marimag 27.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Lusia brawo!!! Ty terminatorze nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 27.10.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Słabe zdjęcie mi wyszło. Byłam znowu popatrzeć. Na zdjęciu jest żółto, a w rzeczywistości jest biało i mimo że to bardzo duży mebel, to tak jakby dodała przestrzeni.Jutro w świetle dziennym może uda mi się to uchwycić.Chyba się trochę podtrułam farbą, którą malowałam tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 27.10.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Przylazłam za Anką...i dobrze czasami tak za kimś łazić....świetnie wyszło:jawdrop: I ty tak tym swojemi ręcyma? sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 27.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Iw CUDNIE pracusiu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 27.10.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Bogumil, witaj w moich skromnych progach Sama tylko malowałam. Ale w ramach podsumowania muszę napisać to, co po głowie chodziło mi dzisiaj: ta robota mnie przerosła, to było ponad moje siły. Ten mebel to same zakamarki. Starałam się zrobić wszystko jak najdokładniej, ale oczywiście wiem co i gdzie źle wyszło. Prawdopodobnie zobaczy to tylko osoba, która wie, czego szukać (tzn. jakich błędów), no ale ja, niestety wiem czego szukać. Powtórzę to, co pisałam u Emmy: to nie fizyka kwantowa, więc pomimo niedoskonałości cieszę się, bo o taki efekt mi chodziło. Tylko dlaczego ja wciąż nie mam jeszcze dosyć i teraz fotela mi się chce? I zasłon potrzebuję innych, jaśniejszych, te są zbyt żółte. I kanapa niedobra. Marudna jestem, bo zmęczona. Przepraszam, że tak to w kółko powtarzam, ale niestety. Jak się pozbieram to napisze jeszcze trochę wrażeń od strony technicznej. Aha, jeszcze coś przy tej biblioteczce sama zrobiłam: dodałam pionowe listwy frezowane i kwadracicki na dole i na górze, w rogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 27.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 A mi się wydawało, że się już meldowałam, tak często jestem....ale być może nie....to witam się u ciebie oficjalnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 27.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Ale piękna! Kto chce kupić dwie drewniane białe witryny? Ja muszę kupić bibliotekę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 27.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Chyba się trochę podtrułam farbą, którą malowałam tył... Napij się mleka; chociaż może powinnaś szampana, bo takie dzieło rąk własnych koniecznie trzeba uczcić! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.10.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Lusiu, wyszło rewelacyjnie. Nie mogę oczu nacieszyć Teraz ospoczywaj i na detoksik się zapisz. Może jakies spacerki ? A jak farba ? Bardzo smierdząca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 28.10.2013 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Na poprawę humoru, gdy trzeba wstać o 5.00. Dla mnie - bomba. A niedoskonałości nikt z lupą szukał nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.10.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Luiza, nawet na żółtym zdjęciu biblioteczka robi wrażenie. Koniecznie zrób dobrą fotkę. Padniemy wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 28.10.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja cie ależ piękna ta biblioteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.10.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Lui rewelacja:) warto było czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.10.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Iw, gratuluję!!!! pieknie wyszło, świetnie spasowało! wierzę, że się narobiłaś.... podziwiam i wcale nie uważam, że marudzisz ty po prostu konsekwentnie dążysz do celu brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.10.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Super! Kolejny krok milowy w metamorfozie pokoju! Gratuluję! Jesteś MISZCZ! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2puchar.gif Piękna biblioteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.10.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 ślicznie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 28.10.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Lui, jest fantastycznie! Natyrałaś się przy tej biblioteczce, ale chyba warto było? Jest taka bardziej TWOJA . Dawaj foty dzienne, migusiem! No i pytanie zasadnicze: jaki następny punkt na liście do odhaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 28.10.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No warto było się tak umordować. Witam się u Ciebie. P. S Czy to słynna Pani Luiza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 28.10.2013 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Lusia brawo!!! świetnie wyszło Iw CUDNIE pracusiu ! Ale piękna! prezentuje się świetnie. Dla mnie - bomba. robi wrażenie. piękna:yes: ależ piękna Lui rewelacja:) pieknie wyszło Super! ślicznie wyszło Lui, jest fantastycznie! No warto było się tak umordować. Moje drogie baaaardzo Wam dziękuję I już za chwileczkę zdjęcia za dnia, plus krótka opowieść o malowaniu: Do skrzyni dołożyłam parę elementów, jak wiecie: fazowaną listewkę i kwadratowe zwieńczenia, żeby było jak najbliżej inspiracji: http://st.houzz.com/simgs/3561258b00632fbc_4-7569/asian-wall-shelves.jpg Skrzynia przed doklejeniem elementów: I tu już z doklejonymi elementami: A oto rzeczone elementy kwadratowe. Nie wiem, do czego służyły oryginalnie, ale miały takie małe cosie z tyłu, które odcięłam i zeszlifowałam. Biblioteczka w trakcie malowania podkładem: Nie wiem, ile poszłoby podkładu innych firm i ile farby innych firm i jaki byłby efekt, gdybym użyła innych farb. BM poszło mi po 2 puszki podkładu i farby. Podkład 1 warstwa, ale pod koniec mi zabrakło i mocno rozcieńczałam, żeby starczyło. Farby położyłam 2 warstwy, miejscami 3. W dotyku jest ładna, taka aksamitna. Powinnam jeszcze poprawić w paru miejscach, ale zrobię to, gdy do końca odpocznę. Tył pomalowałam inna farbą i strasznie śmierdziała, dobrze, że się nie udusiłam. BM prawie w ogóle nie śmierdzi. MagdaZZZ miała rację, sosna jest bardzo ciężka do ujarzmienia. Przed malowaniem wszystko było gładziutkie, ale po położeniu 1 warstwy drewno ścisnęło się i wyszły wszystkie żyłki i włókna, struktura zrobiła się porowata, z wyżłobieniami. Udało mi się to troszeczkę zeszlifować, ale przetarłam tylko lekko bardzo drobnym papierem ściernym po położeniu gruntu i w paru miejscach po położeniu 1 warstwy farby. Gdybym miała więcej siły, mogłabym to lepiej zeszlifować, ale tej siły nie miałam. Jeśli przypomni mi się coś technicznego, to jeszcze dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 28.10.2013 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) A teraz w świetle dnia: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=221185&d=1382961359 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=221186&d=1382961362 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=221187&d=1382961366 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=221188&d=1382961369 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=221189&d=1382961373 Edytowane 28 Października 2013 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts