Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Farba jest w zasadzie granatowa co troszkę mnie rozczarowalo (miala być grafit) :( ale w sumie nie przeszkadza to w niczym. Farbę kupiłam na allegro od odiga15032005, magnesowa i tablicowa, malowałam po 4 warstwy każdej.

To jest właśnie mój ideał - chciałabym taką wchodzącą w granat właśnie!:D

Podłoga to masto bianco Paradyż (lappato).

Anetka kolor to chyba 5008 z palety ral. Sprawdzę jeszcze czy mam opakowanie.

A tu jeszcze kilka ujęć:

[ATTACH=CONFIG]273612[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]273613[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]273614[/ATTACH]

Myślę jeszcze by przemalowac moja wnękę(tunel) sufitowa w holu u góry na kolor wnęki drewna. Strasznie mocno świecą tam ledy myślę że ten szaro-fioletowy trochę przygasi tą sterylna jasność. Na maksa się też boję koloru bo w salonie niestety musiałam przemalowywac gdyz kolor okazał sie niewypałem.

Myślę jeszcze by przemalowac moja wnękę(tunel) sufitowa w holu u góry na kolor wnęki drewna. Strasznie mocno świecą tam ledy myślę że ten szaro-fioletowy trochę przygasi tą sterylna jasność. Na maksa się też boję koloru bo w salonie niestety musiałam przemalowywac gdyz kolor okazał sie niewypałem.

Wnęka ledowa dałaby zupełnie inne wrażenie niż dał kolor na podwieszeniach. Także wielkiego strachu bym nie podzialała :)

Ale ja bym nie przemalowywała na ciemno, bo masz wszędzie delikatną bazę :) I ta ciemna wnęka, jak sie światło nie będzie paliło, będzie się bardzo wyraźnie odcinać. Z drugiej strony to tlko w holu.

Ty tu rządzisz :)

Mam pytanie o listwy przypodlogowe MDF. W komforcie powiedzieli mi, ze one przychodza pomalowane tylko bialym podkladem trzeba je pomalowac samemu docelowo. Tylko czym? Mowili o jakiejs farbie wodnej :confused::confused: Ale nie mam pojecia co bedzie najlepsze..

to chyba oni maja takie w ofercie, najczęściej kupujesz gotowe w dowolnym kolorze pomalowane :-) Najczęściej białe oczywiście ale za dopłata dowolny kolor z palety ...

A tu porownanie 2 tapet 20140811_154815.jpg.

Mel mnie ta biel nie razi. Ale kazdy kto nas odwiedza patrzy sie krzywo na siebie i zawsze slysze to samo :rolleyes: ze za bialo ! A tlumaczenia ze przyjda meble dodatki itd,,, nie pomagaja bo i tak - ZA BIALO!!;):confused:

Mi sie podoba ale troche brakuje mi "takiego szalenstwa" w tej bieli.

U mnie tez tak gadaja...wiesz co im odp?

u siebie niech robia sryliony kolorow, u mnie bedzie tak jak my chcemy... lubimy biel i tak tez bedzie...

jak sie wsciekne to i wszystkie szafki kupie biale :p kolorem bedzie podloga :lol2: a w kuchni dodatkowo agd :lol2:

pomysl z tapeta na scianie nie jest zly :)

sama o takim czyms myslalam, tylko, ze tapeta u mnie nie przejdzie... wiec poloze farbe na 1 scianie :D

A lewa sciane przy schodach przemalowalabym na kolor jasny szary (dryfujace kry) [ATTACH=CONFIG]275693[/ATTACH]

:

Ania ja miałam próbkę i kolor Dryfujące kry z Duluxa wpada w niebieski kolor .Nie wiem czy taki chcesz.

.a co to ten chevron?

Ania powiem Ci tyle !

Olej wszystkich , bo to Twój dom i TY tam będziesz mieszkać . Zawsze znajdzie się ktoś co coś skrytykuje. Ja tez się przejmowałam na początku a teraz mam to w duu ..yy znaczy się gdzieś...:rotfl:

Każdy urządza doma jak mu sioę podoba i pasuje I koniec .

Mój tato jak wejdzie do nas to mówi

- ee żyrandol jeszcze nie powieszony , płytka Wam pękła , itp.

a ja to wiem i jak będę miała ochotę to sobie zrobię albo i nie .

Takie gadanie mnie bardzo wkurza. Bo jak ktoś przychodzi do Ciebie tylko po to żeby coś skrytykować to sory ale "do widzenia."

I koniec.

Jak zrozumie to więcej nie powie nic głupiego.

Edytowane przez aniqa1982