Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

takie czary tu nic nie dadzą... u nas jest ten kłopot że dużo (za dużo) ma do powiedzenia rodzic... :mad:

nawet nie wiesz jak bardzo...

czekam na odpowiedź pw

chyba po prostu powiem, że "pierd* cały ten dom i niech oni go urządzą, jak tam chcą bardzo robić po swojemu... bo ja już mam dość" najgorsze jest to że co ja biedna mogę :( nawet złotówka nie jest tu moja :( nie płacę to nie mogę wymagać :cry:

wszytko ładnie pięknie się wydaje proste... a takie nie jest... już wiele się wykłóciliśmy o ten dom z nimi...

tak Asia właśnie oni płacą :( /to skomplikowane, bo "trzymają" Ł pieniądze... i płacą i z nich i ze swoich/ więc mają coś do powiedzenia...

za ciężka to sytuacja tu jest :(

nigdy nie myślałam, że to powiem ale:

żałuję że się budujemy już :( mogliśmy to zrobić za 20lat jak się sami "dorobimy"

Współczuję Ci - mnie teść wystarczająco wkurza bez wtrącania się:mad: Nie był nawet na budowie, mimo że jest inżynierem i wieloletnim kierownikiem ALE nie chcę. Chcę wszystko załatwić sama.

A Twój wkład to bardzo, bardzo dużo - nie umniejszając nikomu, gdyby teściowie chcieli, żebyście byli zadowoleni z domu, musieliby wydać kilkanaście (dziesiąt?) tysięcy na projektanta wnętrz - tu nie wystarczy postawić kanapy przy ścianie i żyrandola na środku. Proces twórczy to setki godzin. Analizujesz sytuacje, szukasz okazji. Powinni to docenić. No i gdyby nie Ty, nie mieliby takich fajnych wnuczek:D

Uszy do góry. Jeśli kaloryfery staną się rzeczywistością, to kup takie, żeby zawsze o nich pamiętali - fikuśne i nowoczesne:D

Edytowane przez _Chloe_

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wszytko ładnie pięknie się wydaje proste... a takie nie jest... już wiele się wykłóciliśmy o ten dom z nimi...

tak Asia właśnie oni płacą :( /to skomplikowane, bo "trzymają" Ł pieniądze... i płacą i z nich i ze swoich/ więc mają coś do powiedzenia...

za ciężka to sytuacja tu jest :(

nigdy nie myślałam, że to powiem ale:

żałuję że się budujemy już :( mogliśmy to zrobić za 20lat jak się sami "dorobimy"

Bardzo współczuję , bo to strasznie boli i wkurza. Nam też teście pomagali , ale nie było wtrącania się.

Nie przejmuj się Kochana , najważniejsze , że dom dla Was i to WY będziecie tam mieszkać.

...

tzn teraz zdecydowalabym sie na podlogowke wszedzie poza sypialnia ( bo podobno mniej zdrowo)

ale podlogowka jest zdecydowanie przyjemniejsza w odbiorze...tak sie poki co wydaje :)

no właśnie z tego co ja się naczytałam to PODŁOGÓWKA JEST ZDROWSZA (??)

...Sam Łukasz za jakiś czas dojdzie do wniosku, że to pajda z grzejnikami wszędzie i wtedy będziecie przerabiać....

no raczej nie skuje już gotowej podłogi w domu pod podłogówkę :( więc jak grzejniki to na zawsze :cry:

...mimo że jest inżynierem i wieloletnim kierownikiem ... Jeśli kaloryfery staną się rzeczywistością, to kup takie, żeby zawsze o nich pamiętali - fikuśne i nowoczesne:D

ehhhh mój teść właśnie fachura budowlana i chyba dlatego takie przejścia są :(

hehehe właśnie ja tak powiedziałam że jak chce kaloryfery to od razu mówię że 5tysi za jeden!! niech już zbiera... to brutalnie sprowadzona naziemię zostałam, że te zwykłe i koniec :(

... Ja podlogowki nie robilam w sypialniach ze wzgledu na unoszacy sie kurz...

no właśnie przy niej nie kurzy się...

...Nam też teście pomagali , ale nie było wtrącania się...

takich teściów NOŚ NA RĘKACH!!! SKARBY!!!

Karolina, poczytałam co napisałaś po moim poście o kobiecie = AGD. Myślę, że Twój powinien postawić się rodzicom. Zdecydowanie. Wszystko ładnie z tą kasą, ale nie tak powinno być.

