diana_teresa 20.09.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 To ja wiem że już nic nie wiem, odnośnie galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.09.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 To ja wiem że już nic nie wiem, odnośnie galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.09.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Muszę odpocząć z galerią. Największy mętlik mam chyba ja sama. Z biblioteczką też, zresztą.Ale powiedzcie, co sądzicie o takiej opcji (ostatnie zdjęcie, z podwójną witryną, oczywiście biała, no i trudno - sosnowa): http://www.seart.pl/witryna-mexico-vit-p-1057.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.09.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Iw mi się ta biblioteczka podoba bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.09.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Lw biblioteczka ladna pasuje do Twoich wnetrz odpoczywasz od galerii, jak ja od lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.09.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Asia czy mi sie wydaje, czy chodzisz za mna ? to moze pojdziesz ze mna ? wybacz, glupoty mi w glowie ... ale pewnie wiesz why Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 20.09.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 heloł Luizo:) Podczytuę Cię od poczatku i postanowiałam się przywitać W kwestii galeri raczej nie pomogę. Odnoście biblioteczki wykonanej z sosny, to wydaje mi się, że to wszystko zależy od producenta. Ja mam w domu drzwi sosnowe, co prawda malowane na kolor dębu, ale w dwóch łazienkach od strony pomieszczeń, są one pomalowane na biało fabrą kryjacą. I nic na nich nie wyłazi, żadna żywica itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 O kurna ! Wykończyły Luśkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.09.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 O kurna ! Wykończyły Luśkę ! eee bez przesady mysle, ze sobie odpoczywa z cieplym mleczkiem z miodem i uklada w myslach co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.09.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jestem Tylko dzieciarnię ujarzmiam. Wiem coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.09.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Powierzchnia absorpcyjna mózgu, sie zmniejszyła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.09.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Wiem coraz mniej... znam ten etap ale bedzie dobrze u mnie wiele pomyslow rodzi sie, gdy klade sie spac - wtedy wszystko ukladam i rano juz pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 O mam podobnie. Pomysły mi się snią w nocy a rano gdy wstaję - tadammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ! Luska, moze powinnas sie przespać...tak z tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.09.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Witryna ładna, ale troszkę ma wiejsko-sielskie wykończenie, chyba że tobie to nie przeszkadza, ale jeśli chciałabyś osiągać troszkę inszy wystrój wnętrza, to:po pierwsze zmieniłabym zawiasy na zwykłe po drugie te nóżki kule zasłoniła listwą maskującą coś jak TUTAJi dopiero potem malowała na biało KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.09.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 weszłam jeszcze raz w link z ta witryna, patrze uważnie, a tam mozna sobie wybrać to wszystko co zaproponowałam do wymiany:jawdrop: i chyba sie normalnie sama pokoszę na taka do salonu, o ile mi któreś wybarwienie podpasuje, musze pogadac z moim M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.09.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witaj zizi1978 Mari-Anno - dziękuję za czuwanie nad moim stanem fizyczno-psychicznym Tydzień snu to byłaby odpowiednia dawka, jak zwykle: wiesz wszystko, ale nie dziwi nic, gdy się jest Wiedźmą Obiecałam wczoraj, że za chwilę wrócę, ale już pół godziny później padłam i zasnęłam, co nie zdarza się mi prawie nigdy... Zginęłam przygnieciona biblioteczką i poszatkowana galerią. Powoli się odradzam i zbieram. Najpierw biblioteczka. Spróbuję Wam opowiedzieć, co przewałkowało się przez mój mózg: Besta z poprawkami, odpadła na rzecz sosnowego regału z poprawkami (drobnymi), wtedy pomyślałam, że może jednak przeszklona szeroka witryna. Usiadłam przy kawie, zmrużyłam oczy i sobie ją wyobraziłam. No i Z dwóch powodów: jest jednak za niska, ja chcę mebel, który sięgałby mi niemal sufitu, niech byłby węższy, ale właśnie wysoki, żeby mi już nie ciął przestrzeni w pokoju na niewykorzystane wąskie kawałeczki (na co mi 50 cm pas pod sufitem? Na durnostojki? Na nie miejsce znajdzie się zawsze, ale na dokładkę, a nie z rozmysłem). Po drugie: szkło ma swój urok (nawet pomyślałam, że zamieniłabym je na szybki fazowane), ale po co mi tyle szkła w pokoju, jakby nie było dość małym? Na wprost szkło - okno i drzwi na taras, po lewej szkło - wisząca galeria i po prawej szkło - biblioteczka? A na dokładkę szybki w kredensie dziadkowym. Za dużo. (Mam już przeszklone szafki w kuchni) Poza tym ja chcę "miękkiego" regału. To jest obrazek, o którym nie mogę zapomnieć: http://st.houzz.com/simgs/3561258b00632fbc_4-7569/asian-wall-shelves.jpg Dlatego dzisiaj rano upadła też jeszcze jedna opcja. Chociaż żałuję, bo według mnie to jest niesamowita gratka ze względu na cenę: http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/49/75/17/3549751712 Musiałabym tylko przemalować, ale jest to jednak kawał landary, ponieważ jest dużo głębsza niż zakładałam (chciałam 40cm, tu środkowy moduł ma aż 58cm), poza tym ma wys. 215 i szer. 224 cm i po prostu chyba nie mam w domu odpowiedniego otworu, żeby toto wtachać. Ale mebel piękny. Znajduje się w Krakowie, więc jeśli chcecie skrócić moje męki, to go kupcie i nie będę miała kolejnego gwoździa w mózgu. Wczoraj na dobranoc znalazłam jeszcze taką opcję: http://www.jot-studio.pl/user_storage/46/images/galeries/311/bez_drzwi.jpg ale regał dzielony na 2 wydał mi się jednak smutny (chociaż ten miałby dobre wymiary bez kombinowania, tj. 220wys x 240 szer), te same wymiary w opcji 4-modułowej dałyby już zbyt wysoką cenę: 6 t. W obliczu tych wszystkich rozterek, do których doszła jeszcze opcja postawienia obok dwóch bliźniaczych witryn, postanowiłam wrócić do koncepcji regału Mexico, dzielonego na 4 moduły, dostawić do niego nadstawkę, która sięgnęłaby niemal samego sufitu. W drugim etapie (jeśli przeżyję) dokleiłabym pionowe listwy wykończeniowe z pilastrami. Czyli coś koło tego: W kolejnym etapie mogłabym jeszcze dorobić sobie takie cudo (wykorzystując miejsce łączenia głównego mebla z nadstawką: http://www.designshuffle.com/blog/files/2012/03/5-North-Oaks-Contemporary-Bruce-Kading-e1330726753102.jpg no i same zobaczcie: taka otwarta biblioteczka wygląda mniamuśnie! A teraz, żeby zamknąć temat biblioteczki (w tym poście oczywiście ) pokażę wam witrynkę, która od dawna daje mi po oczach, ale nie mam na nią miejsca, za to widziałbym taką u niejednej z Was http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/61/54/56/3561545650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.09.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Luizo, pomysł z witryną Mexico jest dobry A jeśli Ci jeszcze dorobią nadstawkę, to super. Tylko chyba się trochę pogubiłam odnośnie koloru Będziesz malować na biało, czy weźmiesz ten bielony od nich? Pamiętasz o tym, że sosna żółknie. W poprzednim mieszkaniu miałam sosnowe drzwi. Tata miał mi je pomalować na biało, bo ja byłam w końcówce ciąży. Niestety, dla mojego taty na biało znaczyło użycie białej bejcy. Po roku drzwi były żółte Ale może Tobie to nie przeszkadza. Jeśli jednak zdecydujesz się na malowanie, to polecam Ci farby Fluggera. Do kompletu z ich podkładem W sumie to wystarczy ich podkład, a farby, w ramach oszczędności, możesz użyć innej. O Benjaminie Moore tylko cichutko napomknę, bo okrutnie droga. A to wklejoną ostatnią witrynkę znam No, bombowa jest! I nawet ją jednej forumce próbowałam wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.09.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Dla jasności: Zdecydowałam się nie na witrynkę, tylko na otwartą biblioteczkę z nadstawką. Co do koloru, wezmę od nich coś, co będzie możliwie jak najbardziej białe i będzie się nadawało do przemalowania. Jak odetchnę, to przemaluję. Biała bejca żółknie okkrrrrrrutnie, potwierdzam. Przemalowałam jedną sosnową komódkę białą bejcą i straszna się z niej zrobiła żółtaczka, ale wg mnie to nie jest wina żywicy, tylko bejcy, bo była kładziona na lakier bezbarwny, który chyba chroniłby przed żywicą, tak sądzę. Bardzo dziękuję za podpowiedzi dotyczące farby, bardzo mi się to przyda! A to wklejoną ostatnią witrynkę znam No, bombowa jest! I nawet ją jednej forumce próbowałam wcisnąć Nie dziwię się, szkoda, jak tak stoi, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.09.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Pisząc witryna miałam na myśli otwartą bibliotekę. Za szybko, za dużo rzeczy na raz robię Ciekawa jestem, czy na Twojej liście osób, do których pasowałaby ta witrynka jest forumka, u której ja bym ten mebel widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts