Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rotfl:

Kochana, nawet jeśli stoliko-komódka dochodziła by do samej ściany, to nie byłoby przeciwwskazań... a skoro po jednej zostaje ponad pół metra, a po drugiej blisko 2 metry - to powiem krótko - mniejsze być nie mogą:lol2:

Choć ja na razie jakoś mocno nie namawiam... dopiero po Twoim mailu wysłałam zapytanie o dostępność. Dopóki nie uzyskam potwierdzenia, że są, to nie chcę Cię dodatkowo nakręcać, bo potem na mnie będzie ;)

Za to wizualizacja ramki wokół kilimu moim zdaniem wyszła super:yes: Weź to pod uwagę :yes:

:rotfl:

Zbudować ramę na wymiar, pomalować na czarno, przybić kilim od spodu do ramy i ramę postawić za łóżkiem.

Dobry pomysł, zwłaszcza, że jestem fanką czarnych ram i lamówek, które moim zdaniem bardzo porządkują optycznie przestrzeń. Próbke na zdjęciu już zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad faktyczną realizacją - tak ogromna rama... Jak ją ustabilizować? A może nakleić profile na ścianie, dokładnie wokół kilimu i je pomalować? :confused:

A pomysł z wydobyciem "mięty" i korala z niego - bardzo dobry:yes:

Przyjemne z pożytecznym, bo strasznie lubię te dwa kolory. Kupiłam coś, jak mam nadzieję, w kolorze "mięta"/ aqua - zobaczymy, co przyjdzie...

Iw wiem że ni w pięć ni w dziesięć ale szukając komody znalazłam coś takiego

http://img407.imageshack.us/img407/8336/mnud.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zobacz jaki piękny szmaragd

Piękny kolor, faktycznie i bardzo Ci dziękuję :) Nie chcę już więcej dworkowych mebli. :rotfl: Sofa to było jednorazowe szaleństwo. Miałam jeszcze lustro w złotych ramach. Mój mąż mówił, że to lustro + sofa i mamy prawie Wilanów :rotfl: Lustro zostało unieszkodliwione poprzez jego pomalowanie na biało.

Lui, świetnie gadasz i absolutnie się zgadzam z każdym Twoim słowem! Bardzo dobre plany odnośnie tego kilimu. Tylko ten aqua/koral musi być tak samo "sprany" i przygaszony jak na kilimie. Chevron - znowu masz rację - absolutnie odpada. To zupełnie inna stylistyka.

Powiem Ci, że takie "kilimowe" klimaty, szlachetnie stare i z oszczędną gamą kolorystyczną bardzo mi pasują. Ten styl nazywa się chyba "modern ethnic". Do tego jakaś lniana pościel i będzie super.

Podrzucę kilka zdjęć, żeby sprawdzić czy o tym samym mówimy, ok?

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/a1/1c/74/a11c74451d4a7871d64642f0e1593d16.jpg

http://bohemiadesign.tumblr.com/image/44012806104

O, zgapili ode mnie kilim!! :rotfl:

Nihiru, ślicznie Ci dziękuję za oświecenie! "modern ethnic" - dobrze wiedzieć, żeby popatrzeć i trochę sobie usystematyzować to, co mam, chociaż zasadniczo ja sama nie lubię realizować określonego stylu, ja chcę JAKOŚ zaaranżować to wszystko, co mi się podoba... Ale inspiracje są śliczne i jeszcze trochę poszperam w internecie pod tym hasłem.

Najbliższa (tak myślę), jest mi ta stylizacja:

http://4.bp.blogspot.com/-3jO6xGXckjw/UHjZIr1cC7I/AAAAAAAA1Zg/4LNzEFwpqDE/s1600/15.+laird+townhouse+new+william+bedroom.jpg

Ale wróce jeszcze do tego, co pisałaś.

Lniana pościel - odpada. Każdy ma swojego fisia, jedni mają dozowniki na mydło ;) Inni mają pościel. Moja musi być koniecznie biała, najlepiej jednokolorowa, jeśli ze wzorem, to bardzo wyjątkowym i musi być szeleszcząca i wykrochmalona. Oczywiście są takie lny, które mają chwyt szlachetny, jak jedwab, ale one chyba niewiele mają wspólnego ze stylem etnic.

Przy okazji muszę napisać coś, co muszę Ci napisać, a mianowicie, że Twoja pościel, na jednym z Twoich zdjęć wzbudziła we mnie zachwyt, a do Ciebie najwyższy szacunek - masz taka falbaniastą. C U D O ! ! !

co Luśka?;)

co u Luśki

Ja Wam dam Luśka! ;) :rotfl: