Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

Skoro Off Topik, to pociągnę temat. Któregoś dnia odbieram telefon:

Dzień dobry Pani, dzwonię z Miesięcznika "Kultura Pogrzebu", pragniemy zaoferować...

Zamarłam - nomen omen. Trzasnęłąm słuchawką nie dowiedziawszy się nigdy więcej, co chciano mi zaoferować. Później ratowałam się myślą, że oto jestem w ukrytej kamerze... ale nie! Miesięcznik istnieje! Istnieje! :eek::eek::eek:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jezus Maria !!!

Trz by jeszcze sprawdzić czy branża nie posiada literatury fachowej pod takimi tytułami

" Twój pogrzeb"

" Gazeta nieśmiertelna"

" Trumna i grób"

" Śmierć - drugie życie na gorąco"

" Wysokie gwożdzie od trumny"

Czy inne takie ;)

Trumny sosnowe w promocyjnej ofercie - POSPIESZ SIĘ! NIE ZWLEKAJ!

Na stronie 7. wywiad z Mieczysławem W., grabarzem. O urokach i znojach pracy opowie nam w przerwie śniadaniowej.

W dziale "Z pogrzebem przez świat" przeczytamy artykuł o zwyczajach pogrzebowych w Nowej Gwinei.

Sciana z oknem:

od lewej: 55cm, okno z drzwiami: 240cm, po prawej: 105 cm

Długość: 536 cm

Ściana z drzwiami: 275 + 115 cm

Lu, czy na dłuższej ścianie jest jakiś uskok? Nie sumuje mi się.

Ściana z oknem: 55+240+105 = 400

a przeciwległa z drzwiami: 275+115=390

A może pokój się zwęża? Po remoncie w moim mieszkaniu nic już mnie nie dziwi, bo u mnie nie ma ani jednego kąta prostego, w żadnej płaszczyźnie ;)

No to już szykuj się psychicznie na walkę z meblami ikea, bo w idealnym świecie ikea wszystkie kąty są proste ;).

U mnie pan stolarz wyczyniał takie cuda-wianki, że głowa mała. W dodatku billy nie ma stopek do regulowania nierówności podłogi - trzeba było dokupić, bo mam fale Dunaju. Między jednym a drugim końcem mieszkania mam 10 cm różnicy wysokości, a wszystkie ściany rozszerzają się lub zwężają ku górze ;). Cuda, pani. Ale i tak straszliwie lubię moje mieszkanie.

W dodatku billy nie ma stopek do regulowania nierówności podłogi

Besta chyba ma.

O ile te krótkie nóżki/kółka temu służą :rolleyes:

Nie wiem, bo dorabiałam swoim cokoły.

A i moja podłoga jakaś równa chyba była.

Ale i tak straszliwie lubię moje mieszkanie.

Tiaaaa?

Więc dlaczego mu TO robisz i tylko go odwiedzasz :mad:

Tak to jest, jak się trzęsącymi rękami pomiary wykonuje. W strachu, że Barby sobie pójdzie...

Otusz, po stronie z drzwiami jest:

275 + 120

Po stronie z oknem:

53 + 150 (okno) + 88 drzwi + 105

Ponoć, PONOĆ pan glazurnik wyrównał mi nierówności podłogi. Niestety, same płytki nei są równo położone. Ściany u mnie na pewno falują w pionie.

Besta owszem, ma te nóżki do regulacji poziomu, ale właśnie, miałam zapytać i widzę, że nadszedł ten moment: jak dorobić cokoły do Besty? Narendil, jak to robiłaś? Zamiast nóżek wkręciłaś wysokie nóżki (zgaduję) i zasłoniłaś listwą przypodłogową?