barbe-cue 12.10.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Jjano, zupełnie nie mam pojęcia jaka cena, ale przeczucie mówi, że bolesna. Jeśli będę zamawiała sofę na wymiar, to pewnie się okaże, że materiał będzie kosztował dwa razy tyle, co zrobienie sofy. Ale trudno i darmo, akurat tutaj na żaden kompromis nie pójdę, nie ma bata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.10.2013 03:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Barbe, dzięki. W takim razie nie dla mnie, bo szukam czegoś do 60 zł/m. To na łóżko do sypialni. Nie będziemy na tym siedzieć, tylko patrzeć. Znasz jakaś hurtownię w W-wie z takimi tkaninami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Luiza, Ty powinnaś się czuć jak przed Gwiazdką Zaraz będziesz mieć kredens. Pewnie tak... Oby tylko wszystko wyszło zgodnie z założeniami. Tymczasem czeka mnie trzydniowa rozpierducha w domu, która nie przyniesie żadnych zmian wizualnych (poprawki techniczne) i na samą myśl o walce z bałaganem, która mnie czeka, chce mi się płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Lui ale im szybciej tym lepiej, nie będziesz już się zastanawiać jak to będzie tylko posprzątasz i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) Hasło ściana biblioteczna u Ven przypomniało mi o jednym znaku zapytania w związku z moją biblioteczką. Będzie ustawiona mniej więcej tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=218282&d=1381691393 Patrząc na wprost, po lewej jest ściana (z oknem tarasowym). Widać w tym miejscu kawałek kwiatka doniczkowego. Dosuwanie biblioteczki bokiem do samej ściany nie ma sensu, bo będzie na nią (na biblioteczkę) zachodzić zasłona - niepotrzebnie. Powinnam ją (biblioteczkę) więc od tej ściany odsunąć. Ile? Oto jest pytanie. Na szerokość zasłony, czyli ok. 20 cm? Ale czy taki zaułeczek ma sens? Zasłona nie będzie wchodziła aż za samą biblioteczkę, będzie tylko wisiała w świetle tej luki. Odstawić pół metra? Ale czy taki półmetrowy zaułek ma sens? Dzieci w kącie stawiać nie zamierzam, deski do prasowania tam chować nie będę Poddaję pod dyskusję, niniejszym. Innymi słowy: gdyby sofa była biblioteczką, jak blisko powinnam ją dosunąć do ściany po lewej? Edytowane 13 Października 2013 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dzieci w kącie stawiać nie zamierzam, deski do prasowania tam chować nie będę Dzieci i deski nie, ale może składaną drabinkę, po której będziesz się wdrapywać po książki z górnej półki? Ja mam między oknem a regałem jakieś 30cm, w sam raz na zasłonę i drabinkę. No chyba że planujesz dorobienie relingu i bajeranckiej drabiny z kółeczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dzieci i deski nie, ale może składaną drabinkę, po której będziesz się wdrapywać po książki z górnej półki? Ja mam między oknem a regałem jakieś 30cm, w sam raz na zasłonę i drabinkę. No chyba że planujesz dorobienie relingu i bajeranckiej drabiny z kółeczkami. Myślałam o tym, żeby faktycznie takie cudo dorobić, musiałabym jednak dzieciarnię z tego zganiać. Kącik na drabinkę... Hm, w takiej sytuacji wolałabym już stołeczek-schodki, bo nie mam pomysłu na składaną drabinkę niealuminiową, a z kolei aluminiowa złożona i w kąt wsunięta wygląda niemal tak samo jak deska do prasowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.10.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Luizo, nie wiem jakie masz dzieci, ale ja jestem pewna, że swoje bym z tej drabinki non stop ściągała i z drżeniem serca wychodziła z pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Aluminiowa - fuj! Ja zamówiłam na allegro, chyba u tego sprzedawcy, ale poprosiłam o wyższą, na 4 stopnie (ok 80cm). W zupełności wystarcza, absolutnie nie potrzeba wyższej. Zamówię jeszcze ze dwie, ale poproszę o surowe drewno, bo mam pomysł na różne kolory. Kiedy zamawiałam, miał tylko takie bejcowane na ciemny kolor. Średnio mi się podoba, ale w sumie nieźle wygląda w otoczeniu pozostałych rzeczy. Widać ją na zdjęciu, które chyba u Ciebie kiedyś wrzucałam.O takim składanym krzesełku też myślałam, ale w końcu postanowiłam poszukać coś mniej stylizowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 O, dokładnie taką kupiłam: drabinka-podest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Najbardziej marzy mi się taka: http://www.lacasagiusta.it/idea-regalo-casa-cucina-vendita/shopping/images/arredamentiitalia/scala-6-scalini-170.jpg Kiedyś nawet była na westwing, ale nawet po westwingowej obniżce pioruńsko droga! Pół sofy bym sobie za nią kupiła. Albo taka - śliczna zupełnie. http://us.123rf.com/400wm/400/400/sergeyak/sergeyak1107/sergeyak110700023/10004765-shelves-with-old-books-in-the-library-and-wooden-stepladder.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Myślałam najpierw o tym: http://www.ikea.com/sa/en/images/products/bekvam-step-stool-white__0122140_PE278505_S4.JPG a teraz właśnie znalazłam w wersji z 3 stopniami: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/bekvam-schodki--stopnie__0170966_PE325081_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Lui jeżeli nie zamierzasz tam nic chować to na miejscu stwierdzisz ile Tak jak u nas w komputerowym, patrzyliśmy aby drzwi balkonowe móc otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dla mnie ta czarna ikeowa bekvam jest za niska (63cm), dlatego musiałam szukać czegoś innego (potrzebuję 80cm). Ale oczywiście jest bardzo ładna i jeśli na wysokość Ci wystarczy, to jest to chyba oczywisty wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Powinna wystarczyć. Niestety, nie mamy wysokich pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 No to super, nie musisz kombinować. A jaką macie wysokość pomieszczeń, bo wydawało mi się, że pisałaś coś od 270cm? Czy coś mi się pomerdało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Pomerdało (chciałabym tyle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A Ja, zadałabym to samo pytanie ale całkeim inaczej O ile odsunąć się od drzwi, by móc swobodnie wchodzić do pokoju i nie wpadac na bok biblioteczki ? Ta odległośc jest chyba bardziej istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Spoko, na zdjęciach jest oddech, więc nie jest źle. To chyba w dużej mierze zasługa jasnej podłogi (nie jestem fanką kafli w pokoju dziennym, ale akurat u Ciebie wyglądają bardzo dobrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.10.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A Ja, zadałabym to samo pytanie ale całkeim inaczej O ile odsunąć się od drzwi, by móc swobodnie wchodzić do pokoju i nie wpadac na bok biblioteczki ? Ta odległośc jest chyba bardziej istotna. Wszelki duch! Mari! Nie ma takiego problemu. Drzwi na taras i w ogóle wyjście na taras nie będą kolidowały z biblioteczką. Drzwi otwierają się w taki sposób, że będą się zatrzymywały w dość dużej odległości od biblioteczki. Nie będą o nią uderzać. Przejście będzie wygodne i swobodne. Spoko, na zdjęciach jest oddech, więc nie jest źle. To chyba w dużej mierze zasługa jasnej podłogi (nie jestem fanką kafli w pokoju dziennym, ale akurat u Ciebie wyglądają bardzo dobrze). Dziękuję! Glazura mogła być droższa, szlachetniejsza, lepiej położona, bardziej wymyślna, ale jej koloru jestem pewna. Zamęczyłam Was już sarkaniem nad starą podłogą, ale napiszę jeszcze raz: kilka ładnych lat patrzyłam na ciemną podłogę, drewnopodobną, w tym miejscu i wiem, że nie położyłabym tam z własnej woli nic ciemnego ani również nic drewnianego (pomijam kwestię ogrzewania podłogowego). Na górze mamy klasyczny dębowy parkiet i jesteśmy z niego zadowoleni. Dół musi dostać jak najwięcej światła, a przez to przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts