Venus_m 09.09.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 pięknie czyli na biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Może nie zupełnie na biało, ale ze zdecydowaną przewaga bieli i dodatkiem kolorów (pastellowych) oraz trochę czarnych akcentów (a może w pokoju na dole ciemnobrązowych). Baza w każdym razie biała i w odcieniach bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Cześć Lu.Lampę pochwaliłam ale nie tu...Chwale więc.Ciekawa.Zdjęłabym tylko kulkę.Na czym w końcu staneło ?Jaka wersja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Cześć Lu. Lampę pochwaliłam ale nie tu... Chwale więc. dzięki! Zdjęłabym tylko kulkę. Zobaczymy, jak dojdzie, oby tylko była podobna do tej ze zdjęcia Na czym w końcu staneło ? Jaka wersja ? Pytasz o biblioteczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.09.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Pytam o wszystko.Kiedy zaczynasz (cie) wdrażac plan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.09.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Plan jest w trakcie wdrażania. Wysłałam zapytanie o cenę gotowego regału, do firmy, która mi robiła kuchnię. Chcę porównać, jaka będzie różnica w przypadku Besty, do której muszę dokupić trochę sprzętów, sama się namachać przy przeróbkach, dowieźć, skręcić, dosztukować, pomalować i jaka będzie oferta pana, który z tym wejdzie, zamontuje i wyjdzie. Potem chcę jeszcze zobaczyć opcję: ja kupuję Bestę, a stolarz przyjdzie podrasować to, co trzeba. Następnie rozważę plusy i minusy każdej opcji i działamy. Czekając na ten etap zabiorę się za ramki. Lampa w drodze (tak sądzę). Przy okazji: zdjęcie z doklejona lampą wkleiłam także po to, żeby pokazać, że pokój spokojnie mieści większą liczbę gości. Stół był nakryty dla 8 osób (dostawiłam do niego mały stolik z ogrodu). Nie było ciasno. Miejsce z kanapami czekało dla tych, którzy mieli ochotę rozłożyć się wygodnie. Mój rekord to 23 osobyprzy stole w tym pokoju. Niczego z niego nie wynosiłam, a wręcz przeciwnie, do stołu dostawiłam stolik (4-osobowy, ten, co ostatnio) i stół 6-osobowy, ogrodowy. Kanapy stały rozsunięte pod ścianami (jak na pierwszych zdjęciach) i było wciąż miejsce dla kręcących się gości kursujących między kuchnią a ogrodem. Oczywiście to było ekstremum, ale pokój, choć malutki i blokowy, to daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 No to super. Czekam w takim razie na wycene. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie A liczyłaś ile by wyszło, gdybys kupiła Bestę ? Chodzi mi o koszt samych regałów. Pytanie do tych, które same sobie kleciły biblioteczkę. Jak łączyłyście ze soba poszczególne segmenty ? Co przykręciłyście, przykleiłyście itp. jako maskownicę łączeń. Barbi, wiem, że Ty coś zdrowo pomieszałaś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 09.09.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Jeszcze wrócę do zielonej sofy. Jej obecny kolor bardzo mi się podoba, ale stan tapicerki nie jest już najlepszy. Na szczęście do pęknięć czy rozerwań jest jej jeszcze bardzo daleko, ponieważ jest obita bardzo porządną tkaniną tapicerską z prawdziwego zdarzenia. Kolor, który mi sugerujesz, bardzo lubię. Mam w tym kolorze dość dużo dodatków, głównie szklanych, ręczniki w kuchni). Jednak sofa w tym kolorze byłaby dla mnie zbyt ciemna i ciężka. Wniosłaby mi do domu zbyt mocny secesyjny klimat. Lubię secesję, uwielbiam ją za ornamentykę, ale secesja powoduje we mnie ogromne uczucie smutku. Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć. Jasne, rozumiem. Jeśli chcesz pozostać przy zielonym, to może z kolei taki sprany, wyblakły odcień? Coś jak tu: http://www.interiornity.com/imgsource/green-velvet-sofa-loveseat-library-biblioteque-books-decorating-eclectic-home-decor-ideas-via-sass.jpg Na zdjęciu jest w ciemnym wnętrzu, ale z białą bazą myślę, że wyglądałaby pięknie. Skoro o secesji mowa, swego czasu odkryłam fascynujący świat wzornictwa Arts and Crafts Movement. Pilnuję się, żeby nie przytłoczyć domu deseniami z tamtego okresu, ale dwóm nie mogłam się oprzeć. Oczywiście są autorstwa Williama Morrisa. Pierwszy to "Złodzieje truskawek" Zaczęłam robić jego kopię, ale nie skończyłam. W końcu stwierdziłam, że taki nieskończony też ma swój charakter, a gdy znowu złapie mnie wena, a ja złapię dużo wolnego czasu, może go skończę: Ale jak to - kopię? Malujesz? Jestem pełna podziwu! Już wcześniej zauważyłam ten obrazek na ścianie i nawet miałam zapytać, co to takie ładne. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie A liczyłaś ile by wyszło, gdybys kupiła Bestę ? Chodzi mi o koszt samych regałów. Pytanie do tych, które same sobie kleciły biblioteczkę. Jak łączyłyście ze soba poszczególne segmenty ? Co przykręciłyście, przykleiłyście itp. jako maskownicę łączeń. Barbi, wiem, że Ty coś zdrowo pomieszałaś...... U mnie to była mocno skomplikowana operacja, bo regały były sztukowane na górze plus kombinowana dziura na telewizor, plus wypoziomowanie tego cholerstwa. Na początku bardzo żałowałam, że nie stać mnie od razu na porządny drewniany regał robiony na miarę, ale teraz jestem zadowolona - jak pisałam wcześniej, za parę lat może mi się znudzi i nie będę płakać, że muszę z tym regałem zostać do śmierci, bo taki straszliwie drogi był . Mnie same regały kosztowały 0zł, bo załapałam się na promocję - akurat kupowałam szafki kuchenne i 10% zwracali w formie bonu do wykorzystania. Za to panu stolarzowi zapłaciłam dość sporo, ale umęczył się z tym co niemiara i nawet się nie targowałam. Dodatkowe koszty to listewki do maskowania połączeń regałów i farba do ich pomalowania. Lui, gdybyś była zainteresowana technicznymi szczegółami (jeśli nie będziesz robić na miarę), to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.09.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 kulkę zdejmować? przecież ta kulka to właśnie piękne wykończenie no zbrodnia! chyba że okaże się tandetnym plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 10.09.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Jasne, rozumiem. Jeśli chcesz pozostać przy zielonym, to może z kolei taki sprany, wyblakły odcień? Coś jak tu: http://www.interiornity.com/imgsource/green-velvet-sofa-loveseat-library-biblioteque-books-decorating-eclectic-home-decor-ideas-via-sass.jpg Na zdjęciu jest w ciemnym wnętrzu, ale z białą bazą myślę, że wyglądałaby pięknie. Zdjęcie się nie pokazuje, ale znalazłam je w necie. Myślę, że obecny kolor mojej sofy jest bardzo zbliżony, może moje zdjęcia przekłamują... Owszem, na mojej są jeszcze wzory, ale pastelowe, więc nie kradną jej tej "zieleni". Tak sobie myślę, że jednak gdybym miała zmieniać kolor, to chyba marzyłby mi się taki włoski "celeste", coś w tym stylu, jakiego Ty szukasz, ale kilka tonów jaśniejszy: szary bardzo jasny błękit z kropelką zieleni. Ale jak to - kopię? Malujesz? No tak troszkę, ale dawno nie malowałam, bardzo dawno i mi nadgarstki zesztywniały i źle mi się pędzel prowadzi. Lui, gdybyś była zainteresowana technicznymi szczegółami (jeśli nie będziesz robić na miarę), to daj znać. Na pewno! I bardzo Ci dziękuję za chęci do pomocy kulkę zdejmować? przecież ta kulka to właśnie piękne wykończenie no zbrodnia! chyba że okaże się tandetnym plastikiem. To jest jedyna opcja do jej zdjęcia Ale w opisie było napisane "cristal". Marimag musiała doprawić pochwałę podwójną dawką pieprzu, nie Patrząc na zdjęcie stwierdzam, że kompozycja tej lampy jest idealna, nawet ot, że jest gładka kula, a nie szlifowany kryształ. Dziewczyny, zakochałam się! Zakochałam się w Panu Koniku Morskim. Kocham tego Pana Sułka i gdyby któraś z Was zobaczyła go gdzieś, to dajcie mi znać, o koniku morskim pokaźnych rozmiarów w ramach lub bez ram, ok? http://browzer.net/wp-content/uploads/2013/05/Black-Roman-Blinds-with-White-Stripes.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Marimag musiała doprawić pochwałę podwójną dawką pieprzu, nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 10.09.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 O, ja też chcę takiego focha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 To zrób najpierw tak. http://emotikona.pl/emotikony/pic/cycki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 10.09.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Uwielbiam koniki morskie, a nie możesz sama takiegoż stworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 10.09.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) a nie możesz sama takiegoż stworzyć No niby mogę... ale taki nie spod moich rąk byłby fajniejszy Ale przyznam, że już się zastanawiałam, jak sobie takiego machnąć Edytowane 10 Września 2013 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 10.09.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 To zrób najpierw tak. http://emotikona.pl/emotikony/pic/cycki.gif http://www.deaf.pl/Smileys/emoty/glupek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 10.09.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Zdjęcie się nie pokazuje, ale znalazłam je w necie. Myślę, że obecny kolor mojej sofy jest bardzo zbliżony, może moje zdjęcia przekłamują... Owszem, na mojej są jeszcze wzory, ale pastelowe, więc nie kradną jej tej "zieleni". Tak sobie myślę, że jednak gdybym miała zmieniać kolor, to chyba marzyłby mi się taki włoski "celeste", coś w tym stylu, jakiego Ty szukasz, ale kilka tonów jaśniejszy: szary bardzo jasny błękit z kropelką zieleni. Jak coś ładnego znajdziesz, to daj namiary! Dziewczyny, zakochałam się! Zakochałam się w Panu Koniku Morskim. Kocham tego Pana Sułka i gdyby któraś z Was zobaczyła go gdzieś, to dajcie mi znać, o koniku morskim pokaźnych rozmiarów w ramach lub bez ram, ok? Proszszsz.... http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/63/6377/97M8100Z/plakaty/zalewski-christine-vintage-seahorse-hippocampus-hilonis-sea-horse.jpg Tutaj masz tego więcej - do wyboru, do koloru i w jakim formacie sobie życzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 10.09.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) Druknij sobie te koniki, zamiast kupowac za ciężkie piniondze gotowce http://vintageprintable.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/08/Animal-Curiosity-Seahorse.jpg Te dwa nietypowe, ale mnie zauroczyły <3 http://culture.teldap.tw/culture/images/collection/20110829_FISH/F295_Hippocampus_kuda/7.jpg http://culture.teldap.tw/culture/images/collection/20110829_FISH/F295_Hippocampus_trimaculatus/2.jpg Szkoda, że nie są takie duże, jak byc powinny Edytowane 10 Września 2013 przez Panna Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.09.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Hejka Luiza, podczytuje od początku Twój wąteczek, tylko zawsze czasu brak na pisanie, a poza tym doradców Ci tu nie brak Ja tu wpadłam teraz głownie z zachwytami: lampę kupiłaś pięęękną, obraz z ptaszkami jest niesamowity, bardzo mi sie podoba, i w ogóle zdolna z Ciebie dziewczyna. Konik morski - fajny pomysł, na etsy tez widziałam cos w tym stylu, lecz nie mam czasu teraz szukać ale Panna podała fajowe do wydruku, więc do dzieła :) Barbe i Narendil i Two jesteście niezastąpione w wizualizacjach :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts