Venus_m 03.02.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 klubowy :yes: szalony, może pepitka i czarna kederka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.02.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ale już jest pięknie! Okrągły stół u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.02.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ten fotel co masz, choć trochę za duży, wygląda tam bosko. w ogóle - zdjęcie jak z bajki. zmieniłabym mu tylko poduchę np. na rudą (może nie jednolitą rudą, ale z elementami). stół okrągły - baaaardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 03.02.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 przyszłam tylko pomachać i powiedzieć, że jest przepięknie!! kanapa wpasowana świetnie i kształtem i kolorem... co chcesz od fotela? też się wpasował chociaż go nie chcesz, to się komponuje stół okrągły jak najbardziej, tym bardziej, że jest zawsze bardziej mobilny od prostokątnego... no i zgrabniejszy w niedużych pomieszczeniach zostawiam pozdrowienia i gratulacje! gdybyś w swoich zasobach znalazła zdjęcia salonu "sprzed" to wklej na zasadzie.... before/after będzie czad!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 04.02.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jeszcze parę zdjęć. Przypominam: ten fotel jest tu tylko tymczasowo, docelowo chciałabym jakiś z niższym oparciem, ale koniecznie z podłokietnikami (klubowy). Jasny? W szalonym kolorze? I nawet nie wiecie, jak bardzo wlazł mi do głowy okrągły stół! to zdjęcie rewelacyjne pięknie wyszło tez uważam, że fotel jest jak najbardziej na miejscu, jego wysokość jest odpowiednia. wcale nie lubię, gdy kanapy i fotele są jednej wysokości. zasłony - jak na razie żadna z propozycji nie zrobiła na mnie wrażenia (szare mi nie pasują, szmaragdowe za ciemne), te które masz mogą sobie spokojnie jeszcze powisieć możesz mi zdradzić, skąd masz te sepiowe grafiki czy zdjęcia w czarnych ramkach? okrągły stół kiedyś miałam - był wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 04.02.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witam Prześledziłam z wielkim zainteresowaniem cały wątek, z wypiekami czytałam o zmaganiach Iw z wykonawcami. Dziewczyny, jesteście wszystkie super, wasze pomysły i interdyscyplinarne zdolności są naprawdę wyjątkowe. Domek Iw nabiera pięknych kształtów i kolorów. Podziwiam i pozdrawiam. Będę podpatrywała z kącika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 04.02.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Lui, wygląda bosko! Słonecznie i ze smakiem (tylko weź przesuń tę sofę ciut w lewo ). Zastanów się, czy chcesz wymieniać uszaka na fotelik klubowy. Jeśli ten fotel ma służyć do dłuższego siedzenia i np. czytania czy odpoczywania po ślęczeniu przy komputerze, to uszak jest idealny. Sofę masz z niskim oparciem, więc raczej nie oprzesz na nim głowy. A uszak to reeeeelaks . Oczywiście jeśli to ma być fotel tylko do posiedzenia z gośćmi przy herbatce, a stanowisko do relaksu masz gdzie indziej, to spoko, dawaj klubowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 04.02.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Luizo -chyba witałam się już u ciebie? coraz piękniej u was, ostatnio w tkk maxx w Bydgoszczy widziałam piękny mały fotelik w kolorze cappuccino , tapicerka velvetowa, na nożkach z kołeczkami z mosiądzu- taki w angielskim stylu:confused: no piękny był , idealny do postawienia koło waszej biblioteczki (mam podobną ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 04.02.2014 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Dzień dobry frania02 - tak, chyba się już witałyśmy, dzień dobry Zielony Ogrodzie - dawno nie pisałyśmy do siebie, ale czytałam o poduchach, cieszę się, że się udały! i dzień dobry Kejt_R - jak mi miło! Ale już jest pięknie! jest przepięknie!! to zdjęcie rewelacyjne pięknie wyszło Lui, wygląda bosko! Dziękuję Wam Nie ukrywam, że sama jestem bardzo zadowolona i bardzo się cieszę. FOTEL: klubowy :yes: szalony, może pepitka i czarna kederka? ten fotel co masz, choć trochę za duży, wygląda tam bosko. co chcesz od fotela? też się wpasował chociaż go nie chcesz, to się komponuje to zdjęcie