vesila 19.09.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Hejka, to co zaproponowała Asia klik wyglda fajnieja jeszcze ujednoliciłabym te malutkie ramki pod dzbanemi jeszcze: ta galeria sie skupia tylko nad kanapą ? a co z pozostała częścią sciany?? nie bedzie łyso? a tu inspiracja, trochę podobnie ja Ty planujeszhttp://i15.photobucket.com/albums/a388/ElyMom/blog%20stuff/BLOG%20-%20series%20and%20regular%20posts/gallery-wall2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witaj Classic! kuchnia moim zdaniem fugi na biało i będzie elegancja francja. sama mam białe 30x60 z białą fugą Chyba będę musiała w końcu jakoś ugryźć ten temat. Asia, czy małe zdjęcia na górze będą dobrze widoczne dla oglądających? I sorrki za wywrócenie dzieciaka do góry nogami No właśnie, obawiam się, że jednak mniejsze muszą być bardziej na dole. Natomiast córka jest wariatka i często zwisa do góry nogami, więc w sumie jest ok bez patentu Narendil to i tak by się nie obeszło O-o... co to za patent?? Ves, dziękuję za inspirację Jednak w przypadku mojej galerii nieład (który proponowała też duś) raczej się nie uda, bo jest to moje rzymskie trio, które w sumie dominuje całą kompozycję i narzuca jej porządek nie wiem, czy jest sens je rozbijać. Cały czas myślę nad galerią. Powoli ją porządkuję - wymieniłam już ramy, które miały iść do wymiany. Powolutku do przodu, Wasze uwagi są bardzo ważne. Galeria zasięgiem nie powinna wychodzić poza stoliczek z lampą (docelowo pod ścianą powinna stanąć zielona sofa, która jest dłuższa od szarej kanapy, więc nie powinno "wylatywać" poza obrys kącika do siedzenia. Galeria na tej ścianie wydzielałaby również właśnie kącik rekreacyjny od jadalnianego, w którym zostałyby w dużym oddaleniu, więc już w oderwaniu optycznym od galerii, tylko "Złodzieje truskawek". A teraz to, co naprzeciwko galerii, a mianowicie słynna biblioteczka. Właśnie dostałam wycenę regału Mexico. W rozmiarze 197cm wys. 210 cm. szer, niestety bez pionowych listew i pilastrów (czyli bez zdobień), wyłącznie cokół i korona kosztowałby razem z transportem gotowy, wstawiony do domu niecałe 2400. Całość z sosny, łącznie z plecami! Wyglądałby mniej więcej tak, ale pionowe listwy to byłaby już moja broszka: Niestety, ponieważ strasznie się napaliłam na ten regał z pionowymi listwami i pilastrami, musiałabym sobie te elementy sama dokupić i potem domalować (producent regału odsprzedałby mi farbę, żeby była identyczna). Nie ukrywam, że w takiej sytuacji Besta odchodzi w zapomnienie. Jedyne tylko, co mnie martwi, to że będzie troszkę niski... Ale z drugiej strony mogłabym na nim może ustawić jakieś ładne duże naczynia, sama nie wiem... Jedyne, co mi tu przeszkadza, to za dużo krateczek, wolałabym mniej modułów, za to szersze. Ale gdybym zmieściła się w tej samej długości, to chyba cena zostałaby ta sama, więc może 4 x 50cm? Żeby jednak już do końca wyczerpać temat, oto regał, który od dawna stoi w outlecie AD, jest o 1 tys. droższy, trochę zbyt kremowy, jak na mój gust i trochę zbyt falisty, no ale jest. Oto on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Lui mnie w galerii brak jeszcze równowagi między pionek a poziomem, w każdej wersji nie jest to wyważone...ja mam nieregularną to prawda najlepiej układać na podłodze, ja się w IKEA rozkraczyłam Ten regał z AD nie a sosna i malowanie na biało nie bardzo, sosna jest bardzo niewdzięczna, puszcza żywicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 19.09.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Rzeczywiście, odnosiłam się do Twojej wcześniejszej propozycji, a ta kolejna byłaby taka (?): [ATTACH=CONFIG]213196[/ATTACH] Boki sie zgadzaja srodek zbyt poukladany ja jestem taka - po czesci musi byc rowno i symetria, a po czesci nieco szalenstwa, inaczej niz standardowo nie moge teraz "pobawic" sie w paincie, wiec wrzuce przerozne inspiracje a patent Narendil pamietam i tez sobie kiedys zgapie bo mam idealne miejsce nad schodami poki co pomysly na galerie http://4.bp.blogspot.com/_R883OUqapZo/TOqjJQU0QOI/AAAAAAAAAGY/dzJu68LVP24/s1600/designers+attic+blogspot+com_thumb%255B1%255D.jpg http://4.bp.blogspot.com/_vTDUNoUptEQ/TKUdwcm3-uI/AAAAAAAABxY/tikVd0ZEIO8/s1600/img74l.jpg http://2.bp.blogspot.com/-Q2kZ4MiH0RI/T0l43Ys_ywI/AAAAAAAAEU8/OAc-pbR4bhg/s1600/Dans+le+Townhouse_Frames_Gallery+Style.jpg http://www.tocofi.com/wp-content/uploads/2012/08/digital-photography_black-frame-photo-display.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.09.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) O-o... co to za patent?? Pomysł Ani: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214394-Urz%C4%85dzanie-by-asiazett&p=5951089&viewfull=1#post5951089 Realizacja Asi: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214394-Urz%C4%85dzanie-by-asiazett&p=5960410&viewfull=1#post5960410 Edytowane 19 Września 2013 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Lui mnie w galerii brak jeszcze równowagi między pionek a poziomem O masz ci babo placek... ok, spojrzę na to i spróbuję dopracować. Ten regał z AD nie a sosna i malowanie na biało nie bardzo, sosna jest bardzo niewdzięczna, puszcza żywicę Też myślę, że AD nie. Natomiast zastrzeliłaś mnie sosną. Oni nie pomalują mi tego regału na biały jednolity kolor, tylko akrylem na kolor pół-kryjący. W ich palecie jest pokazany próbnik z przecierkami, ale ja bym wzięła bez przecierek. Trochę mi już zaczyna z głowy dymić z powodu tego regału Slonko, dwie pierwsze oraz ostatnią - sztandarowe galerie - znam na pamięć. Ale i tak dziękuję. Ja chcę zatrzymać wszystkie obrazki, które mam, bo mam je nie z przypadku. To jest MOJA galeria Natomiast rzeczywiście, mogłabym pomyśleć nad dodaniem jeszcze jakichś elementów nieobrazkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Lui nie chcę abyś wywaliła pieniądze w błoto. My bardzo długo nie mogliśmy w dobrej (dla nas) cenie znaleźć drzwi wewnętrznych białych na zamówienie na sośnie nie chcieli się podjąć stolarze, ze względu na żywicę, na dąb pod kryjący lakier nie było nas stać Olcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 19.09.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Lw domyslam sie, ze przejrzalas inspiracje wzdluz i wszerz absolutnie nie chodzilo mi o usuwanie jakichkolwiek obrazkow (o tym pisala Marimag, nie ja) jak piszesz, to Twoja galeria i sama wiesz, ze bedzie super jestem ciekawa efektu koncowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Slonko, absolutnie niczego ci nie wypominałam. Cieszę się, że mi pomagasz i bardzo ci dziękuję! To były tylko na gorąco refleksje po przejrzeniu inspiracji... Bo prawdą jest, że to wielkie okrągłe lustro po prostu mnie rozwala! (pozytywnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 19.09.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 spoko Lw nie odebralam tego zle prawda, ze lustro czad ? sama o tym mysle ale poki co zbieram ramki troche ich mam a ze zdjeciami bede miala problem, bo uwielbiam fotografowac, wiec na kompie mam tysiace zdjec sluchaj - a masz miejsce na 2 galerie ?? wtedy mozna by rozdzielic te zdjecia na 2, a w jedna wkomponowac lustro ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 2 galerie ?? wtedy mozna by rozdzielic te zdjecia na 2, a w jedna wkomponowac lustro ?? http://www9l.incredimail.com/scache/im//gallery/content/200806181240/content_11034_prev.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 OK, ledwo żyję, niech mnie ktoś od komputera odetnie. Bez zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No i znowu wszystko na mnie Doradziłam tylko...Czy Ja kogoś pod ścianą z rencyma do góry trzymam ? Pewnie, ze to jej galeria i zrobi jak będzie chciała. Nadal podtrzymuje co wyżej a wizki Lui, sa świetnym dowodem na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No i znowu wszystko na mnie Doradziłam tylko... No doradziłaś, Bardzo dobrze, że doradziłaś Czy ja napisałam: patrzcie, tylko nie doradzajcie albo: Patrzcie, tylko doradzajcie tak, żeby mnie nie poprawiać? No weźże dziewczyno! Jeszcze jedna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 matko z córką, jeszcze jakby było o co się obrażać i z czego tłumaczyć spokój Lui wersja 2, ale znowu coś mi nie pasuje ja to jestem pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.09.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Luizko przyszłam zostawić pozdrowionka Widzę że obrady idą pełną parą i przepraszam że nie biorę czynnego udziału, a tak bym chciała , ale nie mam czasu na wnikliwe czytanie i będę miała więcej czasu dla siebie - czyli na fm Za dużo na głowie, za dużo obowiązków w ostatnich miesiącach......ale może już za miesiąc wszystko się ustabilizuje i sporo spraw pokończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.09.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 a ja już się zgubiłam, którą wersję rozważamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 19.09.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 no to mi juz bardziej podobała sie opcja z małymi ramkami tez w galerii a TUTAJ i TU mam konika morskiego for you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Admete - dzień dobry Duś - ty masz mętlik, a co ja mam powiedzieć? Zaraz Wam zacznę awatary przestawiać na stronie, taki mi odruch przestawiania obrazków został. Vesilko - dziękuję ślicznie za koniki. Gdybyś widziała moje biurko, zobaczyłabyś, że mam już pod dłonią dwa malutkie szkice. Rozpracuję to morskie cudo Rozglądałam się już za ramkami. Bo ja to bym chciała takiego dużego, na prostokątnym (wydłużonym w pionie) polu, tak jak na tamtej inspiracji, którą wkleiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 19.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Lw ja tez juz mam metlik pokazalas 4 propozycje - w zadnej nie bedzie malych ramek ?? napisz duze cyferki, zeby bylo wiadomo, ktora wersja jest ktora w kazdej jest cos fajnego, ale chyba sama nie jestes do zadnej przekonana co ? ale wiesz ......... namieszam troche i poczekam na wersje z lustrem czyli 2 galerie bo mi samej to chodzi po glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts