Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OK, to teraz pokój na dole. Marimag! uuuu! ;)

DSC_0521.jpgDSC_0520.jpgDSC_0519.jpgDSC_0518.jpgDSC_0517.jpg

Nie wszystko jeszcze wróciło po remoncie na swoje miejsce. Brakuje nadstawki na kredensie, wraz z jej zawartością (książki). Jest dywan (wprawne oko zauważy go na zielonej sofie). Etażerka też zostanie uzupełniona (czasopisma). Okna jeszcze nie umyte, więc bez zasłon.

Nadmienię tylko, że pokój przeszedł już chyba wszelkie możliwe kombinacje z rozstawianiem mebli.

Ograniczając się tylko do haseł, wyjaśniam, że pod znakiem zapytania jest lampa, kolor ram i rameczek, kolor szarej kanapy, istnienie zielonej sofy oraz stół.

Lujka, nie lubię krytykować...zwłaszcza osoby, która znam od dwóch minut....

Nie narzucam Ci niczego...PAMIĘTAJ !!!

Mówię co JA bym zmieniła czy zrobiła...

Wiadomo, każdy równa pod siebie i swoje chcice.

Każda rzecz w tym pokoju, jest na swój sposób fajna.

Razem? Bałagan.

O co chodzi z oświetleniem ???

Jakos dużo i bardzo "eklektycznie"

Kto powiesił obrazy na takiej wysokości ?

A zegar ????? :jawdrop:

Po pierwsze....

Pytasz nas o zdanie czy tylko pokazujesz ?

Po drugie....

Nie powiedziałas co Cie kręci. Masz jakies inspiracje ? Marzenia ? Wzorzec do którego dążysz ? Czy lubisz kolory czy raczej pastelowo, delikatnie i mono?

Po trzecie......

Wrzuć jakiś, nawet schematyczny rzucik tego pokoju.

Po czwarte...

Czy jest tu coś co musi zostać i cos co może wylecieć ?

Po piate......

Ile metrów ma dom i jakie pomieszczenia ? Proszę wymienić co na której kondygnacji....

Czekam na odpowiedzi :)

Potem sie ustosunkuję ....

Czekam również na OBICANEGO priva :rolleyes:

pod znakiem zapytania jest lampa, kolor ram i rameczek, kolor szarej kanapy, istnienie zielonej sofy oraz stół.

Jak dorzucę do tego zegar to "po staremu" zostaną już tylko karnisze :lol2:

Obstaję za pozostawieniem zielonej sofy, bo jest śliczna (chyba, że masz dla niej lepszą aranżację?). Brakuje mi czegoś na środku, ale... skoro będzie dywan to powinien mi tą pustkę zapełnić :yes: Z zasłonami też będzie "pełniej"

I dołożyłabym zdjęć i ramek do galeryjki :p Obraz z dzbanem bardzo mi się podoba (przynajmniej na zdjęciu), a ja nie jestem zbyt obrazowa :o

Kafle super się na całości prezentują :yes:

A gdzie TV?

O co chodzi z oświetleniem ???

Lampa kula jest do wymiany. Zawisła z braku laku, na samym początku. Mam pewne coś, co MOŻE mogłoby być, ale nie mam pewności. Jutro zrobię zdjęcie.

Kto powiesił obrazy na takiej wysokości ?

Obrazy nad zieloną kanapą? Ja :p Ale ja wiem, że one są do zmiany, wiem.

A zegar ????? :jawdrop:

Zegar to jest ciężka sprawa... Kupił go i powiesił Pan Mąż. Udawajcie, że go nie widzicie, ok? Nawet ja zapomniałam o nim wspomnieć.

Po pierwsze....

Pytasz nas o zdanie czy tylko pokazujesz ?

PYTAM!!!!!

Po drugie....

Nie powiedziałas co Cie kręci. Masz jakies inspiracje ? Marzenia ? Wzorzec do którego dążysz ? Czy lubisz kolory czy raczej pastelowo, delikatnie i mono?

Trudne pytanie. Duże powierzchnie lubię jasne i jednokolorowe, małe i dodatki lubię wzorzyste. Mam straszną słabość do wszelkich deseni.

Po trzecie......

Wrzuć jakiś, nawet schematyczny rzucik tego pokoju.

Ale że co? Rozstawienie mebli? Możecie nimi jeździć, jak się Wam podoba. Napisałam już, że sama ustawiałam je już we wszytskich możliwych kombinacjach i raczej nie mają żadnego ustalonego miejsca. Może jedynie z takim wskazaniem, że stół powinien jednak być blisko drzwi, bo za ścianą (tą, na której teraz jest kredens) jest kuchnia.

Po czwarte...

Czy jest tu coś co musi zostać i cos co może wylecieć ?

No napisałam, nie czytasz...

pod znakiem zapytania jest lampa, kolor ram i rameczek, kolor szarej kanapy, istnienie zielonej sofy oraz stół.

Ten pokój nie jest skończony, nawet nie jest jeszcze uporządkowany po remoncie. Chciałyście szybko, macie szybko. Teraz pomagajcie mi ustawiać.

Po piate......

Ile metrów ma dom i jakie pomieszczenia ? Proszę wymienić co na której kondygnacji....

ojtam ojtam

Ale Ty trudna jesteś ? :mad:

Panna albo lwica !

Nie lubię tak ciągnąć za język ale odpowiedź ojtam ojtam, mnie nie satysfakcjonuje !

Zapytam wprost.

Mata tam jakiś pierdolniczek pt: gabinet, biblioteczka, gościnny ??????

Ojtam, ojtam...nawet nie próbuj !

:lol2:

Dół:

Kuchnia, obok pokój "na dole", malutka łazieneczka, przedpokój (można nazywać hol, ale można przeholować), wiatrołap, spory garaż zamieniony na pierdolnik (marzę, żeby stał się holem), pod schodami szatnia dla dzieci (ławka z półką na buty i wieszak), dalej pralenka i kotłownia.

Idziemy w górę:

Na półpiętrze pokój Pana Męża (wstęp surowo wzbroniony).

Piętro:

Pokoiczek dzidzi - znacie, zieloniutki

Pokoik chłopczyka - poznacie

Łazienka - porażka i nie pokażę, dopóki nie zbiorę sił wszelakich na jej zmianę

Pokoik dziewczynki - poznacie

Sypialnia - znacie (sypialnia jest dokładnie nad pokojem "na dole")

Z piętra idzie się na górę. Na półpiętrze poddasze pełniące obecnie rolę prasowalni i w sytuacjach potrzeby pokój dla gości, nie pokażę, bo tak, jakby to nie istniało

Na samym końcu strych, częściowo ocieplony.

Z pokojem dziennym jest pewien problem. Pokażę Wam, co mi się podoba, ale to nie znaczy, że mogę uzyskać taki efekt. Mój pokój to pomieszczenie na trasie z kuchni do ogrodu. Nie zrobię z tego wychuchanego cacka.

Jest kredens rodzinny, który pewnie musi zostać, a ja chętnie zstąpiłabym go czymś innym. No i nie wyrzeknę się deseni, chociaż tak bardzo lubię stonowaną czystkę.

Myślę, że powinnam zacząć od porządku w ramach. Treść obrazów i obrazków (wszystkich) podoba mi się, bo nie jest przypadkowa. Ich oprawa natomiast przypadkowa jest i owszem i pochodzi z różnych epok literackich w moim życiu.

Ok, no to salon idealny:

Laura_Singleton_interior_design_October_2012_living_room.800w_600h.jpg

Inspiracje cudne.

Uporządkowane, klarowne, stonowane, jasne, zdrowe iiii SYMETRYCZNE.

Dobrze, że napisałać co tam ojtam ojtam jest.

Ja bym zupełnie zmieniła front, kolejność prac.

Planujecie remontować wszystko, tak ?

Macie juz jakieś założenia czasowe ?

Chodzi o to, że ja zawsze będę łączyć różne desenie, głównie kwiatowe, bo typowo geometrycznych nie lubię. Więc nie romski król tylko różne ornamenty w różnych kolorach na dużym białym tle.

http://blog.alicelanehome.com/wp-content/uploads/2012/01/dp195349-5-09.jpg

Edytowane przez **lw**

Rozumiem....

Na tyle nadążam :)

Czyli dwa plany....

Drugi -neutralny ale pozwalający się wybić, tło...

Pierwszy - czytelny, charakterny i wyrazisty.

dobra koncepcja :)

Zmienisz np. poduszki i już inaczej to wygląda.

Szybkie i łatwe zmiany.