nihiru 04.04.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Gdyby na tej kanapie nie było przeszyć (fachowo chyba kedra się to nazywa), to bym kombinowała z tymi gwoździami, ale skoro są, to gwoździkom daj spokój:no: Metamorfoza salonu jest naprawdę imponująca. Zmiany świetne. Czepnę się tylko jednej rzeczy, która mi się rzuciła w oczy: żyrandol.Sam w sobie bardzo piękny, ale znacznie lepiej wyglądałby bezpośrednio nad stołem. Poza tym, niestety, ten kwadrat trochę mi się gryzie z owalem stołu. Ale to takie uwagi na marginesie, bo przecież ani go nie wymienisz, ani nie przewiesisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.04.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Nihiru, jak fajnie, że do mnie zaglądasz! O żyrandolu myślałam, myślałam nawet o radykalnym przestawieniu go nad stół, ale... Jeśli przeniosę go nad stół, mam wrażenie, że bardzo mocno zaznaczę podział pokoju, a on sam w sobie jest mały i dzielenie go chyba nie jest najlepszym pomysłem, choćby optyczne. Z przeniesionym tym ogromnym żyrandolem zburzę wszystkie proporcje. Niech będzie na razie tak, jak jest. Chcecie coś nowego? Mój przedpokój. Malutki, jak wszystko w standardzie mieszkania z bloku. Zyskał bardzo odkąd nie ma w nim słynnej brązowej podłogi. Może gdzieś znajdę stare zdjęcia, to Wam pokażę. Tymczasem zaczęłam się zastanawiać czy nie wprowadzić do niego jeszcze więcej światła, bo to jest ciemny przedpokój, słońce wpada do niego tylko w słonecznych porach roku i tylko po południu. Zdjęcie jest zrobione przy maksymalnym naturalnym naświetleniu. Idealnie wpasowałaby mi się Besta, zamiast wieszaka i półeczki na buty. One tak w ogóle są ładne (uwaga: szmaragd! ), ale z powieszonymi rzeczami zabierają światło. Same oceńcie, oczywiście szafa nie byłaby tak strasznie jasna, byłaby w kolorze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.04.2014 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ach, i jeszcze jedno: gdzie znaleźć tego typu latarenkę w rozsądnej cenie? http://www.runway-images.de/images/previews/50c5c7f6a3e1e67e5000007c.jpg Bo od dawna marzy mi się taka do przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 05.04.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Według mnie faktycznie by pasowała tam jakaś szafa jasna, a latarenka cudna, a moze podpytaj np kogoś kto robi takie rzeczy wiem że są osoby co się w tym specjalizują i robią takie szkatułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.04.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Takie latarenki niestety chyba ciężko u nas zdobyć. Ale nie tak dawno (do 2 tygodni wstecz max) widziałam podobną na Westwingu. Oczywiście zaraz wykupili. Idąc tropem Diany tego typu rzeczy robi Agnetha Home, być może jest szansa na wykonanie takiej na zamówienie. Mam od niej latarenkę, a kilka innych pięknych rzeczy na oku. Jeśli nie przeszkadza Ci, że będzie to stal cynowana (bo chyba głównie na tym materiale pracuje), myślę, że warto wysłać zapytanie. Z przedpokojem niestety nie pomogę, bo mnie się podoba bardziej wieszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 05.04.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 no przedpokój prawie jak u mnie byłaś, to wiesz.... jak postawisz szafę, to gdzie dzieciaki odłożą buty? przed szafą pewnie chyba, żeby powiesić/postawić wąską szafkę na buty tam gdzie stoją butelki z wodą? taką zamykaną.... http://www.ikea.com/PIAimages/0181719_PE246259_S3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.04.2014 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Diana i Drop - dzięki za trop! (to poezja na sobotni wieczór, można też rapować ) no przedpokój prawie jak u mnie byłaś, to wiesz.... A ja Ci nie pisałam, że mamy baaaaardzo podobne przedpokoje? Zaczęłam teraz grzebać przy swoim pod wpływem zmian u Ciebie jak postawisz szafę, to gdzie dzieciaki odłożą buty? Ha! Tu Cię (Was?) zaskoczę! Pod schodami mam osobną "szatnię" dla dzieci. Mają ławkę z półką na buty i wieszaczek. Szafa byłaby tylko dla dorosłych i ewentualnie gości. Plus byłby taki, że wykorzystałabym przestrzeń aż po sufit (byłoby na przykład miejsce na zimowe czapki latem). Drop_in - rozumiem, między Bestą a kutym wieszakiem z półeczką różnica jest taka, że jedno jest z szablonu, drugie ma jakiś charakter, ale nie ukrywam, że w głowie siedzą mi Twoje właśnie białości. No i wprowadziłabym spokój do ciasnego pomieszczonka, za to wydobyłabym choćby urok obrazków na ścianach. Ale piszcie, co uważacie. Może coś razem ulepimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 05.04.2014 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Super ta Agnetha Home! Właśnie o taką lampę mi chodzi, tylko czy zrobiliby mi elektryczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 05.04.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja też jestem za szafą, schowasz do niej wszystko i nie będzie miksu kolorów..., a latarenka cudna, też szukałam czego w tym rodzaju i się poddałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 05.04.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Pod schodami mam osobną "szatnię" dla dzieci. Mają ławkę z półką na buty i wieszaczek. Szafa byłaby tylko dla dorosłych i ewentualnie gości. Plus byłby taki, że wykorzystałabym przestrzeń aż po sufit (byłoby na przykład miejsce na zimowe czapki latem). no to zmienia postać rzeczy w takim razie jestem za szafą faktycznie bardzo porządkuje przestrzeń... potwierdzam moja dostała jeszcze na dole wieeelką szufladę na torby i torebki... i to był dopiero strzał w dziesiątkę ile masz tam miejsca? A ja Ci nie pisałam, że mamy baaaaardzo podobne przedpokoje? Zaczęłam teraz grzebać przy swoim pod wpływem zmian u Ciebie wiesz, że u mnie to nie koniec zmian mam nadzieje, że pomożesz z salonem na razie trochę odpoczywam i zbieram siły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 05.04.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 no to zmienia postać rzeczy w takim razie jestem za szafą faktycznie bardzo porządkuje przestrzeń... potwierdzam moja dostała jeszcze na dole wieeelką szufladę na torby i torebki... i to był dopiero strzał w dziesiątkę Cześć Luiza, jeśli brakuje Ci miejsca to zdecydowanie szafa - każdy mebel, w którym ukryjesz to, co teraz wisi na wierzchu będzie dobry. A pomysł Catti z szufladą też mam sprawdzony - z tym, że "pod ręką" były tam czapki, rękawiczki, apaszki, szaliki, składane parasolki i pudełko na pierdółki Taka szafa do sufiltu to idealne rozwiązanie, też taką planuję po rozbudowie wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 06.04.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Lui - biała szafa bardzo trafiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 12.04.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Nie mogę się zabrać za kolejne działania...Potrzebuję jakiegoś dopingu, choćby do tej szafy.Na razie robię trochę porządków w ogrodzie, który po kilku latach regularnych zalań może powoli uzyska normalny wygląd. Właśnie trwają prace przy ostatnim z zaplanowanych przeze mnie klombów. Warzywniak już jest odświeżony, czeka na nasionka i sadzonki, ale to na początku maja.Chciałabym wykosić pas trawy wzdłuż drogi, ale jest tam tyle psich kup, ogromnych, soczystych, że boję się wjechać z kosiarką. Nawet taki wypasiony baner nic nie pomaga ani policja, ani straż miejska. Dlaczego głupota nie boli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.04.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Lui! Lui! Lui!....http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/cheerleader/mini-graphics-cheerleader-019458.gif Współczuje psich kup na trawniku dlatego m.in. w tamtym roku ostro zażądałam dokończenia ogrodzenia, to co odsłonił stopiony śnieg, wywołało u mnie odruch wymiotny. Został tylko cienki pas trawnika przy drodze, ktory zamierzam obsadzić jałowcami, czy innymi okrywowymi roślinami, żeby tam nie trzeba było kosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.04.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 A może postaw tam jakiś prowizoryczny, choćby siateczkowy płotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 12.04.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 A może postaw tam jakiś prowizoryczny, choćby siateczkowy płotek... No niestety, najpierw grabie, potem kosiarka, a potem najlepiej wsadzić bardzo kłujące krzewy. Płotek raczej nie pomoże, już to przerabiałam pod domem. Mamy takie krzewy: http://www.kalisiak.pl/wiedza/atlas-roslin/drzewa-i-krzewy-iglaste/lat/25-jalowiec/647-juniperus-conferta To jest jałowiec, taki płożący się i ładnie wygląda http://www.kalisiak.pl/images/rosliny/Juniperus%20conferta.PAWL.1.jpg fot. z w/w strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 13.04.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 lw, przecież nie jesteś Robokop.... święta, ogród.... na szafę przyjdzie czas.... pytałam ile masz tam miejsca w tym kącie.... psich kup współczuję chyba faktycznie ostre płoża.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.04.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Lui wiesz, że trzymam za Ciebie kciuki i mocno kibicuję kolejnym zmianom na pewno przemiana będzie obłędna i co najmniej taka jak w salonie, także do roboty kochana - samo się nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veroniq 15.04.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam się u Ciebie ja z tych podglądaczy co tylko z cicha podpatrują przepiękna zmiana salonu ja właśnie cały czas rozmyślam nad wprowadzeniem zmian w moim "saloniku" połączonym z kuchnią. Sklepem agnetha podrzuconym przez Drop się zachwyciłam. Rozsądna cena za taką latarenkę tzn? dla mnie akurat zawsze wszystko za drogie w house and more taka latarenka: http://houseandmore.pl/pl/katalog/lampy-i-lampiony/lampy-sufitowe/ jest za 439 zł ale w rozmiarze s. Uwielbiam to forum pomimo tego że się nie odzywam bo nie mam za dużo do dodania bo stałe bywalczynie-ekspertki są po prostu mega profesjonalistkami-doradczyniami to często zaglądam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.04.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 http://i2.fmix.pl/fmi1829/812fc73900154732535268e1/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts