Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co prawda moja Guru kochana odradza mi okrągły stół, ale - jak mawiał poeta: co można poradzić, kiedy ktoś się uprze?

Ponieważ, jeśli dojdzie do okrągłego stołu :lol2: miałabym łączone krzesła, tzn. 4 takie i 2 siakie. Oglądam inspiracje.

(źródło google)

http://media.naplesnews.com/media/img/photos/2013/05/02/629540_t607.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-5OGP2HFRhco/UIB95l1ChLI/AAAAAAAACWY/29WEg845aAg/s1600/round+dr+table+3+.jpg

(źródło pinterest)

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/9c/b1/b2/9cb1b2c454ae73796fe3bc08a6a18452.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/20/48/e2/2048e2fd4221ed8a68febc5a84912bc7.jpg

Lui, dokonałaś rzeczy, która wydawała (mi) się niemożliwa - znalazłaś okrągłe, jednonożne i niesłoniowate stoły! Chociaż może to są raczej st- oły czworonożne z bardzo krzywymi nogami... ;)

A tak bliżej tematu - mix krzeseł jak najbardziej. Oczywiście takich, które (jak na inspirach) jakoś do siebie nawiązują.

• 2 weeks później...

Dziewczyny, nie odzywam się, ale zaglądam, podczytuję, co dzieje się w moich ulubionych forumowych domach.

Niedługo odezwę się dłużej, wnętrzarsko, tymczasem moje myśli były zupełnie gdzie indziej. Dzisiaj odzywam się trochę pod wpływem Sylwii, którą tu jeszcze raz gorąco pozdrawiam. Rany powolutku się goją, ale trzeba dużo dużo czasu.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Dziewczyny, hej :)

Mam nadzieję, że uda mi się wrócić. W ten weekend przychodzi mój... stół

Nie mogłam się oprzeć, kupiłam okrągły. Chociaż z tą okrągłością to cała historia.

Oprócz względów estetycznych coś we mnie krzyczało, że chcę z rodziną siedzieć przy okrągłym stole.

Kupowałam go w ciężkim dla mnie momencie życiowym, w podłej kondycji psychicznej i... okazało się, że zamiast okrągłego, kupiłam stół owalny. Na szczęście znalazło się rozwiązanie by owal zmienić w okrąg i właśnie czekam na efekt.

Gdy sprzedawca zjawił się u mnie z owalnym okrąglakiem i w stawiliśmy go do pokoju na przymiarkę, dzieciaki od razu przy nim usiadły i zaczęły protestować, że go nie oddadzą.

Jak mawia mój mąż: rozwiązanie problemu rodzi kilka kolejnych. I w rzeczy samej. Teraz głowię się nad dokupieniem krzeseł, ale zacznę z Wami poważne obrady, gdy będę już miała stół.

cieszę się, że wracasz ;)

i jak rozumiem będzie okrąglak z możliwością rozłożenia na owalny, tak? :rolleyes:

całe lata miałam w kuchni okrągły stół i byłam z niego najbardziej zadowolona....

ty też będziesz, bo białe kwiatki w wazoniku :D najładniej wyglądają na okrągłym ;)

Kupowałam go w ciężkim dla mnie momencie życiowym, w podłej kondycji psychicznej...

:hug:

AnnaMM witam i dziękuję :)

Stół (ponoć) już jutro. Tymczasem zabrałam się za ogród. W nawale pracy i wszelakich obowiązków ciężko mi dbać o to wszystko, co przez lata zrobiłam i pielęgnowałam sama. Pociecha jest taka, że regularnie oczyszczane grządki nie wymagają później strasznie wielkich zabiegów, ale trawnik, niestety, tak. Potrzebuje wiosennego odświeżenia.

Wzięłam człowieka do pomocy. Zaczęliśmy od warzywniaka, który przez dwa lata wyglądał świetnie, w trzecim roku słabo, a teraz po prostu źle. Robimy kompletny lifting - wymiana agrotkaniny, ziemi i płotków.

Oto parę zdjęć, jak było wcześniej:

1016887_10202187786908916_1840011704_n.jpg

261855_1947579281948_6826094_n.jpg

Rok później dodałam jeszcze dwie grządki

1964930_10202187789228974_1881768001_n.jpg

Teraz postanowiłam dać grubszą matę pod kamyki, po 3 sezonach płotki rozwaliły się i są też do wymiany.

Cześć Lui! :bye:

Ale nie było mnie dawno :rolleyes:

To najpierw o kanapie...

Patrząc na pierwowzór aż nie do wiary, że udało się uzyskać tak delikatny i lekki efekt końcowy.

Wow! :jawdrop:

I bardzo, bardzo podoba mi się kolor.

Oraz kocyk :)

Co do zasłon - oceniając po wklejkach szmaragd wydaje mi się do Ciebie idealny!. Tak cudnie gra z zielenią obrazu i ożywia neutralną bazę tego pomieszczenia. Nawet dodanie kolejnej kropli zieleni na poduszkach nie wydaje mi się tutaj przesytem :)