lw 12.09.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Proszę uprzejmie: http://allegro.pl/pilastry-zdobiny-drewniane-nr3-i3478602062.html Niestety, teraz przeczytałam na samym dole drobnym druczkiem, że realizacja zamówień dopiero od 20 września. Taka już ludzka konstrukcja (przynajmniej moja ), że jak mi się machina uruchomi, to potem już chcę szybkiego działania, a tu każą czekać W związku z tym udam się jutro do polecanego mi już kilka razy sklepu stolarskiego, celem rozeznania i może nabycia potrzebnych elementów Potrzebuję: - nóżki - listwę na koronę - listwy maskujące pionowe - 5 pilastrów górnych - 5 dolnych (to wciąż będą pilastry czy jakieś inne cuś?) W sumie to w tym sklepie stolarskim docinają na wymiar. Może by mi i koronę docięli ładnie pod kątem Bo jeszcze potem sama wszystko złożę Potem Besta i basta (jeszcze jakiś klej, grunt do drewna i farba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.09.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 to nie koniec bo... potem jeszcze ładny, zgrabny kaftanik i wczasy w ośrodku, nazwijmy to......odosobnionym 20 już niedługo. Może poczekaj aż szafiszcza przyjadą i je poskładasz. Mam kilka mebli z IKEA i nie wszystkie są dokładnie takich wymiarów jak piszą w katalogu Mąż się bardzo ucieszył przy skręcaniu i bardzo gorąco mi za tę zabawę podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 12.09.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Sęk w tym, że jeśli kupię Bestę, to będę chciała, żeby mi ją skręcili i wykończyli tymi pierdołami panowie z IKEA. Nie podejmę się tego we własnym (własno-mężowym) zakresie. Nigdy tego nie robiłam. Biblioteczka ma być raczej w stylu eleganckim niż sportowo-studenckim, więc wolę nie robić kaszanki i udawać, że mi wyszedł Wersal (jak dobrze pójdzie, będę miała mebel-patchwork z wiórów, papieru i drewna litego ). Czyli, gdy przyjdzie Besta, muszę mieć cały przybornik. Zobaczyć w sklepie nie zaszkodzi, przy okazji porównam sobie ceny, a może i czegoś ciekawego się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.09.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 AHAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.09.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 A ja zawsze sama coś klece a potem patchwork mam w domu nic dziwnego, a panowie z ikea podjeliby się montowania takich oto elementów nieikeowych, bo wiesz oni też mogliby to pierwszy raz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 12.09.2013 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Tak, podejmą się. Już z nimi rozmawiałam. Na mój rejon wysyłana jest do takich zadań jedna grupa i właśnie do nich bezpośrednio dzwoniłam. To jest tak, że kupuję regał w ikea i zamawiam montaż, zaznaczając, że będę prosiła o przeróbki, wtedy ikea zleca tę pracę "specgrupie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.09.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Kiedy ma przyjść lampecka ?Jak tam Gepetto ?Kupiłas już co trza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.09.2013 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Lampecka - nie wiem Czekam najcierpliwiej, jak potrafię. wstępnie zakładam, że to może być miesiąc... Geppetto - nie wiem, nie wyrobiłam się kurka wodna... Własnie wychodzę i lecę po ramki do ikea. Jeśli zobaczycie taka jedną z obłędem w oczach, to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 13.09.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Iw w peppco co teraz ramki całkiem fajne białe i czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.09.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Zaraz, chwila...W której IKEI będziesz grasowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.09.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Wróciwszy...Z Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 13.09.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 No i co, gdzie te ramki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.09.2013 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) Na podłodze w przedpokoju te ramki Zanim zrobię z nimi porządek i zanim biblioteczka zacznie się stawać rzeczywistością, pokażę Wam moją kuchnię. Tutaj na razie niczego nie będę zmieniać, jednak gdy przyjdzie na nią pora, chciałabym zrobić rzymską roletę w oknie, białą z czarnymi lamówkami, uchwyty wymienić na czarno-białe (mam już upatrzone) i może zmienić kinkiety. Wymiany na pewno wymaga lampa, ale nie mam wciąż pomysłu na nią. Meble wymyśliłam sama. Stanęły w takim a nie innym miejscu po paru latach użytkowania kuchni, po wydeptaniu w niej naszych codziennych ścieżek, więc można uznać, że są w miejscu optymalnym (dla nas). W kuchni zaszalałam dwa razy. Pierwszy raz, gdy kupiłam tapetę, drugi raz, gdy kupiłam zlewozmywak i to są moje dwa ulubione elementy w kuchni. EDIT: Zapomniałam: marzy mi się jeszcze wymiana blatu na kamienny. Ponieważ płytki położyłam dość bezmyślnie, są takie, jakie są. Gdybym wymieniała blat, jeśli okaże się to możliwe, skułabym chociaż część i położyłabym wąski pas z kamienia, takiego samego, jak blat. Edytowane 13 Września 2013 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 13.09.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Fajnego masz cosia na okapie To jakas stara taca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.09.2013 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.09.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 fajna kuchnia, tzn ok tapeta śliczna i bardzo fajnie kontrastuje. Gdyby zmienić płytki i blat byłoby eligancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.09.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Po ostatnim skuwaniu glazury (podłoga) nie wiem, kiedy znowu nabiorę odpowiednio dużo sił i entuzjazmu, żeby przeżyć taką powtórkę z rozrywki. Wiem, że zmiana glazury dałaby tu bardzo dużo... Mam nadzieję, że w końcu wpadnie mi w oko jakaś fajna lampa. Myślałam o wymianie na takie gałki: http://i.ebayimg.com/00/s/MjI1WDIyNQ==/$%28KGrHqF,!iUF!p-YzL0hBQNJ%28ES-0g~~60_35.JPG no i o takiej rolecie: http://s3.amazonaws.com/cantyshanty-production/140/large.jpg?1321160055 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.09.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Fajna kuchnia, a tapeta - cud-miód! Płytki nie są wcale takie złe - proste, nie rzucają się w oczy, nie są zbyt sielskie. Jeśli można wiedzieć, co - oprócz dziwnego przycięcia nad blatem - Ci w nich nie odpowiada? Może wystarczy zmienić tylko fugę na białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.09.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 tapeta śliczna tapeta - cud-miód! Dziękuję Faktycznie, może właśnie najgorsza jest fuga Ona mogłaby dużo zmienić... Biała? A może beżowa... Myślisz, że biała wyszłaby czysto po wyrzuceniu szarej? I czy dałabym radę zrobić to sama??? Widziałam, że glazurnicy usuwają starą fugę nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.09.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Oj, z usuwaniem fugi to Ci nie poradzę, ale ponoć samodzielnie nie jest łatwo. Jest chyba jakiś specjalny nożyk-skrobak do fugi, są też jakieś narzędzia elektryczne. Jeśli chodzi o kolor, to biała, czyli taka, jak płytki. Ściana nie byłaby wtedy tak poszatkowana. PS. Widzę moją ulubioną kafetierę w moim ulubionym kolorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts