Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem tak - gdybym zrobiła taką tapetę u siebie-byłby KIT. Już piszę, dlaczego - u mnie będzie jednak więcej kolorów - multikolor u dziecka, tęcza w wiatrołapie;), tu szary, tam beż, a to jednak kolory mimo wszystko;). Oglądałam na żywo takie tapety niby krowia skóra i ponoć jest to hit projektantów do sypialni ale dla mnie to już za dużo cukru w cukrze;)

Twoje wnętrza są bardzo spójne- dominuje biel, dorzucisz jeszcze kapkę taupe i greige i będzie świetnie - taka wężowa tapeta będzie jak wisienka na torcie - brałabym beżową, będzie spójniej z resztą kolorów. A lustra bywają też w miedzianych i złotawych ramach - dobierzesz, jak już kupisz tapetę:)

Zrób zdjęcie ściany, zdjęcie tapety , nałożę Ci i zobaczymy. Lustro tez na ścianie z tapetą?

myslimy o tym samym. Dopiero co wczoraj narysowalam swoj wiatrolap. Tez mam mnostwo watpliwosci czy dawac tapete na scianie z lustrem czy nie. Myslalam tez o lamperii ale to juz przeginka, bo wiatrolap musi pasowac w jakis sposob do wnetrza i nie moge dac klasycznego do loftowego...

czekam na fotki. Jak to zobaczysz latwiej bedzie Ci podjac decyzje

Edytowane przez andariel

Kurde niezbyt ładne?!!!:eek: FENOMENALNE chyba chciałaś napisać- lepiej tego nie można zobrazować :yes::D Jesteś niezastąpiona!!

Na ścianę lewa (wchodząc do domu) idzie zabudowana szafa z siedziskiem o ta [ATTACH=CONFIG]277299[/ATTACH] a na prawo tylko lustro, bo inaczej nie dałoby się tam wejść. Na twojej wizce nie wygląda to kiczowato i te lustro srebrne daje rade :yes::D z lustrem to mozna jeszcze podyskutowac.

Wyglada intrygująco, no kurcze kto ma w domu na ścianie skore węza :rotfl:- być może OWCA:rotfl:

Mam pytanie.. kafle na podlodze, na Twoich zdjeciach podpadaja mi w bezowe mazie..a u Andariel w szare...

jakie one sa tak na prawde?

jezeli sa takie jak u Ciebie to ja bym nie wprowadzala tej srebrnej swiecacej tapety..sorki, ale tak jak dla mnie, to bedzie za pstrokato...¨swiecaca tapeta, lustro..opatrzy sie:rolleyes:

Podoba mi sie TRES :cool: jako delikatny podklad pod wielkie z zajebiaszcza rama lustro :D

Jesli chodzi o podloge to ciezko to sprecyzowac w zaleznosci jak pomieszczenie jest doswietlone i jaki jest dzien. Raz jest kremowa, raz jest bezowa raz jest szara a innym razem wpada w biel.

Mel a co to jest TRES?Bo na googlach to dziwne rzeczy mi wyskakuja :p

Chodzi mi jeszcze jedna rzecz po glowie, kiedys spotkalam sie z projektantka wnetrz na konsultacje:yes: i ona mi zasugerowala by nie robic w domu rzeczy nie wiadomo skad i po co, bez konsekwencji, nie nawiazujacych do niczego itd (No chyba ze kto sie bawi w przemyslany eklektyzm). Jesli sie maluje sciane na jakis kolor to warto go powtorzyc zwlaszcza przy otwartcyh pow., jesli sie daje kamien to warto go gdzies powtorzyc itd. Wchodzac do wnetrza ma sie wtedy pewnosc, ze kazdy szczegol jest przemyslany i nic sie nie znalazlo sie tam przypadkowo. Co mysliscie?

Ja się pod tym podpisuję (choć są wyjątki - nie wszystko trzeba powtarzać - czasem trudno gdzieś wcisnąć kamień kominkowy;)). Z 10 lat temu byłam w USA i pamiętam, że wtedy bardzo mnie dziwiło, że ludzie mają te same wykładziny w całym domu ( a mają te swoje wysokie i wąskie szeregowce)

3 piętra w tym samym kolorze. Wysoce prawdopodobne było też to, że łazienka na piętrze jest podobna do tej na dole - u nas nie do pomyślenia i w zasadzie często trudne do zrealizowania Może to wynika z tego, że w Polsce jest dużo rodzin wielopokoleniowych, mieszkających w jednym mieszkaniu? Każdy chce mieć coś swojego, innego?

Jestem zwolenniczką powtarzania koloru i wybrania koloru bazowego. Z tego co widzę, Twój dom Aniu jest bardzo spójny - nie musisz mieć obaw - już dawno wprowadziłaś porady projektantki w życie.

Owieczka, sama podalas nazwe TRES nad zdjeciem tapety :lol2:

na poprzedniej stronie, tak ku przypomnieniu Tobie ;)

a ja walcze z wiatrakami..czekam na tel do rzecznika konsumentow! bo mam dosc tego zwlekania ze sprzedawca!!!!!!!!

chlodziarki jak nie bylo, tak nie ma! i zero info w tym temacie:(

Nie zmienialam koloru podlogi. Barwy i ksztalty wzajemnie na siebie oddzialuja (stad zludzenia optyczne m in)

Inaczej bedzie wygladal bez z biela a inaczej z szaroscia - z biela bedzie ciemniejszy i wyrazniejszy poprzez wiekszy kotrast a z szaroscia bardziej sie zleje ale tez bedzie cieplejszy.

AA TRES-Mel tobyl moj hiszpanski!!! :rotfl::rotfl::lol2: UNO DUE TRES :rotfl:

.

:rotfl::rotfl:

Koniecznie dzialaja z ta lodowa bo obsuwe maja juz za duza a 2 sprawa ze maja w nosie twoje telefony:mad::mad:

.

juz wiem co zrobic..ciekawe co powiedza :p

bo jak nie to wykonam to co powinnam najpierw i poczekam ;)