Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przecież napisałam BO :

Czyli mnie nie lubisz, bo napisałam, że nie lubisz książek?

A lubisz?

Z ręką na sercu możesz powiedzieć, że jesteś w stanie wczuć się w moje uczucia odnośnie mojej biblioteki?

Informuję także, że nie wstawię sobie do domu niczego powodowana naciskiem mody i musthavów. Wstawiam rzeczy, które mi się podobają, nawet jeśli nie mieszczą się w ramach danego stylu czy konwencji.

Książki mam z racji zawodu wyuczonego oraz wykonywanego i lubię książki, chociaż ostatnio zupełnie nie mam czasu na nie.

Gdy będę miała gabinet, możliwe że je tam przeniosę.

Komu jeszcze ciacho?

405718_2649823757621_1094072329_n.jpg

ja chcę ciasteczko :cry: każde :cry: :lol2:

Luiza a może bufet udałoby się przenieść do innego pokoju? :rolleyes: a na ścianę gdzie zamierzasz bufet poglądowo przetaszczyć zrobić z Billy'ego z IKEA bibliotekę? w MG właśnie stanęła piękna biblioteka i nie ma na niej książek, tylko zastawa, jakieś lustra świeczki itp :rolleyes: wygląda cudnie, sporo mieści i jest delikatna w odbiorze a przy tym nie tak bardzo głęboka dzięki czemu nie utrudnia komunikacji.

Faktycznie konsola na plecach kanapy nie wejdzie ale to ustawienie z fotelem naprawdę super :yes:

Też jestem za tym aby urządzać się ładnie i praktycznie. Pewnie nigdy nie zmieszczę w głowie jak można kupić sobie np białe sofy a później nakrywać je kocem :mad:

Edytowane przez Venus_m

ja chcę ciasteczko :cry: każde :cry: :lol2:

Częstuj się kochana :)

a może bufet udałoby się przenieść do innego pokoju? :rolleyes: a na ścianę gdzie zamierzasz bufet poglądowo przetaszczyć zrobić z Billy'ego z IKEA bibliotekę?

Inne pokoje są już tylko na górze, więc nic z tego :( Kiedyś, w przyszłości, gdyby udało mi się zrealizować marzenie o przerobieniu garażu-pierdzielnika na hol, a na południowej ścianie dobudować garaż+oranżerię, kredens mógłby stanąć w holu.

Prawda jest taka, że wciąż widzę tę biblioteczkę właśnie na ścianie, gdzie zamierzam poglądowo przetaszczyć bufet. Pewnie dlatego, że zanim tu zawitałam, zawsze sobie tę biblioteczkę tam wyobrażałam.

w MG właśnie stanęła piękna biblioteka i nie ma na niej książek, tylko zastawa, jakieś lustra świeczki itp :rolleyes: wygląda cudnie, sporo mieści i jest delikatna w odbiorze a przy tym nie tak bardzo głęboka dzięki czemu nie utrudnia komunikacji.

Widziałam! Jest piękna! I te pojemniki szklane!!!

Jestem jednak bliższa Beście niż Billemu. Besta przeraża mnie tylko z jedną rzeczą: systemem wieszania na ścianie - straszne dziwactwo, ale z drugiej strony regał opierałby mi się głównie na podłodze. Dołem dałabym moduły o wys. 64 cm, zamykane + górą moduły otwartych regałów. W sumie wyszłoby 230cm, pokój ma wys. 245, po dodaniu korony biblioteczka dotykałaby praktycznie sufitu.

3 x 120 cm = 360cm, kończyłaby się mniej więcej w miejscu, gdzie rządziłby stół, w ten sposób uzyskałabym w pokoju dwie rozdzielone przestrzenie - wypoczynkowo-biblioteczną i jadalną.

nigdy nie zmieszczę w głowie jak można kupić sobie np białe sofy a później nakrywać je kocem
.

Tylko nie kocem :lol2::lol2::lol2:

Jako dziecko byłam w pewnym domu, gdzie dywany były przykryte folią. :yes:

Zabrałabym się do jakiejś roboty, ale nie mam siły, paskudztwo, które się do mnie przyplątało nieźle mnie osłabiło :(