Ja mam już swoje lata i sama wielu złych (i dobrych) rzeczy doświadczyłam. Miałam 2 teściowe. Jedną do rany przyłóż, a drugą wredną do granic, na czym najbardziej ucierpiała moja córka.

Ostanio obserwowałam u mojej córki podobną sytuację jak u Ciebie. Teście dali nieco kasy w gotówce jako pomoc w uzyskaniu kredytu na zakup działki i domku. Na dodatek jakoś nie zauważyli mojego wkładu nieco większego choć nie gotówkowego. Może nawet sytuacja była ciut gorszaj niż u Ciebie, bo jej facet zaczął w pewnej chwili brać stronę wtrącającej się na potęgę matki. Nie wiele brakowało, a związek by się rozpadł. Na szczęście jego przyjaciel wykazał się rozumem i nakładł mu w głowę. Ja podpowiadałam po cichutku, żeby nie zadrażniać bardziej. Pomogło i jest dobrze.

Zasadą w związku i to żelazną jest, że partnerzy muszą stać za sobą murem. Wszyscy inni, nawet najbliższa rodzina, stoją obok i nie powinni ani wtrącać się w życie dwojga ludzi, ani tym bardziej decydować o czymkolwiek. Rady mile widziane, ale ingerowanie w decyzje to gwóźdź do trumny dla pary, która próbuje być razem. Prędzej czy później to się odbije niekorzystnie. Związek szczęśliwy i satysfakcjonujący, to związek dwojga ludzi w jednakowym stopniu szczęśliwych i dobrze dogadujących się ze sobą. Nie może być tak, że jedna strona ciągle ustępuje, bo tego nie da się na dłuższą metę wytrzymać.

Porozmawiajcie i zróbcie wspólne ustalenia, a potem razem wyłóżcie twoim teściom, jak wyobrażacie sobie Wasz dom. Przecież to ma być Wasz dom. To nie teście będą w nim mieszkać. Pomoc może być toksyczna.

Drugi sposób to rozpoczęcie remontu natychmiast po zamieszkaniu:(

Edit: Dzięki Asia :)

Edytowane przez pestka56

no właśnie z tego co ja się naczytałam to PODŁOGÓWKA JEST ZDROWSZA (??)

no raczej nie skuje już gotowej podłogi w domu pod podłogówkę :( więc jak grzejniki to na zawsze :cry:

ehhhh mój teść właśnie fachura budowlana i chyba dlatego takie przejścia są :(

hehehe właśnie ja tak powiedziałam że jak chce kaloryfery to od razu mówię że 5tysi za jeden!! niech już zbiera... to brutalnie sprowadzona naziemię zostałam, że te zwykłe i koniec :(

no właśnie przy niej nie kurzy się...

takich teściów NOŚ NA RĘKACH!!! SKARBY!!!

Sposoby schowania kaloryferów:

http://www.homedit.com/five-hot-looks-for-your-homes-radiators/

Pomimo tego, że zdjęcia nie oddają kolorów to i tak bardzo mi się spodobał :) Ja też właśnie do tej pory myślałam o piaskowcu na ścianę TV, ale potem zobaczyłam ten kwarc u Ciebie... Ta ściana będzie od góry podświetlona? Tak właśnie myślałam, że to ściana TV. Czy wiesz już jaką szafkę tam chcesz? Jaki styl? Nad TV będzie jeszcze jakaś półka? Jeśli znajdziesz chwilkę, to proszę zrób kilka zdjęć podświetlonej ściany.

Jaki kolorek chodzi Ci po głowie na elewację?

Pozdrawiam!

Dziewczynki, nie nazywajcie tego pięknego kwarcu łupkiem. Łupek to coś zupełnie innego, chociaż także przepiękny.

Beata Weronika ma z czarnego łupku blat kuchenny.

A tu proszę możecie popodziwiać podobne „cegiełki” z łupku i płytki na kominku

StonArt-Lupek_Silver-grey_panele-29_1.jpg StonArt-Lupek_Copper_panele-28_1.jpg StonArt-Lupek_Black_panele-134_1.jpg 31_czarny_LUPEK-02.jpg

Łupek daje się dzielić na kawałki jak na nierównej grubości plastry i ma dzięki temu naturalnie nierówną powierzchnię. Kwarcu nie da się tak podzielić. Nierówną powierzchnię ma dzięki kuciu i odpowiedniej obróbce.Kwarc jest zawsze połyskliwy. Większość łupków jest matowa jeśli nie zostanie wypolerowana. Ale są i takie, które błyszczą dzięki dużej zawartości miki.

Edytowane przez pestka56