Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostatni tydzień miałam bardzo zabiegany, więc u mnie całkowity przestój, co oczywiście nie oznacza, że nic się już nie wydarzy :)

Za parę dni powinnam mieć u siebie rolety do amerykańskiego pokoju, a w Ikei powinni uzupełnić stany magazynowe (brakujące drzwiczki do zabudowy łóżka).

Poza tym (Darkowa dziękuję :hug:) jestem wstępnie umówiona na zakupy - nagrodę i na pewno pokażę Wam, co wybrałam (a mam już coś na myśli ;) ).

Miłej słonecznej niedzieli Wam życzę. :bye:

Chwalę się nagrodą zdobytą w konkursie (w dużej mierze dzięki Waszemu wsparciu, dziękuję! :hug: )

I mam do Was pytanie: gdzie byście ją dały? Brałam ją z założeniem, żeby umieścić ją na suficie w sypialni, w miejsce plafonu Old Park, ale teraz pomyślałam, że może do przedpokoju? I sama już nie wiem... (tak tak, wciąż nie mam listew przysufitowych w przedpokoju, lampa jest krzywo skręcona i w ogóle u mnie na razie przestój :) )

Lampa

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=308333&d=1426168347

DSC_1999.jpg

Sypialnia?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=308337&d=1426168513

DSC_1995 1.jpg

Przedpokój?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=308334&d=1426168406

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=308335&d=1426168425

DSC_2003.jpgDSC_2005.jpg

Edytowane przez **lw**

Iw, gratuluję wygranej :)

Lampa przepiękna! wlaśnie takiej szukam do mojego pokoju dziennego - prostego białego klosza połączonego z chromowanym wykończeniem :)

Na ile jest żarówek ? Jakie ma wymiary?

Myślę, że idealnie będzie pasowała do Twojej sypialni, obecny old park choć piękny to chyba odrobinę za mały?

Dziewczyny, u mnie przestój, nie wiem, jak długo. Niestety, bo tak dużo chciałabym zrobić, ale wyżej głowy nie podskoczę.

W związku z tym nowa lampa leży w pudle i czeka na swój czas.

MyInteriorCats - plafon jest na 3 żarówki, a średnica abażuru to 36 cm. Old Park faktycznie, jest w sypialnie trochę za mały, chociaż oświetla wystarczająco i bardzo ładnie. Pójdzie do łazienki, a kula zostanie tam, gdzie jest, sorry Vesi ;) :D

hej,

w końcu odkurzam forum i przybywam obejrzeć, co u Ciebie :))

świetna tapeta u córci i super dywanik, kolor oparcia przyjemny, całość komponuje się wspaniale :))

gratuluję wygranej! stawiam na sypialnię, dopełni idealnie wystrój :))

buziaki!

• 2 weeks później...

Pierwsze pozimowe porządki w ogrodzie przypłaciłam przeziębieniem i bólem mięśni.

Farba Flugger do drewna to największe dziadostwo, jakie mi się trafiło - moja cudowna komódka łuszczy się jak platan. Powłoka jest obrzydliwie gumowa, jakby w ogóle nie uległa ostatecznemu utwardzeniu. Okropność! Never ever!

W pokoju dziewczęcym przestój trwa, chociaż może nie w 100%. Przykleiłam część listew przysufitowych. Powoli nabieram wprawy. W końcu czeka również przedpokój na dole i łazienka.

Dokupiłam brakujące meble do zabudowy łóżka, częściowo skręciłam, ale sama ich nie powieszę, nie wywiercę dziur. Dlatego przestój. Nie mam pojęcia do kiedy.

Ach! Kolejne rozczarowanie - system Besta z IKEA przeszedł olejną kurację odchudzającą i już zupełnie zszedł na psy. Białe obudowy nie są już powlekane farbą, tylko są ordynarnie oklejone okleiną, której krawędzie widać w środku skrzyni. Część metalowych śrub (te szerokie czopy do blokowania pionowych bolców) są plastikowe. Nędza :(

Przyszły rolety w hamerykańskim stylu :) Białe z grafitowymi lamówkami, ale jeszcze nie dokupiłam do nich systemu, więc wiszą zaczepione na żabki na szynie :)

I przyszło hamerykańskie lustro-słońce. Czasami Westwing potrafi zaskoczyć pozytywnie. Lustro miało super dobrą cenę, jest lekkie, bo całość jest w plastikowych ramach, ale prezentuje się bardzo ładnie. Szczęśliwa właścicielka prawie od niego nie odchodzi. Stroi miny i opowiada jakieś sekretne historie :D

Silna potrzeba relaksu, światła, słońca i ciepła.

d16ba53c19bffdeae08825a9a32fad30.jpg

Lui - jaka szkoda w sprawie komódki - by to szlag...a myślałam ,że Flugger to już najlepszy na rynku - szkoda twojej pracy

A z wykończeniówką , no cóż.... czasami musimy poczekać,,aż "ktoś" nam pomoże. Trzymam kciuki aby szło wszystko po twojej myśli,bo

to co robisz i jak zmieniasz ten dom - to z mojej strony wielkie wow

Farba Flugger do drewna to największe dziadostwo, jakie mi się trafiło - moja cudowna komódka łuszczy się jak platan. Powłoka jest obrzydliwie gumowa, jakby w ogóle nie uległa ostatecznemu utwardzeniu. Okropność! Never ever!

jasny gwint!

ta nasza komódka-gwiazda? koralowa??

no i co teraz? :o

ja też bym chętnie pod te palmy :rolleyes: :D