rewelacyjne tez uważam, że fotel jest jak najbardziej na miejscu, jego wysokość jest odpowiednia. wcale nie lubię, gdy kanapy i fotele są jednej wysokości. Zastanów się, czy chcesz wymieniać uszaka na fotelik klubowy. Jeśli ten fotel ma służyć do dłuższego siedzenia i np. czytania czy odpoczywania po ślęczeniu przy komputerze, to uszak jest idealny. Sofę masz z niskim oparciem, więc raczej nie oprzesz na nim głowy. A uszak to reeeeelaks . Oczywiście jeśli to ma być fotel tylko do posiedzenia z gośćmi przy herbatce, a stanowisko do relaksu masz gdzie indziej, to spoko, dawaj klubowy. piękny mały fotelik w kolorze cappuccino , tapicerka velvetowa, na nożkach z kołeczkami z mosiądzu- taki w angielskim stylu:confused: no piękny był , idealny do postawienia koło waszej biblioteczki (mam podobną ) pozdrawiam Macie rację. Zaczęłam się przyglądać (robienie zdjęć ma tę zaletę, że można spojrzeć na pomieszczenie z perspektywy, której się nie ma "na żywo") temu, co już jest i doszłam do bardzo podobnych wniosków, a mianowicie, że niski fotel będzie słabo się komponował, a przynajmniej nie powinien to być fotel na planie kwadratu, tzn. z prostymi boczkami, bo taka jest kanapa, puf i jeszcze fotel, byłoby zbyt monotonnie. Powinien mieć w sobie trochę niespokojnych linii i trochę drewna, bo zaczyna mi bardzo brakować tu drewna w kolorze drewna. I też sądzę, że powinien mieć lekko podwyższone oparcie, właśnie, żeby dobrze się z całością komponowało. Fotel więc odkładam i czekam. Dzisiaj co prawda było parę całkiem ciekawych na Westwing, ale spokojnie. Teraz pora na: STÓŁ Okrągły stół u Ciebie stół okrągły - baaaardzo! stół okrągły jak najbardziej, tym bardziej, że jest zawsze bardziej mobilny od prostokątnego... no i zgrabniejszy w niedużych pomieszczeniach okrągły stół kiedyś miałam - był wygodny. Powtórzę, po raz kolejny, wlazł mi ten okrąglak do głowy. Mam wrażenie, że wśród wszystkich grzecznie poustawianych do ściany meblach przydałoby się coś niekanciastego. Poza tym mam wrażenie, że fajnie się siedzi rodzinnie przy okrągłym stole (nigdy takiego nie miałam), bo wszyscy są naprzeciwko siebie i każdy ma do każdego tak samo blisko (upraszczając). Szukam więc stołu okrągłego, o średnicy 120 cm, najlepiej na 1 nodze lub na 4, ale wtedy muszą być mocno rozstawione, właściwie na krawędzi blatu, aby było między nimi 100 cm prześwitu (wtedy wsunę 2 krzesła). Musi być rozkładany, 2 albo (jeszcze lepiej) 3 wkładki. Musi mieć drewniany blat na okrągłej ramie z ładnym frezowaniem i delikatne nogi (jeśli 4). Tylko tyle gdybyś w swoich zasobach znalazła zdjęcia salonu "sprzed" to wklej na zasadzie.... before/after będzie czad!! Tak, chyba gdzieś mam, muszę poszukać Sama mam ochotę to zestawić możesz mi zdradzić, skąd masz te sepiowe grafiki czy zdjęcia w czarnych ramkach? To było wielkie polowanie. Parę lat temu. Na Allegro. Kupiłam te 3 rzymskie oraz cudownego osiołka ciągnącego bryczkę z całą sycylijską rodziną, oraz rzeźbę Posejdona, oraz rzeźbę Augusta Oktawiana, który jest bardzo wyjątkowy. Wysmażyłam wielki post jak nasza Admetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.02.2014 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Idealny, tylko bez efektu przecierek: http://i.ebayimg.com/00/s/NDg5WDUwMA==/z/bgkAAMXQkcZRjKO5/$(KGrHqR,!qgFF48zuzs(BRjKO5gDYg~~60_12.JPG http://i.ebayimg.com/00/s/NDg4WDUwMA==/z/5QAAAMXQinlRjKO6/$T2eC16dHJHwE9n8ii-zGBRjKO6T+y!~~60_12.JPG Oraz ten: http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/271120388781_1_0_1/1000x1000.jpg źródło: ebay Edytowane 5 Lutego 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.02.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Znalazłam coś bardzo podobnego w Radomsku. Wysłałam zapytanie. http://www.stolyradomsko.pl/wp-content/uploads/2011/06/ST-1001-180x101.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.02.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Nie wiem, który ładniejszy Albo inaczej. Ten drugi ładniejszy, ale ten pierwszy bardziej u Ciebie widzę A na jednej nodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.02.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Obawiam się, że nie znajdę w Polsce ładnego ROZKŁADANEGO okrągłego stołu na jednej nodze. Chyba też rozwiązania techniczne w takiej opcji są trudniejsze do wykonania. A w ogłe to oglądałam stoły okrągłe na ebayu (głównie w USA). Co my wiemy o okrągłych stołach Ok, ceny powalają: od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy, bez transportu, ale to są Meble pisane wielką literą. Myślę, że ładne zdobienia i krągłości są teraz w moim pokoju gościnno-jadalnym mocno pożądane. Wszystkie nowe elementy są proste, jasne. Drewniany stół z delikatnymi rzeźbieniami (frezami) doda ciepła i zrównoważy, wypełni to, co już mam. Edytowane 5 Lutego 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.02.2014 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Jak wiecie, mam już 4 krzesła z Radomska (mniejsza o kolor tapicerki, to nie problem). Wybrałam wtedy drewno w kolorze koniak. Patrzę teraz na ich paletę i tak sobie myślę: a może by tak stół w kolorze wenge? Byłoby tak: http://www.radomskomeble.pl/images/stories/wybarwienia_full/kolor-wybarwienie-koniak.jpg http://www.radomskomeble.pl/images/stories/wybarwienia_full/kolor-wybarwienie-wenge.jpg (Zrobiłam zestawienie z orzechem, ale nie ) Edytowane 5 Lutego 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.02.2014 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) OK, Radomsko posłało mnie na drzewo. Temat zamknięty.Ale, Swarzędz ma coś takiego: http://www.swarzedzkiemeble.pl/files/568984034/stol_owalny_kopiowanie.jpghttp://www.radomskomeble.pl/images/stories/wybarwienia_full/kolor-wybarwienie-koniak.jpg Uprzejmie proszę o wypowiadanie się. (tylko kolor na zdjęciu, próbnik to kolor moich krzeseł) Edytowane 5 Lutego 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.02.2014 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Dzisiaj sama ze sobą dyskutuję Odwołuję pytanie o powyższy stół, za wielki jest. A ten? http://www.swarzedzkiemeble.pl/files/280576559/ju02.jpg Edytowane 5 Lutego 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 05.02.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Mi się podoba - ale ja lubię duże, masywne, stabilne stoły w ciemnych kolorach Ten swarzędzki ma bardzo ładne nogi... Nie pisałam jeszcze o Twojej sofie.... no piękna jest! I w pozytywnym sensie zazdroszczę! A co do zasłon - dodałabym trochę delikatnego, szlachetnego połysku czyli jak najbardziej shantung albo jedwab w stonowanym kolorze, ciemniejszym np od sofy. Może coś w tym stylu: http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/b4/4c/69/b44c693f6f0b58e40d35042bbde67153.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/85/b1/43/85b143d305a9d127e91c7e57f55bbfe7.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/a4/de/02/a4de0280c4ba47e166ac7095c63c7d75.jpg Usuń w razie czego; nie chcę zaśmiecać Edytowane 5 Lutego 2014 przez Emma M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Lui, to ja sie chyba wyłamię jeśli chodzi o sofę, zbyt ciężki dól do delikatnej góry, ale rozumiem, że musi byc rozkładana i inaczej sie nie dało, fajna jest, ale dla mnie szału niema (nie obraź sie proszę), natomiast kolor sofy jest super Okrągły stół na jednej nodze ma moja mami, fajny jest, wygodnie sie przy nim siedzi, ale gdy jest rozłożony, to niestety blat sie lekko kiwa, jak ktoś nagle oprze sia na kraju na łokciach, to nagle blat sie przechyla pod ciężarem, nie dużo, np. jakby stała szklanka pełna wody to by sie trochę wylało. Nie wiem niestety jakiego producenta jest ten stół i jakie ma wymiary po rozłożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.02.2014 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 ten stół w #1531 poście jest geeeeeenialny(jakby mu tak kolor lekko odmienić... (jezu, ja go w czerni widzę oczami wyobraźni!)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 06.02.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ten drugi stół fajny Jeszcze mi się przypomniało, że jeszcze jeden fajny stół znam... Jest napisane, że biały, ale można sobie kolor wybrać Wymiary 100cm, rozłożony 140 cm http://www.countryliving.com.pl/oferta/item/6-stoy/6-sto-s-4.html Ten stół ma Sylvia z Velour Home i pisała, że kosztował ok. 900 złotych Taniutki, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts