barbe-cue 07.09.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) Kupiłam w HK, na ebayu cena za samą lampę była niższa (215 usd), a koszty przesyłki nieporównywalnie mniejsze (78 usd). Wiem, że muszę się liczyć z VAT-em, a także z jakimś cłem (wiem też, że czasami może przejść bez clenia, ale obawiam się, że w tym przypadku paczka będzie zbyt duża, aby mogła przejśc cichutko i niepostrzeżenie przez granicę), ale myślę, że i tak za takie pieniądze w Polsce bym jej nie kupiła. Ponoć prawdopodobieństwo wpadnięcia paczki w łapska celników jest różne w zależności od rodzaju przesyłki. Kurierskie w 100% przechodzą przez cło. Lotnicze, morskie - CZASEM nie. Poza tym - masz kogoś, kto przerobi Ci tę lampę na nasze napięcie? EDIT: na obrazku widzę, że oprawa to E14, więc może jest już dostosowana na rynek europejski... Edytowane 7 Września 2013 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 08.09.2013 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Piękna lampa i pamiętam o tym że kombinujesz nad pokrowcem z lamówkami na kanapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.09.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ponoć prawdopodobieństwo wpadnięcia paczki w łapska celników jest różne w zależności od rodzaju przesyłki. Kurierskie w 100% przechodzą przez cło. Lotnicze, morskie - CZASEM nie. To się zgadza z moim doświadczeniem, tzn. przesyłki kurierskie gorzej pokonują granice niż zwykłe przesyłki (porzuciłam pracę w imporcie kilka grubych lat temu i zupełnie wypadłam z tego tematu). Odnośnie do zasilania , w opisie podano: ● Voltage: 110 - 240V Jeszcze wrócę do zielonej sofy. Jej obecny kolor bardzo mi się podoba, ale stan tapicerki nie jest już najlepszy. Na szczęście do pęknięć czy rozerwań jest jej jeszcze bardzo daleko, ponieważ jest obita bardzo porządną tkaniną tapicerską z prawdziwego zdarzenia. Kolor, który mi sugerujesz, bardzo lubię. Mam w tym kolorze dość dużo dodatków, głównie szklanych, ręczniki w kuchni). Jednak sofa w tym kolorze byłaby dla mnie zbyt ciemna i ciężka. Wniosłaby mi do domu zbyt mocny secesyjny klimat. Lubię secesję, uwielbiam ją za ornamentykę, ale secesja powoduje we mnie ogromne uczucie smutku. Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć. Skoro o secesji mowa, swego czasu odkryłam fascynujący świat wzornictwa Arts and Crafts Movement. Pilnuję się, żeby nie przytłoczyć domu deseniami z tamtego okresu, ale dwóm nie mogłam się oprzeć. Oczywiście są autorstwa Williama Morrisa. Pierwszy to "Złodzieje truskawek" http://classconnection.s3.amazonaws.com/499/flashcards/1056499/jpg/strawberry_thief_fabric1329125953814.jpg Zaczęłam robić jego kopię, ale nie skończyłam. W końcu stwierdziłam, że taki nieskończony też ma swój charakter, a gdy znowu złapie mnie wena, a ja złapię dużo wolnego czasu, może go skończę: Drugi to Owoce Morrisa http://www.william-morris.co.uk/images/Morris%20Volume%20I/Fruit.jpg Mam je w postaci zasłon w pokoju u mojego syna (dobrze się komponują z szafą z zielonymi szybkami, tą mojego taty, która była kiedyś w sypialni) Lecę szykować obiad. Dzisiaj znowu goście. Miłej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.09.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Piękna lampa i pamiętam o tym że kombinujesz nad pokrowcem z lamówkami na kanapę. Bardzo Ci dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 08.09.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (...) Zobaczyłam i przepadłam. Nawet, jeśli powiecie, że do niczego mi nie pasuje i jest bez sensu, to po prostu was nie posłucham i wyprę wszelkie ewentualne zasiane we mnie wątpliwości. Między obieraniem ziemniaków a pieczeniem ciasta kliknęłam KUP TERAZ. http://image.dhgate.com/albu_268112241_00/1.0x0.jpg hej przydreptalam, bo Narendil szepnela mi, ze masz piekna lampe a ja wlasnie poszukuje lamp i debatuje o nich od kilku dni (jesli mialabys ochote cos doradzic, to zapraszam do mnie jest przecudna nie dziwie sie, ze Cie zachwycila chcialabym sie tak szybko decydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.09.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Dzień dobry Słonko!Oświetlenie to według mnie jeden z najtrudniejszych tematów. Myślę, że kwestią zasadniczą jest ustalenie, czy lampy mają pełnić głównie funkcję zdobienia czy doświetlić i w jakim stopniu pomieszczenie. Niestety, nie wszystkie piękne lampy dobrze świecą i nie wszystkie lampy, które dobrze świecą są piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.09.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Przymiareczka Edytowane 8 Września 2013 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 z biblioteką będzie MEGA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.09.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Właśnie dostałam potwierdzenie od sprzedawcy, że wszystko jest gotowe do wysyłki. Nie mogę się doczekać :lol2: Wstępnie bardziej planowałam do sypialni, ale coś mi się zdaje, że zostanie w pokoju na dole. No sama nie wiem, zobaczę na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.09.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 veri veri najs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.09.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Ładna przymiareczka a ten obraz złodzieje truskawek boski i ileż to pracy trzeba w to włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.09.2013 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Właśnie dostałam potwierdzenie od sprzedawcy, że wszystko jest gotowe do wysyłki. Nie mogę się doczekać :lol2: No to chyba wszystkie tu czekamy niczym na rozżarzonych węglach Niech szybko przesyłka dotrze, bo sobie tyłki poparzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Współsiostry w Czekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 09.09.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 hej Niestety, nie wszystkie piękne lampy dobrze świecą i nie wszystkie lampy, które dobrze świecą są piękne... dokladnie tak pocieszylas mnie, bo myslalam, ze jestem jedna z niewielu, ktorym lampy sprawiaja klopot wydaje mi sie, ze przez ostatni rok podjelam wiele trudniejszych decyzji (slusznych i przemyslanych), a z lampami sie ogarnac nie moge Przymiareczka nowej lampy super czekam na zdjecia w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dla mnie lampy były najtrudniejszym elementem. Przez długi czas nie było ładnego oświetlenia w dobrej cenie na rynku. Naturalnie bardzo dużo zależy od tego, jakiego stylu się szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.09.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 ale i tak nawet jak chce się nowoczesne...to wszystko jakieś takie oklepane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 To prawda. Nie chcę, żeby wyszło jakoś lizusowato czy tendencyjnie, ale dla mnie zbawienne okazało się MG, kupiłam tam bardzo dużo z oświetlenia, jeśli nie lampy, to chociaż abażury. Rozumiem jednak, że jeśli ktoś szuka innego stylu, może mieć problem. Trochę fajnego oświetlenia jest w Innych meblach, ale ceny mogłyby być niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Rozważam różne opcje z biblioteczką.Wariant wyjściowy jest taki, żeby kupić Bestę w IKEA i zrobić z niej regał, z inspiracji, który już wklejałam. Chcę jednak porównać, ile kosztowałby mnie taki nowy regał, zamówiony na miarę, z montażem, wniesieniem, bez biegania wokół szczegółów.Wysłałam zapytanie i już czekam, jak na szpilkach. Cały czas myślę też o zdyscyplinowaniu obrazków, obrazów i zdjęć, które mam, w jedną ładną galerię. Przeglądam właśnie inspiracje galerii w białych pomieszczeniach. http://4.bp.blogspot.com/-DZdnLzq1E8g/TkpJc39nDMI/AAAAAAAAAos/hUuIIdRY9vo/s1600/tumblr_lmxu2tQAHq1qzyc69o1_500.jpg http://www.psbydila.com/wp-content/uploads/2012/10/white-interior.jpg I tak sobie myślę, że te ramki, które mam, drewniane, brązowe, przemaluję na biało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.09.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) pomysł super Lui wiesz, że masz piękne krzesła w jadalni? ja bym tylko na szczytach zrobiła całe tapicerowane z kołatką a w tych dołożyłabym gwoździ (tak wszędzie je teraz wpycham tak się napaliłam ) na brzegu Jeżeli mogę też doradzić w kwestii zasłon to super jest materiał typu Blackout, można kupić w stylusie a wcześniej zamówić próbki kolorów. Tkanina gęsta, zaciemniająca i miękko się układająca to mój docelowy materiał na zasłony do salonu, jak mi wpadnie $$ Edytowane 9 Września 2013 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Lui wiesz, że masz piękne krzesła w jadalni? Rumienię się i dziękuję ślicznie Są z Radomska. Cały czas zastanawiam się, czy nie zmienić tkaniny na jasną czy zostawić ciemny brąz w kontraście... a w tych dołożyłabym gwoździ Wiem, wiem Jeżeli mogę też doradzić w kwestii zasłon to super jest materiał typu Blackout, można kupić w stylusie a wcześniej zamówić próbki kolorów. Tkanina gęsta, zaciemniająca i miękko się układająca O, bardzo dziękuję! Mam słabość do wszelkich tkanin. Przy okazji napiszę Wam, że dzisiaj przypadkiem sięgnęłam po stary (sprzed paru lat chyba) numer "Dom i wnętrze", a tam dom projektantki Anny Parker i on mi jest bardzo bliski kolorystycznie. Jak dla mnie to odrobinkę za dużo tam słodkości, ale generalnie to mój klimat. http://1.bp.blogspot.com/-kpBXS4OOiho/TbB8Ug80JyI/AAAAAAAAJkU/3oAg4-1HOtU/s640/white9.jpg Nawet ma u siebie białą glazurę na podłodze: http://4.bp.blogspot.com/_Yduc8o3rXEg/TFG10OXwGDI/AAAAAAAAJw8/dvdasHoCyBA/s400/Anna-Parker-livingetcblog-1.jpg http://4.bp.blogspot.com/_Yduc8o3rXEg/TFG13bO_DVI/AAAAAAAAJxA/8uhTBIcmja8/s400/Anna-Parker-livingetcblog1.jpg A tutaj jest cały artykuł poświęcony jej domowi: http://www.parlourhomeblog.com/2009_08_01_archive.html Tylko mi te powykręcane żyrandole i koronkowe meble nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts