lw 16.02.2015 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Vesi, dziękuję Od Ciebie pochwała za malowanie, to jest nie byle co Dorzuciłam jeszcze jedno zdjęcie biurka. Nie będę ukrywać, strasznie się cieszę z tego, co wychodzi. Ciągle chodzę do tego pokoiku i oczu nie mogę nacieszyć. E, chyba wkleję to, co juz jest. uwaga, było http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=304730&d=1424084176 Widać, jak wielka szafa (a przecież wcale nie taka duża) przytłacza cały pokój. Za łóżkiem zupełnie niewykorzystany kawałek przestrzeni. Graciarnia. Po kilku zmianach miejsc (szafa była w przeciwległym rogu, łóżko stało wzdłuż ściany, gdzie tu widać szafę) obrazki porobiły się bez sensu. i jest http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=304731&d=1424084296 Na tych dwóch ścianach będzie tapeta, dojdą listwy przysufitowe, na regaliku brakuje półek, chciałabym zmienić kinkiet. No i zagłówek do obicia Edytowane 16 Lutego 2015 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.02.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 O matko, przepięknie to wyszło! Nie dziwię się, że nie możesz się napatrzeć! A jak tam z farbą na krześle? Utwardziła się na dobre, czy nadal jest łatwa do zdarcia? Super pomysł z szafkami kuchennymi przy łóżku! Bardzo lubię te fronty - uważam, że są najładniejsze i najlepsze jakościowo z frontów ikeowych. Mam takie w kuchni . Jedne drzwiczki (z wysokiej szafki) wprawdzie mi się ciut wypaczyły, ale to w końcu żywe drewno, więc lepsze to niż obłażąca folia czy puchnący od wody paździerz. Zresztą przyjechał pan ikeowiec i bez problemu wymienił front na nowy. Jedyny ich mankament (dla mnie) to lekko prześwitujące słoje, nadające delikatnie sinawo-różowawy odcień. U Ciebie też to widać, ale w sumie co za problem machnąć parę razy wałkiem - masz wprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.02.2015 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o farby, to na razie nic się więcej nie zdziera i mam nadzieję, że tak zostanie. Blat biurka leksvik jest bardzo marnie pomalowany, co zresztą było widać już na ekspozycji w ikea - strasznie się ściera, ale i tak mam zamiar go przemalować na grafitowy w pewnym momencie. Laxarby wygrały właśnie dlatego, że są drewniane. Osobiście wybaczam, jeśli w czymś z drewna zrobi się drzazga, wgniecenie, ale - dokładnie tak jak Ty - dostaję chorych dreszczy, gdy widzę odpryśniętą okleinę, napuchnięte mdf czy naddarty laminat. I oczywiście, fronty (przynajmniej w planach) mają być malowane Też nie przepadam za prześwitującymi słojami, a ten sinawy odcień jest bardzo ok w przypadku shaby, prowansji czy rustic, ale to nie moje (obecnie) klimaty Po przeciwległej (prawej) stronie zabudowy wiszą szafki o szerokości 20 cm (tu przesłania je zasłonka na oknie) i doskonale sprawdzają się jako miejsce na przybory papiernicze. Za nimi zawisną 2 półeczki besta o głębokości 20 cm. Gdy już w końcu dokupię brakującą prowadnicę, pochwalę się komódką, której fragmencik widać po prawej stronie. To jakieś szaleństwo, ale już mam pomysł, jak wykorzystać serię METOD w pokoju syna! :lol2: Aha!a na koniec chcę górą, między tymi dwoma pionowymi elementami, dać listwę, która je połączy, zwieńczy i stworzy całość. Edytowane 17 Lutego 2015 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.02.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Szalej, Lui, szalej, bo takie szaleństwo to piękna rzecz! A spójrz, co tutaj wyczarowali z tych ikeowych frontów (tyle że czarnych). I jest w dodatku ławeczka! http://3.bp.blogspot.com/-Ctp8l0ncBf0/Tyk3lbR6ATI/AAAAAAAAAbM/PiDQTjtECkI/s1600/Anno2+Tibro.jpg Też planowałam u siebie w kuchni takie półeczki na drzwiach szafki-spiżarki. W sumie jeszcze nic straconego, nadal mogę takie zrobić, bo od razu zrobiłam płytsze półki, właśnie żeby takie nadrzwiczkowe półeczki się zmieściły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.02.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A, i jeszcze z dziwnych pomysłów na ikeowe różności, to chyba pisałam, że szafę pax z frontami birkeland podwyższyłam sobie nadstawką z frontami kuchennymi lidingo (starymi)? Pasują idealnie. To właśnie jest fajne w ikei, że można się na niej hakersko wyżyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.02.2015 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Super. Ostatnio myślę w trybie Ikea hackers, a pokój córki to właściwie 100% DIY i właśnie Ikea hack. Nie należę do wielkich fanów tego sklepu, ale jak na razie jest on dla mnie najlepszym źródłem klocków do budowania Aha! I mam już w zanadrzu pomysł na "bebechy" zabudowy łóżka (chociaż to będą raczej malutkie bebechy, ale coś chcę tam wstawić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 ale pięknie ci to wyszło.... na biurko nie mogę się napatrzeć.... re-we-la-cja!!! z tapetą będzie bosko byłam dziś w Jysku i widziałam przecenione poduchy w takim kolorze i w trójkąty z takim kolorem śliczne.... http://cdn1.jysk.com/getimage/web.medium/55862 nawet chciałam zrobić ci zdjęcie, ale mam nowy (znaczy stary, ale inny) aparat, który okazał się być bez karty ale piszę, bo może akurat będziesz w pobliżu, to sobie zerkniesz... fajnie z tymi półkami za łózkiem no kochana, odwaliłaś kawał dobrej roboty gratuluję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 17.02.2015 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Lui jesteś niesamowita metamorfoza ogromna a ja nadal jestem zakochana w tym cudownym biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 17.02.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Jest powiew nowości i świeżości w tej sypialni, czuję to - serio:) Bardzo ładnie.Kolor biurka przepiękny. Z frontami zostałaś wczoraj w nocy moją wielką inspiracją. Rozrysowałam całą spiżarkę ( mebelek wstawiony przez barbe-cue też odegrał pewną rolę za co dziękuję ), która ma być mini kuchnią z "brudnym blatem". Dziś rano mąż dostał moje szkice z dopiskiem na wczoraj:) Założyłam, że fronty nie są drogie i raczej solidne ( nie byłam w Ikea wieki ). Mam rację czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 18.02.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Lui ale Ci wyszedł piękny mebelek,nie mogę się napatrzeć co Ty wyprawiasz:)poza tym to jestem zachwycona koszem:))biel ze złotem wygląda obłędnie,pozdrawiam i czekam na więcej:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.02.2015 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Założyłam, że fronty nie są drogie i raczej solidne ( nie byłam w Ikea wieki ). Mam rację czy się mylę? Są solidne o tyle, że są drewniane. Co ważne, nie z sosny, tylko z brzozy, nie mają więc żółknących sęków. Barbe-cue pisała, że jej najwyższy z frontów trochę się wypaczył, ale ikea go wymieniła. Sądzę, że warto je kupić, w końcu sama je kupiłam Za wszystkie pochwały serdecznie dziękuję i dla tych, którzy zakochali się w kolorze biurka, mam dzisiaj komódkę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=305367&d=1424521061 Ikeowskiego Rasta zna chyba każdy, prawda? http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/rast-komoda-szuflady__25877_PE057109_S4.JPG Skorzystałam z inspiracji wygrzebanej na Pinterest (pokazywałam kilka postów wcześniej). Komódkę pomalowałam, dokręciłam metalowe kątowniki, które wcześniej pomalowałam na złoto (pierwotnie były złotawe, ocynkowane, ale miały brzydki, nierówny kolor). Uchwyty kupiłam w kolorze antycznego złota (albo coś w tym rodzaju) i pomalowałam je tą samą złotą farbą. Metamorfoza mojej komódki była połączona z jej lekkim przywróceniem do życia, bo to jest bardzo stara komódka, a wręcz historyczna dla naszego domu Kupiłam ją dawno temu na wyprzedaży garażowej w mojej byłej pracy, więc mebelek niejedno widział i niejedno przeżył. Swoje lata już ma (myślę, że ma tyle lat co polska IKEA). Trzeba było wymienić prowadnice i to było najgorsze. Wyrównanie ich w taki sposób, żeby szuflady były równe, to był jakiś koszmar (wiele złych słów przeleciało mi w trakcie przez głowę ) Przed moją metamorfoza komódka już była "shakowana" przez kogoś. Była pomalowana w 4 różnych kolorach i miała złocone szlaczki. Niestety, zapomniałam pstryknąć fotkę. Jakość drewna nie jest już najlepsza, niestety. Nie wiem, co to za sosna, czasami mam wrażenie, że to lipa I jeszcze jeden news. Przyszła tapeta! :lol2: Jest super! Mam wszystko, żeby przystąpić do tapetowania, tylko czekam na dobry dzień, bo wszyscy jesteśmy po jakiejś wstrętnej infekcji. Wolałabym niczego nie popsuć. Ale jako zapowiedź wklejam zdjęcie z tapetą, żeby pokazać, jak grają kolory http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=305368&d=1424521089 Mam już też wszystko, czego potrzebuję do zrobienia zagłówka. Będzie się działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.02.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Och, wspaniale to wszystko wymyśliłaś i zrobiłaś. Z tapetą te koralowo-pomarańczowe meble dojrzeją i będą się wyróżniać cudnie. Świetny pomysł z połączeniem 2 słupków przy suficie, zrobisz jej tam cudowne gniazdko. Jakiś woal możesz zawiesić. Nie mogę się doczekać efektu końcowego ale już jest pięknie a będzie bajkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 21.02.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Iw, jestem pełna podziwu, komoda majstersztyk! jak tak patrzę to sama mam ochotę na "przerobienie" jakiegoś mebla:) nie dość, że wygląda super, to jaka to musi być satysfakcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Iw, jestem pełna podziwu, komoda majstersztyk! jak tak patrzę to sama mam ochotę na "przerobienie" jakiegoś mebla:) nie dość, że wygląda super, to jaka to musi być satysfakcja! to tak jak u mnie:rolleyes: ale tylko podziwiam bo sama nie wiem za co sie zabrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 22.02.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 zbieram szczękę z podłogi jest wspaniale naprawdę wielki szacun i wow, a ten kolor niesamowicie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 22.02.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Paleta barw jest świetna, wykonanie znakomite - czekam niecierpliwie na efekt końcowy kompletny przy okazji trzymam kciuki za zdrowie a jak póki co ocenia właścicielka pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 22.02.2015 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Ślicznie, ślicznie dziękuję za pochwały Właścicielka pokoju jest naprawdę zadowolona i to cieszy dodatkowo. Wczoraj odkopałam stare zdjęcia i znalazłam komódkę sprzed metamorfozy. Oto ona. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=305463&d=1424600289 Przy okazji pokażę, jak pokoik wyglądał 4 lata temu po odnowieniu. Po tych 4 latach aranżacja przestała być praktyczna, a ściany ucierpiały na świeżości (bez tragedii, nikt nie wcierał w nie błota czy czekolady, ale jednak...) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=305555&d=1424623625 Edytowane 22 Lutego 2015 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 22.02.2015 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Położyłam tapetę. Nie było to łatwe jak pryszcz, ale poszło szybciej niż malowanie i mniej bałaganu.Jest ślicznie, ale muszę położyć listwy (przy podłodze i przy suficie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 22.02.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 To czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkowa 23.02.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 O ja cię - ale pięknie,mam tez nadzieję, ze chociaż troszeczkę ktoś Ci w tych zmaganiach pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts