ale to przecież idealnie pasuje do: ... drineczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts