Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy myślałaś, co z bufetem? Gdzieś go upychać, czy Ty go gdzieś upchniesz poza kadrem?

Zostawmy na razie na ścianie przy kuchni, koło stołu.

Ja przy stole nie pracuję i osobiście (bez wartościowania upodobań innych osób) bardzo nie lubię pracy przy stole. Wszyscy w domu mamy to szczęście, że każdy ma swoje osobiste biurko. Stół jest tylko do jedzenia, a pokój na dole jest najczęściej używany, gdy są goście oraz oczywiście w porze posiłków.

3. Wersja Ani-Marimag

Biblioteczka na ścianie po lewej czyli na wprost okna.

Stół postawiony prostopadle do okna.

Zielona sofka plecami do kaloryfera.

Na ścianie gdzie Barbi proponowała biblioteczkę, niska biała i bardzo prosta w formie komoda, ktora pełniłaby funkcję pomocnika a i schować się coś da.

Szara kanapa na ścianie po prawej. Przy niej lampa podłogowa - kącik do czytania. Mnóstwo poduch i coś na ścianie.

Dywan bym dała jutowy, bez wzorów. Jedynie obramowanie czyli obszyty jakąć wyrazistszą taśmą. Zasłonki surowe i niechlujnie rozłozone na podłodze.

Lampa plafon może być, choć proponowałabym coś maleńkiego nad stołem. Jakies delikatne dwa zwisy.

Obok zielonej sofki, jakas czaderska lampa na komódce a obok szarej lampa podłogowa.

Do zlikwidowania halogeny jak kolejka górska, lampa obecna i okna.

Zaczęłabym od zmiany okien.

Zrobi sie zupełnie inaczej i to może w jakis sposób warunkować ustawienie.

W poduszki, dywany, lampy i inne fizdrypałki już się nie bawiłam. Liczę na waszą wyobraźnię.

Luiza4-plan.jpg Luiza4a.jpg Luiza4b.jpg

No właśnie... Nigdy nie mogę zrozumieć, że takie wiórowe listewki utrzymują tak duże obciążenie ...Czy kantówka to coś innego?

Kantówka to lite drewno.

Mam na wysokość skręcone dwie ze sobą i wzmocnienia poprzeczne.

Bombę atomową przetrwa ;)

A kiedyś, jak się dorobię listew przypodłogowych, to puszczę je właśnie po cokołach.

I będzie fajnie.